Häät ilman varsinaista ohjelmaa - mitä mieltä?

Elina

Menemme naimisiin toukokuussa ja yritän nyt miettiä minkälainen hääjuhla olisi kaikkien mieleen. Itse emme välitä perinteisistä hääleikeistä, ne ovat aina kovin vaivaannuttavaa katsottavaa mutta onko järkeä sellaisissa häissä jossa ei ole varsinaista ohjelmaa (syömistä, juomista ja yhdessäoloa lukuunottamatta)? Odotatko itse että häissä olisi jotain ohjelmaa vai olisiko sinullekin helpotus jos tietäisit ettei ole? Tuntuu että moni odottaa leikkejä ym. mutta ne eivät ole meidän juttu. Täytyykö vaan hyväksyä ettei aina voi kaikkia miellyttää ja aina joku pitää häitä tylsinä tapahtui siellä mitä tahansa?

Kommentit (7)

Vierailija

Kyllä minä jotain ohjelmaa odottaisin. Ihan pelkkä seurustelu pöytäkumppanin kanssa ei kanna koko iltaa.

Ei tarvitse olla väkisin väännettyjä leikkejä, vaihtoehtoja on.

Vierailija

Voi olla joitain musiikkiesityksiä, jos suvusta löytyy lahjakkuuksia. 

Itse inhoan näitä leikkejä... hyvää ruokaa ja juomaa ja seurustelua. Ja sitten tosiaan voi olla jotain esityksiä. Mieluusti hyviä. Eli, jos laittaa 6-vuotiaan esiintymään, niin huomattavasti keskimääräistä parempi, jotta siitä jotain iloa saisi. 

Vierailija

Kyllä kaipaan jotain ohjelmaa. Siellä häissä on kuitenkin toisilleen tuntemattomia ihmisiä, joilla on tosi tylsää, jos ohjelma koostuu seurustelusta muiden kanssa (eli hiljaisena istumisesta) ja syömisestä. Sekin on jotenkin ikävää, jos häissä ei ole minkäänlaista rakennetta eikä kunnon seremoniamestaria, joka kertoo selkeästi, mitä tehdään milloinkin.

Älkää kuitenkaan järjestäkö sellaisia hääleikkejä, joihin vieraita pakotetaan yllättäen mukaan. Ne ovat kauheita, eikä kukaan yleensä halua niihin osallistua, mutta kun ei kehtaa tai voi kieltäytyäkään. Järjestäkää musiikkiohjelmaa tai muuta esiintymistä, ja jos tanssiminen kiinnostaa, niin sitten sitä.

Vierailija

Kirjoitat, että häät ilman "varsinaista ohjelmaa".

Kakunleikkuu on ohjelmanumero, samoin kimpunheitto. Kimpunheiton voi toteuttaa myös toisinkin, esimerkiksi naimattomat menee piiriin morsiamen ympärille joka sitten ojentaa kimpun sille, joka osuu kohdalle.

Lahjapöytä on "ohjelmanumero".

Kuvaseinä (tai modernimmin powerpoint tai moviemakerilla toteutettu kuvaesitys) on myös ohjelmanumero, vaikkei sitä erikseen juonnettaisikaan.

Musiikki - vaikka se olisi taustalla on ohjelmaa.

Puheet. Niitä on oltava muutama. Ei liikaa eikä liian pitkiä. Eikä missään nimessä spontaanisti pidettyjä, ellei teillä ole hillittömän hyvä porukka juhlimassa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyllä kaipaan jotain ohjelmaa. ... on jotenkin ikävää, jos häissä ei ole minkäänlaista rakennetta eikä kunnon seremoniamestaria, joka kertoo selkeästi, mitä tehdään milloinkin..

Tämä! Jos vaan istuu pöydässä eikä ole mitään tietoa siitä, mitä seuraavaksi tai tapahtuuko jotain seuraavaksi, niin olo on vaivaantunut.

Hääjuhlalla tulee olla joku runko ja mielellään tosiaan joku isäntä tai seremoniamestari joka vie tilannetta eteenpäin.

Esimerkki juhlarungosta

- Saapuminen juhlapaikalle ja onnittelut

- Ruokailu

- Morsiamen isän puhe

- Hääkakun leikkaaminen

- Jälkiruoka ja kahvit

- Hääpari kiittää vieraita

- Ilotulitus ja paikalta poistuminen

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat