Miten keität nakit?
Ei muistu mieleen, koska olisin viimeksi nakkeja keittänyt, mutta nyt ostin HK:n Aitonakkkeja, kun oli cittarissa puoleenhintaan.
Eli lyhyesti ja ytimekkäästi, mikä on mielestäsi paras tapa keittää nakit?
Nopealla googlauksella silmiin pisti kaksi tapaa:
1.Kiehauta vesi ja nosta sen jälkeen kattila pois levyltä ja lisää nakit. Anna nakkien olla kuumassa vedessä 15minuuttia
2. Laita nakit kylmään veteen ja kattila liedelle lämpiämään. Kun vesi alkaa kiehua, nosta kattila liedeltä. Nakit ovat valmiita kun ne nousevat pintaan.
Onko noista jompi kumpi se "ainoa oikea tapa", vai onko sinulla vetää takataskustasi joku vieläkin killerimpi tapa?
Kommentit (5)
Keitän nakit oluessa ja lisään siihen maustepippureita ja yhden sipulin lohkottuna. Olutta on vain sen verran, että nakit peittyy. Lisään nakit kuumaan liemeen ja annan kiehua hiljakseen.
Höyrytän tietenkin!
Jos ei ole höyrykattilaa, metallisen siivilän voi virittää ison kattilan päälle, jossa on vettä. Kansi vielä päälle ja vettä keitellään kunnes nakit sopivia, varmaan joku vartti?
En ikinä uppokeitä nakkeja!
Mun mielestä parempi tapa on laittaa vesi kiehumaan, sitten nakit siihen kun melkein kiehuu ja annan kiehua hetken. Eli en suosi kumpaakaan noista yleisistä tavoista. Itse tykkään juuri siitä, että nakit poksahtavat, toiset taas eivät sitä halua.
laitan pannulle