Onko parempi syödä pähkinät suolattuina, vai jättää kenties kokonaan syömättä?
Siinäpä teille pohdittavaa torstai-iltapäivään. Ilman suolaa en taatusti niitä syö, joten kumpi otsikon vaihtoehdoista on tällöin parempi? Itse arvelisin, että on parempi syödä moinen superfood vaikka sitten suolattuna, kuin jättää kokonaan syömättä. Miten te syötte pähkinät?
Kommentit (28)
Aina suolattuna. Eihän se suola mikään mörkö ole paitsi niille joilla on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Itse en välttele suolaa mitenkään, kun on päinvastoin taipumusta liian alhaiseen verenpaineeseen joka aiheuttaa huimausta.
Itse syön suolattomina - totta kai. Vastaus kysymykseesi riippuu osittain siitä, kuinka paljon saat suolaa muista elintarvikkeista. Jos vedät runsaasti suolaa jo muutenkin, en usko niiden suolapähkinöiden ruokavaliotasi enää parantavan.
Hyi eihän niitä suolattuja pysty syömään erkkikään. Eikö muka edes cashew-pähkinät maistu?
Vierailija kirjoitti:
Aina suolattuna. Eihän se suola mikään mörkö ole paitsi niille joilla on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Itse en välttele suolaa mitenkään, kun on päinvastoin taipumusta liian alhaiseen verenpaineeseen joka aiheuttaa huimausta.
Suola nostaa verenpainetta, aiheuttaa aivohalvauksia, osteoporoosia, munuaissairauksia ja kerää nestettä. Näillä kaikilla on sitten taas jatkoseraamuksia =)
Suolaamattomina, ei niistä suolatuista mitään terveyhyötyä saa. Saat pehmeää rasvaa muualtakin ja suolaa joka tapauksessa niin monesta paikasta.
Arvelinkin näin. Eli jatkan siis suolattujen pähkinöiden syöntiä. Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aina suolattuna. Eihän se suola mikään mörkö ole paitsi niille joilla on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Itse en välttele suolaa mitenkään, kun on päinvastoin taipumusta liian alhaiseen verenpaineeseen joka aiheuttaa huimausta.
Suola nostaa verenpainetta, aiheuttaa aivohalvauksia, osteoporoosia, munuaissairauksia ja kerää nestettä. Näillä kaikilla on sitten taas jatkoseraamuksia =)
Verenpainetta saisi nostaa, vaan ei ole nostanut. Aivohalvausriski liittyy lähinnä siihen jos verenpaine nousee liikaa. Ja noihin muihin sitä suolaa saa syödä kyllä ihan tolkuttomia määriä. Itse olen kasvissyöjä, ja syön muuten tosi terveellisesti. Ei ne suolapähkinät kerran päivässä siinä mitään haittaa tee.
Kannattaa huomioida, että suolatuissa pähkinöissä on myös lisättyä rasvaa. Eli jos syöt pähkinöitä niiden terveysvaikutusten vuoksi. Syö ne suolaamttomana. Jos taas haluat syödä herkkuja voit syödä suolapähkinöitä.
Mistä pähkinöistä puhut? Maapähkinöistä en itsekään pidä ilman suolaa, mutta esim. ravintoarvoiltaan paremmat cashew-pähkinät tai mantelit eivät todella suolaa kaipaa.
Vierailija kirjoitti:
Arvelinkin näin. Eli jatkan siis suolattujen pähkinöiden syöntiä. Ap
Ihana esimerkki siitä, miten ihmiset huomioi vain itselle mieleisen informaation.
Suolatut kai ovat yleensä myös paahdettuja? Eli ne terveellisimmät rasvahapot on tuhottu!
Ei pintasuolaa ole paljon! Eli suolattuna syön. Ruokavalion kokonaisuus on ratkaiseva.
En käytä suolattuja leikkeileitä, juustoja ja eineksiä juuri ollenkaan. Pähkinät syön suolattuna.
itse kyllä jättäisin sit ennemmin syömättä jos terveellisyyttä ajattelee. ovat paahdettuja eli rasvat eivät enää kovin hyvässä muodossa, ja runsaalla suolalla on selkeä yhteys aiempaan kuolleisuuteen ja suurempaan sairastavuuteen. ne suolatut ovat yksinkertaisesti roskaa. jos taas haluat silloin tällöin herkutella niin teepä niin, mutta älä uskottele itsellesi että saisit mitään terveyshyötyjä.
Syön suolattuja koska muuten en käytä suolaa tarpeeksi. Sain sairaalassa aikoinaan suolapurkin viereeni ja sitä käskettiin lisäämään ruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Arvelinkin näin. Eli jatkan siis suolattujen pähkinöiden syöntiä. Ap
Ihana esimerkki siitä, miten ihmiset huomioi vain itselle mieleisen informaation.
Ihana esimerkki siitä, kuinka joillakin ihmisillä on uskomaton pätemisen tarve. Huomioin järkevimmän vastauksen, valitettavasti se ei ollut sinun vastauksesi. Jatkan suolattujen pähkinöiden syöntiä, koska ruokavalioni on muuten kunnossa eikä suolaa tule paljon muualta. En pidä suolaamattomista pähkinöistä, mutta suolapähkinät ovat herkkuani, joten... :)
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa huomioida, että suolatuissa pähkinöissä on myös lisättyä rasvaa. Eli jos syöt pähkinöitä niiden terveysvaikutusten vuoksi. Syö ne suolaamttomana. Jos taas haluat syödä herkkuja voit syödä suolapähkinöitä.
Se rasva vaan on yleensä hyvää rasvaa missä ne on paistettu, jos ostaa laadukkaita paahdettuja pähkinöitä. Esim. Lille nötfabrikenin pähkinät on paahdettu 100% rypsiöljyssä.
On muuten myös kuivapaahdettuja laatuja saatavilla, joissa ei ole lisättyä rasvaa.
Vierailija kirjoitti:
Suolatut kai ovat yleensä myös paahdettuja? Eli ne terveellisimmät rasvahapot on tuhottu!
Ei nopea paahtaminen rasvahappoja mihinkään tuhoa.
Syöt varmaan myös kanan uppopaistettuna, maidon kermajäätelönä ja marjat hillona?
Jätä kokonaan syömättä. Se suolan määrä niissä on niin järisyttävä, että kumoaa pähkinöiden terveyshyödyn kokonaan. Hanki hyvät rasvasi ja kuitu jostain muualta.