Sairastelematon lapsi. Mikä on salaisuutenne?

Maria-mutsi

Onko muilla sairastelemattomia lapsia? Minkä luulette olevan teidän salaisuutenne?

Tyttäreni on 5v. Hänellä on elämänsä aikana ollut pientä kuumetta kolmesti. Muutama nuha ja yksi 14 tunnin "vatsatauti", joka tuli Egyptin lomalla. Olen ollut yhden päivän poissa töistä hänen kuumeensa vuoksi, muut kuumeet sattuivat viikonlopulle. Yhtään lääkekuuria ei lapseni ole syönyt.

Elämme kutakuinkin tavallista nipottamatonta elämää. Tyttö on perhepäivähoidossa. Meillä on kissa ja koira. Ei allergiota, ei iho-oireta. Lapsella on perusrokotukset ja lisänä otin ne hepatiittirokotukset sekä vesirokkorokotuksen. Lapsi syö lunta, kaivaa "salaa" nenäänsä (jep, ja tiedätte mihin kökkö päätyy) saattaa haukata leivästä jonka voit on antanut koiran nuollla. Syömme normaalia kotiruokaa, karkkipäivä aina joskus. Herkkuja syödään ja hampurilaisilla käydään ehkä 2x/kk. Vessassa käynnin jälkeen ei aina käsiä muista pestä. Lattialle pudonnut leipäkin voidaan syödä. Leivän päällä käytämme oikeaa voita. Lapsen pylly, kasvot ja kädet pestään joka ilta, mutta saunassa kerran viikossa isompi pesu.

En koskaan ole jonottanut päivystyksessä tai joutunut käyttämään lastani lääkärillä. Varalta on kuitenkin lapsen sairausvakuutus, hyvä vakuutus onkin, kun ei koskaan ole tarvinut käyttää.

Onhan muitakin yhtä terveen lapsen vanhempia?

Sivut

Kommentit (46)

Vierailija

Meillä sama. En ole ikinä ollut päivääkään poissa töistä lapsen sairauden vuoksi. Lapsi ei ole ikinä syönyt mitään lääkkeitä. Ei korvatulehduksia tmv..

Joskus tulee lievä flunssa tai joku pöpö joka on nopeasti ohi. Itsekään en ole ollut vielä ikinä sairauslomalla. Aina menee illalla ohi tai osuu viikonloppuin joku röhä. Nyt lapsi jo yli kymmenen vuotias..

Vierailija

Ei meilläkään paljoa sairastella. On elukoita ja perus siistiä, ei steriiliä! Liian steriili ympäristö ei luo kunnon vastustuskykyä. Siihen lisäksi terveelliset elämäntavat.

Vierailija

Varmaan tuo sama kuin teillä. Eli huoleton elämänasenne hygienian suhteen. 

Vauva on saanut ryömiä vaikka kauppakeskuksen käytävällä :D Uskon kuitenkin vahvasti geenien mahtiin myös. 

Meillä muuten yksi lapsista ei ollut yhden yhtä kertaa ala-asteen aikana sairauden takia pois koulusta. Vanhempi, kokenut opettaja sanoi, että eipä muista moista tapausta koko uransa aikana. 

Vierailija

No meillä ei ole ollut noin terve. Mitään vakavaa ei ole sattunut: kuten jääty auton alle jne.

Oletan, että iso osa johtuu ravinnosta, ja minun raskauden aikaisesta ravinnosta, hygieniasta ja rokotuksista.

Verrattuna kehitysmaihin, ei lapseni ole tarvinnut sairastua tuhkarokkoon, vihurirokkoon, hinkuyskään jne, koska hänellä on rokotukset noita vastaan.

Ravintoa, ja kohtalaisen terveellistä ja monipuolista sellaista, on riittämiin.

Lisäksi lapsi saa asua lämpimässä kodissa, eikä tarvitse yöpyä ulkona. Puhdasta vettä tulee hanasta, eikä siinä ole loisia tai alkueläimiä.

Hygienia: ei siivota kovin usein, mutta kädet pestään aina kotiin tullessa, ja ennen ruokaa.

Vierailija

8v ei ole muutamaa nuhaa ja 2 tarhasta saatua vatsatautia kummempaa sairastellut.

Syynä luultavasti olematon käsihygienia, käsittelemätön ei-teollinen ruoka, säännöllinen unirytmi ja vanhemmilla löysä nuttura.

Vierailija

Ei meilläkään. Vältetään tautisten seuraa. Pestään kädet kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Lemmikkejä ei todellakaan ole. Pidetään koti siistinä. Syödään kotiruokaa ja vitamiineja.

Vierailija

Pieniä huomioita aloittajan tekstiin. 

Räässä on ne samat virukset ja bakteerit, jotka ovat elimistössä siis jo vallalla. Rään syöminen ei muuta tilannetta mitenkään. 

Koiran suu on kohtalaisen hygieninen ihmisen kannalta, koska koira hyvin harvoin kantaa mitään ihmiselle sopivaa taudinaiheuttajaa. Toki joskus näin voi käydä, mutta huomattavasti pahempi sekoitella sylkeä kaverin kanssa esim. juomalla saman pullon suusta. 

Lumessa nyt ei niinkään ole mitään taudinaiheuttajia. Lähinnä ilmansaasteita. Määrät kuitenkin ovat niin pieniä lumensyöjillä, että kyllä meillä on ainakin saanut syödä ihan niin paljon kuin on maittanut :D

Vierailija

Käsien pesu kotiin tultua, vessakäyntien jälkeen , ennen ruokailuja. Tavallista kotiruokaa, ulkoilua, riittävästi unta. Kolme lasta. Kertaakaan ei ole koko perhe ollut kipeänä flunssissa tai vatsataudeissa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat