Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko parempi syödä pähkinät suolattuina, vai jättää kenties kokonaan syömättä?

Vierailija
14.01.2016 |

Siinäpä teille pohdittavaa torstai-iltapäivään. Ilman suolaa en taatusti niitä syö, joten kumpi otsikon vaihtoehdoista on tällöin parempi? Itse arvelisin, että on parempi syödä moinen superfood vaikka sitten suolattuna, kuin jättää kokonaan syömättä. Miten te syötte pähkinät?

Kommentit (28)

Vierailija
1/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä kokonaan syömättä. Se suolan määrä niissä on niin järisyttävä, että kumoaa pähkinöiden terveyshyödyn kokonaan. Hanki hyvät rasvasi ja kuitu jostain muualta.

Vierailija
2/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina suolattuna. Eihän se suola mikään mörkö ole paitsi niille joilla on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Itse en välttele suolaa mitenkään, kun on päinvastoin taipumusta liian alhaiseen verenpaineeseen joka aiheuttaa huimausta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse syön suolattomina - totta kai. Vastaus kysymykseesi riippuu osittain siitä, kuinka paljon saat suolaa muista elintarvikkeista. Jos vedät runsaasti suolaa jo muutenkin, en usko niiden suolapähkinöiden ruokavaliotasi enää parantavan. 

Vierailija
4/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi eihän niitä suolattuja pysty syömään erkkikään. Eikö muka edes cashew-pähkinät maistu?

Vierailija
5/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aina suolattuna. Eihän se suola mikään mörkö ole paitsi niille joilla on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Itse en välttele suolaa mitenkään, kun on päinvastoin taipumusta liian alhaiseen verenpaineeseen joka aiheuttaa huimausta.

Suola nostaa verenpainetta, aiheuttaa aivohalvauksia, osteoporoosia, munuaissairauksia ja kerää nestettä. Näillä kaikilla on sitten taas jatkoseraamuksia =)

Vierailija
6/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolaamattomina, ei niistä suolatuista mitään terveyhyötyä saa. Saat pehmeää rasvaa muualtakin ja suolaa joka tapauksessa niin monesta paikasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Arvelinkin näin. Eli jatkan siis suolattujen pähkinöiden syöntiä. Ap

Vierailija
8/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Aina suolattuna. Eihän se suola mikään mörkö ole paitsi niille joilla on taipumusta korkeaan verenpaineeseen. Itse en välttele suolaa mitenkään, kun on päinvastoin taipumusta liian alhaiseen verenpaineeseen joka aiheuttaa huimausta.

Suola nostaa verenpainetta, aiheuttaa aivohalvauksia, osteoporoosia, munuaissairauksia ja kerää nestettä. Näillä kaikilla on sitten taas jatkoseraamuksia =)

Verenpainetta saisi nostaa, vaan ei ole nostanut. Aivohalvausriski liittyy lähinnä siihen jos verenpaine nousee liikaa. Ja noihin muihin sitä suolaa saa syödä kyllä ihan tolkuttomia määriä. Itse olen kasvissyöjä, ja syön muuten tosi terveellisesti. Ei ne suolapähkinät kerran päivässä siinä mitään haittaa tee. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa huomioida, että suolatuissa pähkinöissä on myös  lisättyä rasvaa. Eli jos syöt pähkinöitä niiden terveysvaikutusten vuoksi. Syö ne suolaamttomana. Jos taas haluat syödä herkkuja voit syödä suolapähkinöitä.

Vierailija
10/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä pähkinöistä puhut? Maapähkinöistä en itsekään pidä ilman suolaa, mutta esim. ravintoarvoiltaan paremmat cashew-pähkinät tai mantelit eivät todella suolaa kaipaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Arvelinkin näin. Eli jatkan siis suolattujen pähkinöiden syöntiä. Ap

Ihana esimerkki siitä, miten ihmiset huomioi vain itselle mieleisen informaation.

Vierailija
12/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolatut kai ovat yleensä myös paahdettuja? Eli ne terveellisimmät rasvahapot on tuhottu!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei pintasuolaa ole paljon! Eli suolattuna syön. Ruokavalion kokonaisuus on ratkaiseva. 

En käytä suolattuja leikkeileitä, juustoja ja eineksiä juuri ollenkaan. Pähkinät syön suolattuna. 

Vierailija
14/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse kyllä jättäisin sit ennemmin syömättä jos terveellisyyttä ajattelee. ovat paahdettuja eli rasvat eivät enää kovin hyvässä muodossa, ja runsaalla suolalla on selkeä yhteys aiempaan kuolleisuuteen ja suurempaan sairastavuuteen. ne suolatut ovat yksinkertaisesti roskaa. jos taas haluat silloin tällöin herkutella niin teepä niin, mutta älä uskottele itsellesi että saisit mitään terveyshyötyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön suolattuja koska muuten en käytä suolaa tarpeeksi. Sain sairaalassa aikoinaan suolapurkin viereeni ja sitä käskettiin lisäämään ruokaan.

Vierailija
16/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka WT alapeukuttaa?

Vierailija
17/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Arvelinkin näin. Eli jatkan siis suolattujen pähkinöiden syöntiä. Ap

Ihana esimerkki siitä, miten ihmiset huomioi vain itselle mieleisen informaation.

Ihana esimerkki siitä, kuinka joillakin ihmisillä on uskomaton pätemisen tarve. Huomioin järkevimmän vastauksen, valitettavasti se ei ollut sinun vastauksesi. Jatkan suolattujen pähkinöiden syöntiä, koska ruokavalioni on muuten kunnossa eikä suolaa tule paljon muualta. En pidä suolaamattomista pähkinöistä, mutta suolapähkinät ovat herkkuani, joten... :)

Vierailija
18/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kannattaa huomioida, että suolatuissa pähkinöissä on myös  lisättyä rasvaa. Eli jos syöt pähkinöitä niiden terveysvaikutusten vuoksi. Syö ne suolaamttomana. Jos taas haluat syödä herkkuja voit syödä suolapähkinöitä.

Se rasva vaan on yleensä hyvää rasvaa missä ne on paistettu, jos ostaa laadukkaita paahdettuja pähkinöitä. Esim. Lille nötfabrikenin pähkinät on paahdettu 100% rypsiöljyssä. 

On muuten myös kuivapaahdettuja laatuja saatavilla, joissa ei ole lisättyä rasvaa.

Vierailija
19/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suolatut kai ovat yleensä myös paahdettuja? Eli ne terveellisimmät rasvahapot on tuhottu!

Ei nopea paahtaminen rasvahappoja mihinkään tuhoa. 

Vierailija
20/28 |
14.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöt varmaan myös kanan uppopaistettuna, maidon kermajäätelönä ja marjat hillona?