Tilastollisen tutkimuksen tekeminen

Vierailija

Moikka! :-) Mulla on siis tehtävänä matikankurssilla tehdä tilastollinen tutkimus. Kurssi on ihan lukiotasoinen eli sen tutkimuksen ei tarvitse olla kauheen vaativa kun siihen ei oo tarkotus käyttää koko kurssia :-D Millasta aihetta mun siis kannattais lähteä tutkimaan, jos haluan kuitenkin ihan monipuolisesti oppia eri asioita tilastomatikkaan liittyen? Ja aihe voi siis olla ihan mikä vaan, sitä ei mitenkään määritelty :-)

Kommentit (10)

Vierailija

pyydä ihmisiä kertomaan alkoholinkäyttönsä määrä ja keskiarvonsa. Katso, korreloivatko ne tilastollisesti toisiinsa. Hypoteesisi siis olisi, että paljon alkoholia käyttävät pärjäävät koulussa huonommin.

Vierailija

Tietokoneella vietetty aika, ruotsin arvosana ja englannin arvosana. Oletuksena että enemmän koneella roikkuvat oppivat paremmin englantia mutta ruotsin osaamiseen ei vaikuta.

Vierailija

Kuinka iso osa maahanmuuttokriittisistä omaa rasistisia mielipiteitä ja korreloiko maahanmuuttokriittisyys huonompaan keskiarvoon?

Näin ajankohtaisena aiheena.

Vierailija

Tee asennetutkimus, valitse joku ajankohtainen aihe: samaa sukupuolta olevien avioliitto, monikulttuurisuus, NATOon liittyminen, tms. raflaava aihe. Sitten tutki eri taustamuuttujien (sukupuoli, ikä, vanhempien koulutusaste, koulumenestys) yhteyttä asenteisiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat