Miten pelkkä jauhelihakastike voi olla kokonainen ruoka? Ja suomalaisten suosituin "ruoka"?
Ja miksi minun pitäisi osata valmistaa se.. kuten tässä sanotaan
http://www.makuja.fi/artikkelit/5638674/ajankohtaista/suomen-suosituin-…
En halua valmistaa yhtään liharuokaa ellei kyse ole riistasta.
Tuo lista on muutenkin omituinen, syöttekö te oikeasti tällaisia ruokia?
Näytä kaikki teemat
Suomen suosituin arkiruoka selvitettiin – tämä jokaisen tulisi osata valmistaa
Julkaistu 5.01.2016 13.01
Tiedätkö, mikä arkiruoka on suomalaisten suosikki erilaisten tuttujen herkkujen joukossa?
Jauhelihakastike on suomalainen arkiruokaklassikko.
Jauhelihakastike on suomalainen arkiruokaklassikko.
Suomen Gallup Elintarviketieto Oy selvitti, kuinka paljon suomalaiset syövät tiettyjä arkiruokia. Selvisi, että yksi perinneresepteistä on selkeästi yli muiden.
Jauhelihakastike kiistaton ykkössuosikki
Kun suomalaisilta kysyttiin, kuinka usein jauhelihakastiketta tulee syötyä, kertoi peräti 44 prosenttia herkuttelevansa jauhelihakastiketta 2–3 kertaa kuukaudessa. Kaikista kyselyyn valituista, Suomessa nautituista arkiruoista jauhelihakastike oli suosionsa puolesta kiistaton ykkönen.
Suomalaisista 20–29-vuotiaista 39 prosenttia kertoi syövänsä jauhelihakastiketta kahdesta kolmeen kertaa kuukaudessa. Yli 60-vuotiaiden vastaajien joukossa vastaava luku oli 38 prosenttia.
Näitä ruokalajeja suomalaiset syövät vähintään 2–3 kertaa kuukaudessa:
1. Jauhelihakastike – 44 prosenttia
2. Paistettu kala – 40 prosenttia
3. Broileri- tai kalkkunakastike tai -pata – 34 prosenttia
4. Lihapullat – 34 prosenttia
5. Pastakastike – 34 prosenttia
6. Munakas – 32 prosenttia
7. Makaronilaatikko – 32 prosenttia
8. Pizza – 30 prosenttia
9. Uunikala – 28 prosenttia
10. Broileri- tai kalkkunapihvi – 24 prosenttia
11. Naudan- tai porsaanpaisti – 22 prosenttia
12. Jauhelihapihvi – 22 prosenttia
13. Kalakeitto – 21 prosenttia
14. Kreikkalainen salaatti – 20 prosenttia
15. Makkarakeitto – 19 prosenttia
16. Hampurilainen – 18 prosenttia
17. Jauhelihakeitto – 18 prosenttia
19. Kasvissosekeitto – 17 prosenttia
20. Pyttipannu – 13 prosenttia
Lähde: Suomen Gallup Elintarviketieto Oy
Kommentit (16)
Kylläpäs on paljon junttiruokia tuolla listalla, ihan hävettää. Mitä se jauhelihakastike oikein edes on, sitä "ruskeaa kastiketta" jota suurusteesta ja voista tehdään + jauheliha. Tehkää ihmiset kunnon lihasta maukkaita ja maisteisia ihania pataruokia, ja jättäkää teurajätteet koirille.
No ei kai sitä kukaan pelkiltään syö vaan pastaa/perunaa/salaattia sen kanssa.
Aika perusruokia nuo mun mielestä ovat ja lähes kaikkia meilläkin syödään. En nyt mitään ehkä ykköseksi nostaisi.
Tottakai jauhelihakastike on kokonainen ruoka. Ihan niin kuin ovat ne perunasose ja kasvislisäkekin, jotka sen kanssa tarjotaan.
Kokonainen ATERIA se ei tietenkään ole. Ruoka kyllä.
Mutta ei sun tarvitse sitä osata tehdä, jos ei huvita.
siis luuletko että porukka vetää pelkkää jauhelihakastiketta nassuun vai mitä oikein haet viestilläsi? jauhelihakastike lasketaan tuossa pääruoaksi sellaisenaan, niinkuin entrecote-pihvit voisi laskea, eli sen mukana on kyllä lisuke mutta lisuke vaihtelee eikä ole näin oleellinen mainita. jauhelihakastikkeen lisukkeena voi olla erilaiset pastat, peruna eri muodoissa, etelä-pohjanmaalaisittain pinaattilätyt jne...
jauhelihakastike sellaisenaan on edullinen, helppo ja nopea arkiruoka eli kätevä tehdä vaikka töiden jälkeen ja uppoaa tappeluitta lapsillekkin.
Jengi kyllä tajuaa, että jauhelihakastiketta nautitaan jonkun muun mukana.
Tai ei selkeesti kaikki. Pahoittelut sulle.
Jaa. Mitäs vikaa näet tuossa listassa? Kerro ihan omin sanoin.
ssss kirjoitti:
Surullinen lista, täynnä lihaa. Missä kasvikset?! Ja ap on oikeassa, jauhelihakastike lisukkeineen ei ole terveellisestä kunnon ruokaa nähnytkään.
Sinuna en kamalasti puhuisi ruoasta ja terveellisyydestä........
Sinulla on niin vääristynyt suhde itseesi, painoosi ja ruokaasi, että suosittelen ihan oikeasti hakemaan ammattiapua.
Vierailija kirjoitti:
Kylläpäs on paljon junttiruokia tuolla listalla, ihan hävettää. Mitä se jauhelihakastike oikein edes on, sitä "ruskeaa kastiketta" jota suurusteesta ja voista tehdään + jauheliha. Tehkää ihmiset kunnon lihasta maukkaita ja maisteisia ihania pataruokia, ja jättäkää teurajätteet koirille.
Mun tekemä jauhelihakastike ei valmistu teurasjätteistä, katsos kun sen lihan voi itsekin jauhaa myllystä läpi. En edes muista koska olen viimeksi ostanut kaupasta lihaa, saati jauhelihaa. Teurasjätteitä kun ei muutenkaan saa myydä ruuaksi. Et taida edes tietää mitä on teurasjäte. Jauhelihakastiketta ei tehdä mistään suurusteesta, vaan vehnäjauhosta. Sinulla on hyvin hyvin kapea näkemys siitä, mitä jauhelihakastike voi ylipäätään olla. Se voi olla bolognese, muu tomaattipohjainen tai sitten se perus ruskeakastike, jota sitäkin voi tuunata mitä moninaisemmin keinoin. Taidat itse olla se suurin juntti.
1. Jauhelihakastike – säännöllisesti muutaman kerran kk, pastan kanssa tomaattinen, perunan kanssa kermainen
2. Paistettu kala – harvakseltaan
3. Broileri- tai kalkkunakastike tai -pata – ei kastikkeita, uunissa tai pannulla paistettu
4. Lihapullat – jauhelihaa, sipulia, pippuria, suolaa -nami
5. Pastakastike – siis mikä?
6. Munakas – kiireruoka, rapuja päälle
7. Makaronilaatikko – muutama kerta lämmityskaudella ja jämät pakkaseen
8. Pizza – itse tehtynä harvoin, valmiina vielä harvemmin
9. Uunikala – viikottain
10. Broileri- tai kalkkunapihvi – kohta 3
11. Naudan- tai porsaanpaisti – 2-3 /kk
12. Jauhelihapihvi – teen lihapullia
13. Kalakeitto – lapsen lemppati, liian usein
14. Kreikkalainen salaatti – savukalasalaatti varmaan kuukasittain
15. Makkarakeitto – joku keitton pari kertaa kk
16. Hampurilainen – heselle pari kertaa vuodessa
17. Jauhelihakeitto – katso 15
19. Kasvissosekeitto – katso 15
20. Pyttipannu – aina kuoriperunapäivän jälkeen
Eli kyllä.... noin me arkisin syömme.
Ai tämä on perunaihmisten "ruoka". Ja kyllä, ajattelen "suosituin ruoka" ilmaisun tarkoittavan koko ateriaa. Jos ei syö pastaa eikä perunaa niin sitten vaan lusikalla jauhoja ja lihaa?
Mitä ihmettä on pastakastike? Pastan kera syötäviä kastikkeita on kymmeniä erilaisia.
Lista on ihan outo. Osa ruokalajeista on sellaisia, että niistä heti ymmärtää, mitä tarkoitetaan, kuten makaronilaatikko tai jauhelihakeitto. Näitä ruokia laitetaan yleensä vakiintuneen reseptin mukaan. Sen sijaan paistettu kana tai kala ei ole mikään ruokalaji, pastakastikkeesta puhumattakaan.
Syön makaroonilaatikkoa joka päivä. Teen ison satsin pakasteeseen, tulee halvaksi. Iltasella puuroa. Ruokajuomaksi vettä, ei leipää/lisukkeita. Ketsuppia kyllä.Hyvin jaksaa. Minulle on aivan sama mitä syön kunhan nälkä lähtee ja pysyy poissa mahd. kauan. Myös ruokani tulee olla mahdollisimman halpaa. Ykkösasia.
Ei ollut herrkuruokaani pinaattikeittoa, eikä linssikeittoa. Lihavoittoista kovin.
Jauhelihakastikettakin olen nähnyt vaikka minkälaisia: ruskeaan kadtikepohjaan tehtynä, tomaattipohjaisena, porkkanalla, munakoisolla tai muulla kasviksella höystettynä. Eli on kätevää kyllä, jauhelihaa saa ostaa possua, kanaa, nautaa, lammasta....
Meidänkin perheen suosikki ja teinipojan bravuuri, sellainen kun uppoo kaikille. Mitä tarkoitat kokonaisella ruualla? Tuleehan siihen toki lisuke, esim. peruna tai pasta.