Vierailija

Meillä uusi arki piakkoin alkamassa ja haluaisin nyt kuulla että miten teillä on se sujunut? Miten olette jakaneet huoltajuuden? Miten juhlat, joulu tms järjestyy?

Kommentit (5)

Vierailija

Erottiin 4 vuotta sitten, lapset nyt 13 & 12 & 9.

Mies reissutyössä joten lapset ovat pääsääntöisesti minulla. Viikon tai vähän reilun ajan joka kuukausi mies asuu tässä meidän kotona lasten kanssa, minä asun silloin miehen asunnossa. Pyhät ollaan yhdessä.

Vierailija

En ole ikinä ollut naimisissa lapseni isän kanssa, mutta muutimme erilleen viisi vuotta sitten. Lapsi on 7-vuotias.

Asutaan miehen kanssa vierekkäisissä kerrostaloissa, joten lapsi liikkuu aika vapaasti meidän välillä. Koulusta menee aina sen luo, joka tulee aiemmin kotiin. Ja illalla viedään lapsi yöksi sen luokse joka ei lähde töihin ennen kuin lapsella alkaa koulu. Voi kuulostaa vähän sekavalta, mutta toimii tosi hyvin meillä. Omia työvuoroja järjestelemällä, ollaan saatu arki toimimaan niin ettei lapsen tarvitse mennä aamu- tai iltapäiväkerhoon.

Jouluaattoaamu ollaan kolmestaan ja sitten vuorovuosina toinen lähtee lapsen kans omien vanhempiensa luo. Tänä vuonna esim avattiin eilen aamulla yhdessä paketteja, syötiin riisipuuroa ja katsottiin Joulupukin kuumaalinjaa. Mies lähti lapsen kans sitten päivällä omien vanhempiensa luo ja minä tulin omieni luo. Huomenna lapsi sitten tulee tänne.

Meillä homma toimii tosi hyvin (vaikka sekavalta teidän mielestänne varppina kuulostaakin :D) Tullaan miehen kans tosi hyvin toimeen, mikä johtuu osaksi varmaan siitä ettei me olla ikinä miehen kanssa oltu kunnolla parisuhteessa. Ei ole siis mitään suurta draamaa erilleen muuttamisen takana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Huonosti menee. Kumpikin haluaisi olla lähivanhempi ja ei oikein tiedetä että miten tämä ongelma ratkaistaan. Kumpikin kun myös haluaa että lapset näkee paljon toista vanhempaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Huonosti menee. Kumpikin haluaisi olla lähivanhempi ja ei oikein tiedetä että miten tämä ongelma ratkaistaan. Kumpikin kun myös haluaa että lapset näkee paljon toista vanhempaa.

En ymmärrä tätä, voisitko selittää? Kuka pakottaa toisen olemaan vähemmän lasten elämässä? Me erottiin hyvissä väleissä ja joulu vietettiin yhdessä. Lapset puoli viikkoa toisella ja puolet toisella niin, että kun ovat isällään niin käyn siellä ja toisinpäin eli nähdään pääsääntöisesti päivittäin kaikki. Kunhan pienin kasvaa (3v nyt) niin aletaan pyrkiä viikko-viikkoon, soveltaen siten että nähdään toisen viikoillakin yhdessä. Välimatkaa 300m, onnistuu hyvin.

Vierailija

Erosimme kolme vuotta sitten. Lapsen yhteishuoltajuus sujuu ilman suurempia ongelmia. Teinimme on vuoroviikoin molempien vanhempiensa luona. Juhlan on sen vanhemman luona, jonka viikolle se osuu. Molemmat vanhemmat vastaamme oman viikkomme ohjelmasta ja lapsen huoltamisesta sinä aikana. Jos tulee isoja kasvatuksellisia kysymyksiä, niistä keskustellaan sähköpostin välityksellä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla