Mitä hedelmiä/vihanneksia syöt yleensä talvella?

Vierailija

Meillä on syöty vaan banaaneja ja satsumoita ja pakastevihanneksia. O_o

Kommentit (10)

Vierailija

Sitrushedelmiä, omenoita, päärynöitä, kiiviä, rypäleitä, ananasta. Kaikkia kaaleja, kurkkua, tomaattia, lehtisalaattia, varsiselleriä, fenkolia. Nämä tulivat hakematta mieleen.

Vierailija

Banaani hedelmistä, tuoreena ostan vihanneksista kukka- ja parsakaalta jos on hyvän näköisiä. Ja tietysti sipuli. Perunaa ja porkkanaa joskus. Pakkasessa on myös keittojuureksia yms. jos laiskottaa. Kesällä pakastettuja marjoja syön joka päivä.

Vierailija

Sitruksia! Ennenkaikkea appelsiineja ja klementiinejä/mandariineja/ satsumia. Sitruunoita käytän paljon ruuanlaitossa ympäri vuoden. Kirpeitä Granny Smith -omenoita. Tuoreita taateleita syödään makeannälkään. Kevättalvella tulevat veriappelsiinit (kalliita!) ja mangot halpenevat. 

Talvella syödään kotimaisia juureksia eri muodoissa, valko- ja punakaalia, pakasteherneitä, -pinaattia ja -papuja, kuivattuja papuja, linssejä, kikherneitä. Erilaisia sipuleita. Avokadoja syödään myös, ei vain niiden herkullisuuden, vaan myös terveellisyyden vuoksi. Tehdään guacamolea, sekoitetaan salaattiin ... Jäävuorisalaattia syödään enemmän talvella, keräsalaattia kesällä. 

Kokonaisina säilöttyjä tomaatteja käytetään tietysti ruuanlaitossa, samoin passataa. Erivärisiä miniluumutomaatteja laitetaan salaatteihin koristeeksi. Kotimaisia, tuoreita tomaatteja syödään enemmän kesällä. Talvella tuontitomaatit ovat vetisiä ja happamia. 

Tietty, monia noista käytetään ympäri vuoiden, mutta sitrusten ja juuresten käyttö on erityisen vilkasta talvella. 

Vierailija

Kausituotteita, eli juuri klementiinit, mandariinit ym. sitrushedelmät. Koska ne ovat silloin parhaimmillaan. Samoin kotimaisia juureksia, vihanneksia vähemmän, koska esim. ulkomaiset kurkut ja tomaatit eivät useinkaan maistu hyvälle.

Ylipäätään käytän kausivihanneksi ja  -hedelmiä.

opiskelija

Yleensä pakastekasviksia, mutta perunat tuoreena. Punajuuria, lanttuja ja porkkanoita on saanut kaupoista nyt 2kg alle eurolla eli niitäkin on tullut paljon ostettua. Muita kasviksia ja hedelmiä ostetaan sen mukaan mikä sattuu kaupoissa olemaan tarjouksessa.

Vierailija

Puuroon banaania ja pakastemarjoja, naposteluun mandariineja, appelsiineja, kurkkua ja paprikaa, leivälle tomaattia ja ruokiin kaikkia mahdollisia vihanneksia, kuten fenkoli, punajuuri, herkkusieni, kesäkurpitsa yms.

Vierailija

Ostan mitä on tarjouksessa;  viime päivinä olen ostanut mm. banaaneja, appelsiineja, klementiinejä, kurkkua, tomaatteja, suippopaprikoita, keräkaalia, porkkanoita, punajuuria ja hokkaido-kurpitsan. Usein ostan myös paseerattua tomaattia tetrapakkauksessa ja erilaisia pakastevihannessekoituksia. Lisäksi saan äidiltäni pakastettuja mustikoita, mansikoita ja mustaherukoita sekä puolukkasurvosta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat