Osmosalin litkijä

Aloitin oksentamaan 25.12 yöllä n. Klo 2. Tätä oksentamista jatkui päivä kahteen asti. Vessassa kävin noin 5-20min välein. Aamusta alkoi myös niin vetinen ripuli että oksentaaessa tuli molemmista päistä. Loppupäivä meni hyvin ja yön sain nukuttua ja 26pv olo oli vielä heikko. Nyt viime yönä alkoi taas kuuden aikaan mahdoton vetinen ripuli. Kumpaa tämä on? Mahaan ei ole sattunut missään vaiheessa.

Kommentit (7)

Vierailija

Ovatko muut samaa syöneet sairastuneet? Ruokamyrkytys iskee varmuudella jokaiseen, joka on pilaantunutta syönyt. Sen sijaan virusperäinen vatsatauti on normaali tartunta, joka ei aiheuta oireita kaikille kuten ei normaali flunssakaan puhkea läheskään kaikille altistuneille. 

Ruokamyrkytyksessä usein nousee korkeakin kuume eli paha sanoa sinunsa näillä tiedoilla onko kyseessä ruokamyrkytys vai ärhäkkä vatsatauti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No söitkö sä samoja juttuja tuossa välissä? Jos et, niin sitten on vatsatauti. Tuskin ruokamyrkytysoireet alkaa uudelleen pitäen väliä. Tai siis ei ala.

Vierailija

Ei niitä oireiden perusteella erota. Meillä selvisi ruokamyrkytykseksi vasta sitten, kun selvisi, että 30 muutakin samaa ruokaa syönyttä sairastaa.

Vierailija

Söin töissä kyllä kanaa, joka tulee sinne vaalmiiksi kypsennettynä pakasteena. Poikaystävällä tänään tuli ekan kerran joku tuntisitten. Kukaan muu ei syönyt sitä kanaa sinäpäivänä. Kuume korkeimmillaan on ollut sen 37.5 ja äsken oli 36.8 normaali lämpöni on noin 36.3-36.5.

Vierailija

Ruokamyrkytyksen oireet alkavat yleisesti ottaen muutaman tunnin kuluttua ruoan nauttimisesta. Söitkö myöhään illalla jotain, joka olisi voinut taudin aiheuttaa? Jos et, kyseessä on mahatauti. Oli kyseessä kumpi tahansa, huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja juo paljon nesteitä. Kyllä se siitä ohi menee.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla