Kokemuksia Gdanskista ?

Vierailija

Ollaan tammikuussa lähdössä muutamaksi päiväksi Gdanskiin ja nyt olisi kaikenlaiset matkavinkit tervetulleita ! Oletko käynyt? Mitä suosittelet? Entä mitä et? Kiitos jo etukäteen. :)

Kommentit (12)

Vierailija

Käytiin Sopotissa, junalla Malborgin linnassa, meripihkamuseossa, merimuseossa.Kai siellä olisi ollut hyvät taidemuseot, mutta lasten kanssa piti valita kevyempää ohjelmaa.

Vierailija

kiva pikku kaupunki, hyvä viikonloppukohde. Halpaa ruokaa ja juomaa, historiaa, ihania rakennuksia ja rannat lähellä, vaikka tammikuussa tuskin tointaa itse kaupunkia edemmäksi mennä. Ei ole sen kummemmin suosituksia, löydät paikkoja kyllä itsekin, kun nautiskelet ja istuskelet eri kahviloissa, pubeissa, rafloissa.

Vierailija

Solidaarisuusmuseo on käymisen arvoinen, ei todellakaan mikään " esineitä vitriinissä"- paikka, tosin enkunkielen taito tarpeen. Meillä jopa murkkuikäiset olivat vaikuttuneita.

Vierailija

Aika niukasti siellä mitään aitoa historiaa on, kaupunkihan tuhottiin melko tyystin toisessa maailmansodassa. Vanha kaupunkikin on kopio, rakennettu 40-50 -luvuilla.

Kannattaa harrastaa lähimatkailua, Gdansk itsessään on nähty päivässä, parissa. Paikallisjunalla voi lähteä Sopotin suuntaan (Sopot itsessään on talvisin kuollut paikka, se on semmoinen rantakohde), matkalla on isoja ostoskeskuksia (Galeria Bałtycka ja Galeria Przymorze), joissa on huokea hintataso. Gdanskin keskustassa on Madison-niminen ostari, mutta se on pieni, ja kalliimpi kuin kaupungin luoteispuolella.

Varsinkin tuo Baltycka kannattaa tsekata, siellä on kolmisen sataa liikettä,

http://www.galeriabaltycka.pl/en

Jos menette Vizzairilla, kannattaa varautua siihen, että käsimatkatavaran suhteen ollaan tosi niuhoja. Käsilaukunkin on mahduttava sinne käsimatkatavaralaukkuun, ja se laukku saa ilmaiseksi olla hyvin pieni - normaalikokoinen käsimatkatavaralaukku on jo lisämaksullinen.

Mutta kannattaa ottaa ruumaan isompi laukku, ostettavaa meinaan riittää! Vaatteita löytyy kivoja, ja noin puolella hintaa verrattuna suomalaisiin. Ruoka ja juoma ovat myös huokeita, tosin ravintolatarjonta on aika turistitasoa, eli ei mitään gourmeta.

Vierailija

Ihan kiva ja tunnelmallinen. Junalla helppo liikkua vaikka sopotiin ja gdyniaan. Tosin talvella ehkä kannattaa pysytellä Gdanskissa ja nauttia tunnelmallisista ravintoloista ja niiden tarjonnasta. Isoja ostoskeskuksia löytyy, parhaat junamatkan päässä. En muista asemien nimiä mutta Google tietää kaiken...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat