Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mies yllätti isosti jouluna, oli sitten ostanut meille lahjaksi huhtikuulle viikon matkan Hong Kongiin (!!). Vähän ehdin jo netistä selata nähtävyyksiä mutta osaisiko av vinkata omien kokemusten perusteella mitä tehdä, mitä syödä ja oikeastaan ihan kaikkea kaupungista voi kertoa.

Aika turvallinen kai tuo kaupunki on? Tai näin luin netistä. Onko metro helppo käyttää? Jonkin verran ollaan matkusteltu mutta ei koskaan Aasiassa. Jännittävää!

Kommentit (3)

Vierailija

Hongkong on todella helppo kaupunki. Metro on kätevä, tosin ruuhka-aikaan melko täysi. Kannattaa ostaa jo lentoasemaltaOctopus-kortti, joka on kätevä maksukortti liikennevälineissä ja osassa pikkukauppoja.

Taviselämyksiä on Victoria Peakja sinne vievä Peak Tram. Upeat näköalat. Kannattaa mennä aamulla, silloin hiljaisinta, ajoittain joutuu jonottamaan jopa 45 min päästäkseen huipulle.

Kaupungissa on kivoja puistoja, joissa on tiukka vartiointi (ei ehkä kannata mennä piknikille nurmikolle, jos se on kielletty).

Vierailija

Illalla markkinoille shoppaamaan ja syömään! Se katuruoka on niin hyvää ja tuoretta kamaa! Sen jälkeen drinkille jonnekin pilvenpiirtäjän katolle. Ja pikareissu filippiineille jonnekkin paratiisiin rannalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Se "kauppa-alue" Tsim Sha Shuin liepeillä on ylihintainen turistirysä, vähääkään sivummalla on paljon mielenkiintoisempaa.

Shoppailijalle uudenlainen kokemus on outlet -myymälöistä koostuva kauppakeskus lentoaseman lähellä, metrolla suoraa ovelle (Tung Chung). Siinä ihan vieressä on köysirata. Filippiinien paratiisirannan sijaan menisin paikalliseen Ocean Parkiin - paitsi jos olette lomalla 2 vko, silloin voi viikon käyttää muuhunkin kuin kaupunkiin.

Iso osa turisteja ei asu saaren puolella eli siellä, missä ovat pankit jne., joten suosittelen käymään siellä todellisissa luxustavarataloissa katsomassa, mihin rahansa voisi käyttää. Ja niistä parin korttelin päässä onkin sitten halpoja vaate- ja kirjakauppoja, jotka vaikuttavat noin 20 neliön kopeilta, mutta joissa voi olla 300 neliön takahuone täynnä tavaraa.

Varaudu siihen, että kaikki eivät puhu englantia.

Ehdottomasti suosittelen menemään kosmetiikkaketju Sasan liikkeisiin ostamaan hauskoja naamioita.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla