Vierailija

Taas se on testattu – rypyt eivät ryppyvoiteilla lähde, eivät edes pienene

Hinnalla ei ole väliä, ryppyvoide ei tehoa ryppyihin, väittää Saksan riippumaton tuotetestaussäätiö. Luulon ja tiedon välillä on eroa, sillä puolet saksalaisnaisista uskoo, että voiteista on silminnähden havaittavaa hyötyä. Ei ole, sanovat testaajat.

Naisen silmät.

Kuva: Yle

Saksan tuotetestaussäätiö Stiftung Warentestin tammikuun test-lehden ryppyvoidetestissä ei voittajia ollut. Kaikki yhdeksän testattua tuotetta saivat huonoimman mahdollisen arvosanan.

Testatut tuotteet olivat kaikki Saksassa tunnettuja ja hyvin myytyjä merkkejä; Diadermine, Estée Lauder, Lancaster, Lavera, L´Oréal, Müller, Nivea, Olaz sekä Vichy.

Testissä 270 naista käytti tuotetta kuukauden ajan aamuin illoin. Jokaista tuotetta testasi 30 naista. He levittivät kasvojen toiselle puoliskolle ryppyvoidetta ja toiselle puolelle tavallista kosteuttavaa voidetta.

Naisista otettiin lähikuvat Fotobox -järjestelmällä, jossa valo ja etäisyys pysyvät vakioina. Testaajat keskittyivät silmien läheisyyteen, jossa myös ryppyjä yleisimmin esiintyy. Testaajat eivät vielä kuvia analysoidessa tienneet, onko kuva otettu ennen vai jälkeen testijakson. Heille ei myöskään kerrottu, kummalla puolen kasvoja oli käytetty vain kosteusvoidetta.

87 euroa pelkkää pettymystä

Stiftung Warentest toteaa, että näkyvät tulokset olivat olemattomia. Yksikään tuote ei poistanut pieniä ryppyjä, eikä loiventanut suurempia ryppyjä.

Osa naisista kuvaili itse huomanneensa varsinkin silmänympäryksien pienten ryppyjen silottumista. Oma tuntemus ei kuitenkaan näkynyt tuloksissa, sillä Fotobox –kuvissa ennen ja jälkeen mitään eroa ei näkynyt.

Testin kallein tuote, Saksassa 87 euroa maksava Estée Lauder Advanced Time Zone, tuotti jopa tuplapettymyksen. Tuote lupasi ryppyjen lisäksi olla kosteuttava, mutta ei testaajien mukaan ollut edes sitä.

Erot rypyissä millimetrien murto-osissa

Stiftung Warentest testaa kosmetiikkateollisuuden lupauksia säännöllisesti. Myös ryppyvoiteita on silmäilty ennenkin.

Ne kosmetiikkavalmistajat, joiden omista tutkimuksista on saatavissa tietoa, testauttavat ryppyvoiteensa kolmiulotteisesti. Valmistajat näyttävät lähikuvia ihon pinnasta ja perustelevat muutoksia tieteellisesti saavutetuilla mittaustuloksilla.

Stiftung Warentestin mukaan erot ryppyjen silottumisessa ovat kuitenkin laskettavissa millimetrien murto-osissa, eikä paljaalla silmällä parannusta voi mitenkään huomata.

Joka kymmenes uskoo ryppyjen lähtevän ryppyvoiteella kokonaan

Saksalaistestin halvin tuote maksoi 2,45 euroa. Sillä sai yhtä näkymättömiä tuloksia kuin kaikilla muillakin.

Stiftung Warentest teetätti samalla kyselyn, johon haastateltiin hiukan yli tuhatta yli 18-vuotiasta saksalaisnaista. Neljä naista kymmenestä ei usko ryppyvoiteiden tuovan näkyviä tuloksia, joka kymmenes ei osaa sanoa.

Lähes 40 prosenttia vastaajista usko, että ryppyvoiteilla on ryppyjä pienentävä vaikutus eli sellainen vaikutus, jonka näkee paljaalla silmällä. Tasan kymmenen prosenttia vastaajista uskoo ryppyvoiteiden silottavan rypyt kokonaan pois.

Markus Ziemann
Marcus Ziemann

Twitter: @ziemama

Yle

Kommentit (6)

Vierailija

Eikö se ole ollut jo kauan kaikille selvää, että ainoa, mikä ryppyjä jonkin verran voi poistaa, on A-vitamiinijohdannaiset eli retinoidit?

Kaikki muu on voiteissa pelkkää illuusiota. Tosin kosteuttaminen on tärkeää ryppyjen ja niiden syvenemisen ennaltaehkäisemiseen, joten en nyt ihan turhana pärstävoiteita pidä, kunhan ei usko niiden hurjiin lupauksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eikö kasvoivoiteita kannata käyttää vain ennaltaehkäisyyn. Ihon kosteutus voi pitää sen pidempään rypyttömänä, täällä talvipakkaset vaurioittavat ihoa. Ja kesäisin välttelee aurinkoa. Voiteena käytän bepanthenia, koska se toimii edes jonkinnäköisen lääketieteellisen havainnon pohjalta.

Vierailija

Ei yllätä, esim Estee Lauderin ylihinnoitellut tuotteet on yleensä täynnä lähinnä turhia kemikaaleja. Retinolia sisältävät voiteet kyllä toimii ja hyvin, kunhan valitsen ihollesi oikean määrän!
Itse käytän Peter Thomas Rothin Retinol PM-seerumia.

Vierailija

Ei kai kukaan kuvittelekaan että jo olemassaolevat rypyt saisi pois jollain voiteella. Ennaltaehkäisy on sitten eri asia, mutta siinäkään ei pelkkä voide riitä vaan tueksi tarvitaan terveelliset elämäntavat (jo nuoruudesta lähtien) ja hyvät ihonhoitorutiinit.

Vierailija

Kannattaa panostaa hyvään kasvoille / omalle ihotyypille sopivaan aurinkorasvaan joka ei jätä naamaa kiiltäväksi, ja laittaa sitä joka päivä vaikka sataisi! Nyt ihan pimeimpinä talvipäivinä ei toki tarvitse.
Meikkivoiteiden suojakertoin 10-20 ei ole tarpeeksi koska sitä voidetta ei kuitenkaan tule laitettua sitä suositeltua 1/4 teelusikkaa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla