Oletko saanut negatiivista kommenttia kun erpsit kirkosta?

Vierailija

Suurin osa ei ole sanonut mitään, mikä on mielestäni normaalia. Mutta tapauskovainen äitini repi peliverkkarinsa kun erosin kirkosta 18-vuotiaana. Hän jaksaa marista siitä vieläkin, näin 6 vuotta myöhemmin. Kun kirkkohäät ja kummius yhyyy.

Kommentit (5)

Vierailija

Muutamia "kirkkoon pitää vaan kuulua"-tyyppisiä kommentteja tuli kyllä. Mutta yhtään järkevää perustelua tälle väitteelle ei vaan tullut.

Vierailija

Minulta on kysytty miten aion mennä naimisiin ilman kirkkoa. Joku on kysynyt miten ajattelin antaa tuleville lapsilleni nimet ilman kastetta.

Jostain syystä en ole katunut päätöstäni eroamisesta.

Vierailija

Minä erosin vasta jouduttuani työkyvyttömyyseläkkeelle. Laskin tarvitsevani kirkollisveroeurot elämiseeni kipeämmin kuin papit. Ei minulla oikeasti mitään kirkkoja, seurakuntia, pappeja tai Jumalaa vastaan ole, en vain halua vanhoilla päivilläni nähdä nälkää.

Vierailija

Ktk:n tutkimuksen mukaan vain joka neljäs kirkon jäsenistä uskoo kuten kirja opetta, loput 3/4 ovat tavan vuoksi jäseniä. Koska suomalaisista noin 72% eli 4 milj on jäseniä, maassa on tällä hetkellä vain miljoona oikeasti uskovaa.

Eli enemmistö (4 milj) ei usko, eikä näin ollen kenelläkään pitäisi olla nokan koputtamista jos joku ei virallisestikaan halua kuulua kirkkoon.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat