Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten pelkkä jauhelihakastike voi olla kokonainen ruoka? Ja suomalaisten suosituin "ruoka"?

Vierailija
05.01.2016 |

Ja miksi minun pitäisi osata valmistaa se.. kuten tässä sanotaan
http://www.makuja.fi/artikkelit/5638674/ajankohtaista/suomen-suosituin-…

En halua valmistaa yhtään liharuokaa ellei kyse ole riistasta.

Tuo lista on muutenkin omituinen, syöttekö te oikeasti tällaisia ruokia?

Näytä kaikki teemat

Suomen suosituin arkiruoka selvitettiin – tämä jokaisen tulisi osata valmistaa
Julkaistu 5.01.2016 13.01

Tiedätkö, mikä arkiruoka on suomalaisten suosikki erilaisten tuttujen herkkujen joukossa?
Jauhelihakastike on suomalainen arkiruokaklassikko.
Jauhelihakastike on suomalainen arkiruokaklassikko.

Suomen Gallup Elintarviketieto Oy selvitti, kuinka paljon suomalaiset syövät tiettyjä arkiruokia. Selvisi, että yksi perinneresepteistä on selkeästi yli muiden.
Jauhelihakastike kiistaton ykkössuosikki

Kun suomalaisilta kysyttiin, kuinka usein jauhelihakastiketta tulee syötyä, kertoi peräti 44 prosenttia herkuttelevansa jauhelihakastiketta 2–3 kertaa kuukaudessa. Kaikista kyselyyn valituista, Suomessa nautituista arkiruoista jauhelihakastike oli suosionsa puolesta kiistaton ykkönen.

Suomalaisista 20–29-vuotiaista 39 prosenttia kertoi syövänsä jauhelihakastiketta kahdesta kolmeen kertaa kuukaudessa. Yli 60-vuotiaiden vastaajien joukossa vastaava luku oli 38 prosenttia.

Näitä ruokalajeja suomalaiset syövät vähintään 2–3 kertaa kuukaudessa:

1. Jauhelihakastike – 44 prosenttia
2. Paistettu kala – 40 prosenttia
3. Broileri- tai kalkkunakastike tai -pata – 34 prosenttia
4. Lihapullat – 34 prosenttia
5. Pastakastike – 34 prosenttia
6. Munakas – 32 prosenttia
7. Makaronilaatikko – 32 prosenttia
8. Pizza – 30 prosenttia
9. Uunikala – 28 prosenttia
10. Broileri- tai kalkkunapihvi – 24 prosenttia
11. Naudan- tai porsaanpaisti – 22 prosenttia
12. Jauhelihapihvi – 22 prosenttia
13. Kalakeitto – 21 prosenttia
14. Kreikkalainen salaatti – 20 prosenttia
15. Makkarakeitto – 19 prosenttia
16. Hampurilainen – 18 prosenttia
17. Jauhelihakeitto – 18 prosenttia
19. Kasvissosekeitto – 17 prosenttia
20. Pyttipannu – 13 prosenttia

Lähde: Suomen Gallup Elintarviketieto Oy

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidänkin perheen suosikki ja teinipojan bravuuri, sellainen kun uppoo kaikille. Mitä tarkoitat kokonaisella ruualla? Tuleehan siihen toki lisuke, esim. peruna tai pasta.

Vierailija
2/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylläpäs on paljon junttiruokia tuolla listalla, ihan hävettää. Mitä se jauhelihakastike oikein edes on, sitä "ruskeaa kastiketta" jota suurusteesta ja voista tehdään + jauheliha. Tehkää ihmiset kunnon lihasta maukkaita ja maisteisia ihania pataruokia, ja jättäkää teurajätteet koirille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei kai sitä kukaan pelkiltään syö vaan pastaa/perunaa/salaattia sen kanssa.

Aika perusruokia nuo mun mielestä ovat ja lähes kaikkia meilläkin syödään. En nyt mitään ehkä ykköseksi nostaisi.

Vierailija
4/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai jauhelihakastike on kokonainen ruoka. Ihan niin kuin ovat ne perunasose ja kasvislisäkekin, jotka sen kanssa tarjotaan.

 

Kokonainen ATERIA se ei tietenkään ole. Ruoka kyllä.

 

Mutta ei sun tarvitse sitä osata tehdä, jos ei huvita.

Vierailija
5/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis luuletko että porukka vetää pelkkää jauhelihakastiketta nassuun vai mitä oikein haet viestilläsi? jauhelihakastike lasketaan tuossa pääruoaksi sellaisenaan, niinkuin entrecote-pihvit voisi laskea, eli sen mukana on kyllä lisuke mutta lisuke vaihtelee eikä ole näin oleellinen mainita. jauhelihakastikkeen lisukkeena voi olla erilaiset pastat, peruna eri muodoissa, etelä-pohjanmaalaisittain pinaattilätyt jne...

 

jauhelihakastike sellaisenaan on edullinen, helppo ja nopea arkiruoka eli kätevä tehdä vaikka töiden jälkeen ja uppoaa tappeluitta lapsillekkin.

Vierailija
6/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jengi kyllä tajuaa, että jauhelihakastiketta nautitaan jonkun muun mukana. 

Tai ei selkeesti kaikki. Pahoittelut sulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa. Mitäs vikaa näet tuossa listassa? Kerro ihan omin sanoin.

Vierailija
8/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

ssss kirjoitti:

Surullinen lista, täynnä lihaa. Missä kasvikset?! Ja ap on oikeassa, jauhelihakastike lisukkeineen ei ole terveellisestä kunnon ruokaa nähnytkään.

 

Sinuna en kamalasti puhuisi ruoasta ja terveellisyydestä........

Sinulla on niin vääristynyt suhde itseesi, painoosi ja ruokaasi, että suosittelen ihan oikeasti hakemaan ammattiapua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kylläpäs on paljon junttiruokia tuolla listalla, ihan hävettää. Mitä se jauhelihakastike oikein edes on, sitä "ruskeaa kastiketta" jota suurusteesta ja voista tehdään + jauheliha. Tehkää ihmiset kunnon lihasta maukkaita ja maisteisia ihania pataruokia, ja jättäkää teurajätteet koirille.

Mun tekemä jauhelihakastike ei valmistu teurasjätteistä, katsos kun sen lihan voi itsekin jauhaa myllystä läpi. En edes muista koska olen viimeksi ostanut kaupasta lihaa, saati jauhelihaa. Teurasjätteitä kun ei muutenkaan saa myydä ruuaksi. Et taida edes tietää mitä on teurasjäte. Jauhelihakastiketta ei tehdä mistään suurusteesta, vaan vehnäjauhosta. Sinulla on hyvin hyvin kapea näkemys siitä, mitä jauhelihakastike voi ylipäätään olla. Se voi olla bolognese, muu tomaattipohjainen tai sitten se perus ruskeakastike, jota sitäkin voi tuunata mitä moninaisemmin keinoin. Taidat itse olla se suurin juntti.

Vierailija
10/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. Jauhelihakastike –  säännöllisesti muutaman kerran kk, pastan kanssa tomaattinen, perunan kanssa kermainen

2. Paistettu kala – harvakseltaan

3. Broileri- tai kalkkunakastike tai -pata – ei kastikkeita, uunissa tai pannulla paistettu

4. Lihapullat – jauhelihaa, sipulia, pippuria, suolaa -nami

5. Pastakastike – siis mikä?

6. Munakas – kiireruoka, rapuja päälle

7. Makaronilaatikko –  muutama kerta lämmityskaudella ja jämät pakkaseen

8. Pizza – itse tehtynä harvoin, valmiina vielä harvemmin

9. Uunikala – viikottain

10. Broileri- tai kalkkunapihvi – kohta 3

11. Naudan- tai porsaanpaisti – 2-3 /kk

12. Jauhelihapihvi – teen lihapullia

13. Kalakeitto – lapsen lemppati, liian usein 

14. Kreikkalainen salaatti – savukalasalaatti varmaan kuukasittain

15. Makkarakeitto – joku keitton pari kertaa kk

16. Hampurilainen – heselle pari kertaa vuodessa

17. Jauhelihakeitto – katso 15

19. Kasvissosekeitto – katso 15

20. Pyttipannu – aina kuoriperunapäivän jälkeen

 

 

Eli kyllä.... noin me arkisin syömme.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai tämä on perunaihmisten "ruoka". Ja kyllä, ajattelen "suosituin ruoka" ilmaisun tarkoittavan koko ateriaa. Jos ei syö pastaa eikä perunaa niin sitten vaan lusikalla jauhoja ja lihaa?

Vierailija
12/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmettä on pastakastike? Pastan kera syötäviä kastikkeita on kymmeniä erilaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lista on ihan outo. Osa ruokalajeista on sellaisia, että niistä heti ymmärtää, mitä tarkoitetaan, kuten makaronilaatikko tai jauhelihakeitto. Näitä ruokia laitetaan yleensä vakiintuneen reseptin mukaan. Sen sijaan paistettu kana tai kala ei ole mikään ruokalaji, pastakastikkeesta puhumattakaan.

Vierailija
14/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön makaroonilaatikkoa joka päivä. Teen ison satsin pakasteeseen, tulee halvaksi. Iltasella puuroa. Ruokajuomaksi vettä, ei leipää/lisukkeita. Ketsuppia kyllä.Hyvin jaksaa. Minulle on aivan sama mitä syön kunhan nälkä lähtee ja pysyy poissa mahd. kauan. Myös ruokani tulee olla mahdollisimman halpaa. Ykkösasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ollut herrkuruokaani pinaattikeittoa, eikä linssikeittoa. Lihavoittoista kovin.

Vierailija
16/16 |
05.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihakastikettakin olen nähnyt vaikka minkälaisia: ruskeaan kadtikepohjaan tehtynä, tomaattipohjaisena, porkkanalla, munakoisolla tai muulla kasviksella höystettynä. Eli on kätevää kyllä, jauhelihaa saa ostaa possua, kanaa, nautaa, lammasta....

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän seitsemän