Noudatatko ikäsuosituksia leluissa?

Vierailija

Tuli vaan mieleen kun ostin tytölle (3v) joululahjaksi sellasen pattereilla toimivan koiran, joka kävelee ja haukkuu. Sen ikäsuositus oli 5v., ja siskoni totesi että ei kyllä ikinä osta lapsilleen leluja joissa on liian iso ikäsuositus.. Ja toss koirassa ei ole mitään pieniä irtoavia osia, ainoa "vaara" on se hihna, muuten ok. Aloin siksi miettiin että noudattaako ihmiset niitä pilkuntarkasti vai ns. Vapaammin?

Kommentit (6)

Vierailija

Ne ikäsuositukset on osassa leluja siksi, että sen ikäinen vasta osaa niitä käyttää. Nuorempi voi turhautua eikä saa iloa lelusta jota ei osaa käyttää.

Vierailija

Ostin lapselleni 2v synttärilahjaksi muistipelin ja My little ponyn, molemmissa ikäsuositus 3+. Tapauskohtaista, riippuu ihan lapsesta ja lelusta.

Vierailija

Joku 3+ merkintä yleensä just irtoilevien osien tm "vaarallisuuden" vuoksi, toki saa myös omaa harkintakykyä käyttää. Noi ikämerkinnät on muutenkin suuntaa-antavia.. käteviä ne on vaikka lapsettomille jotka "joutuu" ostamaan lahjoja sukulaisten tai kavereiden lapsille, kun itsellä ei välttämättä ole käsitystä siitä millaisilla leluilla minkäkin ikäinen leikkii, mitä osaa jne.

Ei niitä tarvitse orjallisesti noudattaa, varsinkaan omien tai muuten hyvin tuttujen lasten kohdalla, kun tietää suurin piirtein tunkeeko enää esim ruumiinaukkoihin tavaraa tai osaako joitain juttuja vähän aiemmin kuin mitä ikäsuositukset arvioi.

Eli jos ei tiedä, niitä kannattaa noudattaa. Mutta ei ole pakko. :)

Vierailija

Mielestäni leluissa voi maalaisjärjellä soveltaa, kuten aiemmat kommentoijatkin ovat kirjoittaneet. Tietokonepelit ja leffat sitten asia erikseen, niissä saattaa olla joskus esim. todella väkivaltaista sisältöä, jota säädetyn ikärajan alapuolella oleva lapsi ei vielä pysty käsittelemään. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat