Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jos joku viineistä tietävä olisi paikalla niin, voisiko neuvoa.

Vierailija
21.12.2015 |

Eli kuvailen mitä itselleni on tapahtunut. Monesti kun olen ostanut viinipullon ja avanut, niin viini on ollut aluksi hyvää, mutta sitten se on muuttunut. Paitsi esim. amarone joku... (noin 35--40 €). Esim. ystävän kanssa moni viini on suht hyvää kun tulee paljon nopeammin puokkiin se pullo juotua.

Luin sitten netistä että viiniä pitäisi dekantoida monta tuntia, luultavasti riippuen viinistä. Eli se pistävä maku on jossain vaiheessa dekantoitumista ja sitten se häviää. Viinistä riippuen 3-4 h --> seuraavaan päivään. Esim. jostain amaronesta oli kuvaus, että oli dekantoinnut eka 7 h, maistunut huonolta jatkanut ja maistunut hyvältä. Ja jos nyt oikein tulkitsin nettijuttuja niin vanhoja viinejä ei tarvitse dekantoida. Eli voisiko esim. tämä http://www.alko.fi/tuotteet/497197/?fromsearch=true olla sellainen viini, jonka voisi viedä vain kylään mennessä ja sitä voisi juoda sitten heti ja jos vähän lasissa saisi ilmaa ei menisi pistävän makuiseksi. Juustoja sitten tämän kanssa.

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

nosto

Vierailija
2/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostin jonkun kämysen 50 punaviinin. Hyi olkoon! Heti parani, kun hinta oli 500! Varsinkin, kun katsoin Alkon kuittia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaada se viini karahviin, niin dekantoituu nopeammin tai lasiin n. puoli tuntia ennen juomista. On varmana ihan OK juustojen kanssa, toki juustoissakin on eroja.

Vierailija
4/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nokka tietää sen, pitääkö dekantoida. Yleensä vähän vanhemmat (8-10v) ja vahvat täyteläiset viinit pitää dekantoida. Jos haluat pikaviiniä, osta kevyttä tai suosiolla roseeta. Se on mitä todennäköisimmin parempaa heti nautittaessa ja toimii sitten ihan hyvin. Riojat ja Bordeauxit kaipaa 90% tapauksista rauhoittumista, ne on niin täyteläisiä.

Vierailija
5/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ostin jonkun kämysen 50 punaviinin. Hyi olkoon! Heti parani, kun hinta oli 500! Varsinkin, kun katsoin Alkon kuittia!

oho, libisakka paikalla heti aamusta!

Vierailija
6/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nokka tietää sen, pitääkö dekantoida ... Riojat ja Bordeauxit kaipaa 90% tapauksista rauhoittumista, ne on niin täyteläisiä.

Mistä se nokka sen tietää? Ja rauhoittumisen aika olisi se useampi tunti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
8/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

up

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
21.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei musta viinin tarvitse montaa tuntia dekantoitua. Ei edes ne vanhemmat ja täyteläiset. Joko karahviin tai lasissa huljuttelemalla kymmenen minuuttia tai vartti. Aina on mahdollista, että sulle on sattunut huono pullo. Myös vuosikerroissa voi olla isoja eroja.