Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jaa paras lihapullareseptisi

Vierailija
31.12.2015 |

Tehdään sellasia miniversioita tikun päähän. En ole koskaan tehnyt lihapullia aiemmin. Auta minua, kiitos! :)

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Purkki kermaviiliä, siihen desin tai vähän reilun verran korppujauhoja turpoamaan. Jos haluat oikein herkkua, korvaa kermaviili kuohukermalla.

Lisää yksi muna.

Lisää noin puolikiloa jauhelihaa. Sika-nauta on parasta lihapulliin, liian rasvattomasta lihasta ei tule kaikkein herkullisimmat pullat.

Mausta ainakin dijon sinapilla, suolalla ja pippurilla. Muita mausteita maun mukaan, esim. valkosipulia, paprikajauhetta tai chilijauhetta.

Vaivaa käsin taikina tasalaatuiseksi ja pyörittele pullat. Paista pannulla voissa tai laita uuniin.

Vierailija
2/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Otetaan pullia ja lihaa. Lihapalat painetaan pullan sisään. Makoisaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen kuten edellisessä ohjeessa, mutta taikinan mausteeksi tulee sipulia, oreganoa, tuoretta basilikaa, paprikajauhetta, mustapippuria ja ketsuppia. Jos teet minilihapullia, niin uunissa ei tarvitse pitää kovin kauan, 10 minuuttia 225 asteessa riittänee. Minun jättilihapullat on uunissa 25 minuuttia.

Vierailija
4/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile heittää osaan minipullataikinasta mausteeksi tandoori-tahnaa ja minttua. Tulee hämmentävän autenttista intiameininkiä.

Vierailija
5/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen Tina Nordströmin ohjeen mukaan, tarkan reseptin löydän varmaan googlaamalla. 

Liotan kuorettomaksi leikattua vaaleaa, tuoretta leipää munamaidossa, silppuan ja kuullotan purjon (tai sipulin), sekoitan massan. Suolaa ja pippuria. Salainen aines on anjovis: 400 g sikanautaa/ 1-2 anjovisfilettä (siis anjovis, ei mikään "janssonin filee"). Anjovis hajoaa ja antaa pullien maulle syvyyttä. Ne eivät siis maistu anjovikselle! Annan massan levätä vartin ennen paistamista. Tinan reseptillä tulee maukkaita, pehmeitä, ihania pullia.

Jos tekee moninkertaisen satsin, anjovisten määrää ei lisätä suorassa suhteessa, vaan esim 800 g jauhelihaa/ 3 anjovisfilettä. Muuten tulee kalapullia :)

Vierailija
6/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskalaista sipulikeittojauhoa ja kermaviiliä jauhiksen joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaista sipulikeittojauhoa ja kermaviiliä jauhiksen joukkoon.

Älä laita tätä. Tulee liian suolaista ja sellaista valmisruoan makuista, ei hyvä.

Vierailija
8/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en ikinä laita korppujauhoa. Mun lihapullat on lihaa :D

Eli vähän miten milloinkin, mutta aina supernamia. Jauhelihan joukkoon kananmuna, vähän ketsuppia tai ketjap manis-kastiketta, ruokakermaa jos haluaa, maustepippuria ja suolaa. Laitan toisinaan myös silputtua sipulia tai rouhin sekaan valkosipulia. Pääasia taitaa olla tuo maustepippuri. Sitä on oltava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä en ikinä laita korppujauhoa. Mun lihapullat on lihaa :D

Eli vähän miten milloinkin, mutta aina supernamia. Jauhelihan joukkoon kananmuna, vähän ketsuppia tai ketjap manis-kastiketta, ruokakermaa jos haluaa, maustepippuria ja suolaa. Laitan toisinaan myös silputtua sipulia tai rouhin sekaan valkosipulia. Pääasia taitaa olla tuo maustepippuri. Sitä on oltava.

Ja sinappia!

Vierailija
10/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaista sipulikeittojauhoa ja kermaviiliä jauhiksen joukkoon.

Nämä 80-luvulla K-kaupan mainostamat "ihanat lihapullat" ovat kaikkea muuta kuin ihania. Hirveitä "sipupullia". Ja ne ilmavaivat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liotettua leipää, parmesaania, tuoretta basilikaa, suolaa, pippuria, jahelihaa ja muna

Vierailija
12/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mä en ikinä laita korppujauhoa. Mun lihapullat on lihaa :D

Eli vähän miten milloinkin, mutta aina supernamia. Jauhelihan joukkoon kananmuna, vähän ketsuppia tai ketjap manis-kastiketta, ruokakermaa jos haluaa, maustepippuria ja suolaa. Laitan toisinaan myös silputtua sipulia tai rouhin sekaan valkosipulia. Pääasia taitaa olla tuo maustepippuri. Sitä on oltava.

Ruokakermaa ei kukaan hyvä kokki käytä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pieneksi hakattu sipuli ja pekonisilppu pehmennettään pannulla, sekoitetaan jauhelihan kanssa. Lisäksi kananmuna, paprikajauhe, oregano, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Paistetaan voissa pannulla.

Vierailija
14/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

nauta-sikajauhelihaa, turkkilaista jugurttia, sipulikeittopussi (tai sitten kuulotat sipulia pannulla), valkosipulia, persiljaa (tuore tai kuiva), paprikajauhetta, pippuria, chilijauhetta, suolaa.

 

Vierailija
16/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman korppujauhoja pullista ei tule pehmeitä ja kuohkeita, vaan sellaisia vähän liian kovia. Toiset tekee pekästä lihasta ja mausteista ilman nestettäkin, mutta suosittelen nestettä, korppujauhoja ja munaa, jotta saat hyviä pehmeitä pullia. Ei kukaan halua pieniä kiviä syödä.

Vierailija
17/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

nauta-sikajauhelihaa, turkkilaista jugurttia, sipulikeittopussi (tai sitten kuulotat sipulia pannulla), valkosipulia, persiljaa (tuore tai kuiva), paprikajauhetta, pippuria, chilijauhetta, suolaa.

 

Kananmunan voi lisätä ja tarvittaessa korppujauhetta jos rakenne huono.

Vierailija
18/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ekalla oli toimiva perusohje. Siihen voi lisätä maun mukaan kaikkea. Esimerkiksi survoa mukaan keitettyjen perunoiden jämät.. Pilkkoa pieniksi tomaatit... Homejuustosta jos tykkää niin se murskana mukaan. Ite tykkään homejuustosta niin kuuluu olennaisesti mukaan meidän lihapulliin. Taikinaan voit laittaa vaikka dippikastikkeen jämät... Koskaan ei ole pahoja tullut. Kaveri tekee lihapullat kaikkein rasvattomimmasta naudan jauhelihasta.. Siis vähärasvaisimmasta. Ovat kivikovia kikkaroita. Ite laitan puolet sikanautaa ja puolet vähärasvaista nautaa. Viimeks taikinaan tuli mukaan fetajuustoa ja porkkanaraastetta.. Nams!! Jaa taikina vaikka kahteen osaan ja kokeile tehdä ns peruspullat ja toisen taikinan kanssa voit vähän leikitellä.

Vierailija
19/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ilman korppujauhoja pullista ei tule pehmeitä ja kuohkeita, vaan sellaisia vähän liian kovia. Toiset tekee pekästä lihasta ja mausteista ilman nestettäkin, mutta suosittelen nestettä, korppujauhoja ja munaa, jotta saat hyviä pehmeitä pullia. Ei kukaan halua pieniä kiviä syödä.

Ei haluakaan, siksi lihapullat tehdään rasvaisesta lihasta ilman korppujauhoja.

Vierailija
20/22 |
31.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mä en ikinä laita korppujauhoa. Mun lihapullat on lihaa :D

Eli vähän miten milloinkin, mutta aina supernamia. Jauhelihan joukkoon kananmuna, vähän ketsuppia tai ketjap manis-kastiketta, ruokakermaa jos haluaa, maustepippuria ja suolaa. Laitan toisinaan myös silputtua sipulia tai rouhin sekaan valkosipulia. Pääasia taitaa olla tuo maustepippuri. Sitä on oltava.

Ruokakermaa ei kukaan hyvä kokki käytä.

:) Mahtaa sun pullas maistua mustavalkosilta. Nimimerkillä sivuhuomauttelija.