Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

mitä aikuisen kannattaa opiskella nykyään?

lattiakaivon hankaaja AMK

Mitä kannattaa lähteä opiskelemaan?
En välitä kiintiöistä, ne on mitä on.
Yliopistoon yritän päästä, alavalinnat vaan vielä hiottavana..

Ikää on 40, ja alla ravintola-alan työkokemusta ja esimieskoulutus (amk).
En jaksa enää tiskata ja siivota, joten vinkkejä kehiin, mitä muut ootte tehneet?

Kommentit (9)

Vierailija

Kiinnostaako työ lasten, nuorten, aikuisten, vai konreettisten asioiden parissa? Mikä nykyisessä työssäsi tuntuu ikävältä, ja mihin kaipaat muutosta?  Se uusi alahan kannattaa valita niin, että ei tule uupumusta, ja toisaalta myös niin että sinulla on jotain ks. alalle annettavaakin.

Hyvin työllistäviä aloja yliopistossa ovat mm. logopedia, varhaiskasvatus, sosiaalitiede, jotkin teknilliset alat - mutta niissäkin kannattaa ottaa hyvin selvää tilastotiedosta, sillä monissa on paljon suurempi työttömyys kuin esim. humanistisilla aloilla, terveysala. Täältä voi katsella esim. tilastoja, http://yle.fi/uutiset/paras_tyollistyminen_paras_palkka__nain_korkeakoul... Toki tilastokeskuksen ymv sivuilla saattaa olla paremmin tietoa. Taidealat taitavat olla työttömuusprosenteissa korkeimmassa päässä, samoin kuin jotkin amkin tekniikan alat. Mutta sinä et ilmeisesti amkeista ollut nyt kiinnostunut? Tietojenkäsittely ja IT ala työllistää oikeastaan vain hyviä, eli pitää olla jo itsehankittua kokemusta ja itseopittua tietoa ennen varsinaista koulutusta.

vessaharjan varavarsi

kivoja vastauksia. lähdenkin tarkastelemaan yliopistojen tarjontaa. kerron sitten keväällä hainko ja pääsinkö (sen kerron syksyllä)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat