3-vuotiaan selittämätön äkillinen väsymys

Vierailija

3-vuotiaalla tytöllä oli kaksi viikkoa sitten tavallinen pieni flunssa lämmönnousuineen ja vuotavine nenineen. Flunssaa kesti muutaman päivän, ja tyttö oli koko ajan suht pirteä. Lämpöä oli kokoajan alle 38 astetta. Muutama päivä flunssan loppumisen jälkeen (oli siis tässä välissä jo normaalisti hoidossa) lapsi alkoi valittaa väsymystä, kävi mm. kaupan lattialle makaamaan kesken kauppareissun, nukahti sohvalle keskellä päivää, päiväunilta herättyään halusi jatkaa nukkumista ja nukahti mm. keittiön lattialle. Kun tuota selittämätöntä väsymystä ja haluttomuutta oli kestänyt kaksi päivää, kävimme lääkärissä, mutta mitään vikaa ei löytynyt. Laajassa verenkuvassa kaikki ok (lääkärin sanojen mukaan täydellisesti), tulehdusarvoissa ei mitään, hemoglobiini yli 130, sokerit normaalit. Pissanäytteessä ei mitään, ei myöskään nieluviljelyssä, korvat hiukan sameahkot, mutta eivät kuitenkaan tulehtuneet. Lääkärikäynnin (maanantai) jälkeen väsymystä kesti loppupäivän, mutta illalla alkoi selvästi piristyä. Tiistaina tyttö oli normaali iloinen ja touhukas itsensä, mutta tänään sama väsymys/voimattomuus palasi taas. Mikä ihme tuolla voi olla?? Kenelläkään kokemusta tällaisesta?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Höh, kävin korjaamassa yhtä sanaa ja koko ed. teksti poistui, nyt se on taas siinä. Taitaa tuo väsymys tehdä katkoja aivoihin muillekin.

Vierailija

Ei voi pelkkä syksy noin totaalista väsymystä tehdä :( Lapsi makaa apaattisena sohvalla eikä halua edes leikkiä, eilen pomppi ja juoksi normaalisti.

-ap-

Vierailija

Sairaus kuluttaa aina vitamiinivarastoja. Anna lapsille tarkoitettua multivitamiinia ja ulkoiluta. Jos ei auta niin lääkäriin uudestan. Varsinkin jos kuume nousee.

Vierailija

Jos kaikki on ollut verenkuvassa kunnossa, niin mitä muuta se voi olla kuin väsymystä? Kysyy kaamosväsymyksestä ikänsä kärsinyt aikuinen. Kirkasvalolamppua ja etelän matkaa käytän vuosittain piristyskeinona joulukuussa. Kirkasvalolamppu loistaa lokakuusta alkaen. Muistan olleeni koululaisena niin puhki, että menin joulun tienoilla jo seitsemältä sänkyyn. Nyt kun ikää on 39, ei ennen yhdeksää ilkeä mennä ;)

Vierailija

Verenkuvassa ei välttämättä näy alkava jälkitauti. Eli voi olla joku tulehdus, joka on vasta alkamassa, ellei sitten johdu vain podetusta taudista. Ja toisaalta korvathan oli sameat, joten eiköhän niissä jotain parannettavaa ole elimistölle.

Odottele rauhassa jokunen päivä ja käy uudelleen lääkärissä, jos lapsi on huolestuttavan väsynyt edelleen.

Vierailija

L
[quote=Vierailija]Syö 10mg d-vitamiinitabletin päivittäin.

Ainiin, ruokahalukin on ollut kateissa.

-ap-[/
Aika vähän jos ei syö kalaa tms. Kalanmaksaöljyllä lisätty ennenkin ruokahalua. Lääkäriin ellei piristy.

Vierailija

Ei se sairaus ole, jos tulehdusarvot normaalit ja tutkittu virtsa ja hemoglobiini. Jos eilen juossut normaalisti ja tänään taas väsynyt, anna pienen levätä! Minulla on 3 lasta, joista vanhin saattaa kärsiä väsymyksestä pitkään sairauden jälkeen. Hänellä sellainen taipumus, että keho pakottaa lepäilemään. Hän nyt 9-vuotias. Muutenkin on väsynyt iltaisin just pimeän aikaan, jos ei saa pitkiä yöunia. Pikkusiskot taas paranevat ja touhuavat heti normaalisti.

Vierailija

Verikokeissa oli jo melkein kaikki mahdollinen valko- ja punasoluista lähtien, en osaa keksiä mitä laajempaa niihin vielä vaatisi. Mitään lämpöä/nuhaa/yskää ei ole ollut enää moneen päivään, joten en oikein mykoplasmaankaan usko. Tyttö oli väsähtänyt ja makoili lattialla ja sohvalla puoli kuuteen asti, mutta sitten piristyi ja nyt pomppii taas ihan normaalisti?! Hoidossa oli makoillut koko iltapäivän (päiväunien jälkeisen ajan aina siihen asti että haettiin). En nyt käsitä yhtään tätä.

-ap-

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat