Työikäisen aivoinfarktista toipuminen

Vierailija

Onko lähipiirissänne ollut aivoinfarktia 40-50-vuotisilla? Oliko ennakoivia oireita, entä paraneminen? Fyysistä oiretta ei enää tuttavalla ole, mutta jonkinasteinen hoitamaton masennus varmaan. Aina väsynyt, valvoo yöt, sydän tykyttää jatkuvasti, tunne-elämältään jotenkin piittaamaton muista ja empatian tunne olematon.
Työkaverin miehellä tullut voimakasta mustasukkaisuutta.
Miten lähipiiri jaksaa, jos luonne alkaa muuttua? Voiko lääkkeet auttaa?

Kommentit (4)

Vierailija

Mun mielestä masennus tulee näissä aina vähän niin kuin kaupan päälle. Taitaa kuulua asiaan infarktin kohdalla. Itsellä kokemusta kahden läheisen osalta ja sanoisin, että aikaa myöten helpottaa. Toki siihen vaikuttaa paljon, miten muu kuntoutuminen etenee. Sama väsymyksen kohdalla.

Vierailija

Kaikkihan noi on aika yksilöllisiä asioita. Toiset toipuu huonommin toiset paremmin. Joku kestää muuttunut persoonallisuutta paremmin toinen ei oikeastaan ollenkaan.

Vierailija

Suomessa aivoinfarktin saaneiden kuntoutus on erittäin alaarvoista.  Kaiken lisäksi se ei ole tasaarvoista. Valitaan kylmästi ketkä saavat ns.parempaa hoitoa kunnon hoitolaitoksissa ja ne ketkä saavat / joutuvat vuodeosastolle missä kuntoutuksen taso on heikkoa jos sitä edes on.

Vierailija

En liittäisi noita oireita aivoinfarktiin, kun niitä voi olla ilman sitäkin. Infarkteihin voi liittyä masennusta kuten mihin tahansa vakavaan sairauteen, mutta luonteen muuttuminen voi johtua muusta(kin).

Terveisin aivoinfarktista toitunut työikäinen, jolle mustasukkaisuus on edelleen yhtä vierasta kuin oli ennen sitäkin.

Ennakoivat oireet ... no, voisiko sitä ennakoivaksi sanoa, kun neurologi jälkeen päin tehtyjen kuvausten perusteella päätteli, että on tainnut olla aivan synnynnäistä verisuonten ahtautta, ja siitä johtuvia oireita.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat