Äiti kylässä - aivan kamalaa :(

Vierailija

En kestä tätä enää! Se tulee aina muutamaksi päiväksi kerrallaan, koska asuu kaukana. Meillä on pieni asunto, joten äitini nukkuu olkkarin sohvalla. Se on tottunut heräämään neljältä töihin, joten olettaa meidänkin olevan hereillä viimeistään kuudelta. Kuudelta alkaa meteli, kun äitini alkaa imuroimaan (kielletty sitä!!). Kun vauva itkee herätessään meteliin, niin äitini huutaa, että vihdoin se vauva on herännyt, tuo tänne! Meidän unien kuuluisi jatkua vielä 3 tuntia.

Päikkäreitten aikaan sama juttu, käsken olla hiljempaa koko ajan, mutta 5 minuuttia ja paapattaa kovaan ääneen ja huutaa puhelimeen. Ruoka-ajat meillä on väärään aikaan, kun äitini on tottunut syömään kerran päivässä lämpimän ruoan ja meillä on kahdesti. Ruoan pitää olla suolatonta ja mausteetonta, ei voinut syödä edes paprikaa jauhelihakastikkeessa, kun on niin tulista.

Iltaisin äitini menee kasilta nukkumaan, laittaa kaikki verhot kiinni ja sammuttaa kaikki valot, vaikka me oltaisiin vielä ainakin pari tuntia hereillä. Ei suostu yöpymään hotellissa, koska on niin pihi. Kaikista pahinta on tämä, että vauvakaan ei saa nukutuksi, kun väkisin pitää herättää huutelemalla ja metelöimällä. Hajoan.

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Tehkää ensi kerralla niin, että äitinne nukkuu makkarissa ja te olkkarissa. Äiti voi laittaa makkarin oven kiinni ja te voitte rauhassa valvoa olkkarissa.

Tai sitten suomennatte äidillenne, että talossa talon tavoilla.

Vierailija

No miksi sinä päästät äitisi teille?  Sanot hänelle vaan napakasti, että joko elää teidän säännöillä teidän luona, tai suksii kuuseen pilaamasta ilmapiiriä. Sinä olet aikuinen ihminen ja äiti, ja tehtäväsi on kyllä enemmin turvata lapsesi päivärytmi kuin mamman omanapaisuus. Tsemppiä!

Vierailija

Äitisi vaikuttaa tapoihinsa piintyneeltä minäminäminä-ihmiseltä. Älä kutsu kylään, tai älä päästä kylään jatkossa. Toinen vaihtoehto on että sanelet ehdot vierailulle. Ei teidän tarvitse hänen tapoihinsa alistua.

Vierailija

Jos me nukuttaisiin olkkarissa, niin äitini olisi kuitenkin aamulla viideltä hereillä ja tulisi olkkariin ja keittiöön hääräämään. Aion kyllä seuraavalla kerralla ehdottaa hotellia tai me mennään sitten hotelliin, ei tää voi jatkua näin. Äitini tuntien ei kuitenkaan meinaa uskoa ja menee jankkaamiseksi, kun sen mielestä voi ihan hyvin yöpyä sohvalla. Viimein kun suostuu ratkaisuun, niin puhelee varmasti kaikille sukulaisille, miten tytär ei anna enää tulla kylään. Huoh, äiti <3

Vierailija

Ettekö ole käyneet keskusteluja vauvan nukkuma-ajoista? Luulisi hänen äitinä osaavan kunnioittaa edes niitä, jos ei teidän unistanne välitä. Itse en päästäisi enää yövierailulle, jos ei tätä ymmärrä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ettekö ole käyneet keskusteluja vauvan nukkuma-ajoista? Luulisi hänen äitinä osaavan kunnioittaa edes niitä, jos ei teidän unistanne välitä. Itse en päästäisi enää yövierailulle, jos ei tätä ymmärrä.

On käyty, mies viimeksi oikein rautalangasta väänsi, jos uskoisi paremmin hänen sanaansa, mutta ei. Äitini tosiaan on sellainen minäminä-tyyppi niin kuin joku aiemmin sanoi. Isäni voisin majoittaa täällä koska vaan, koska se ottaa toiset huomioon, mutta ei ole tarvetta, kun asuu lähempänä ja käy päiväsaikaan kylässä (vanhemmat eronneet).

Vierailija

Juu, milläs tapojensa orjan muuttaisi. Ymmärrän kiukkusi.

Minulla on appiukko vastaavalla rytmillä, mutta se ongelma ratkesi sillä, että ostettiin isompi asunto, ja hänet saa vierailun ajaksi yhteen omaan huoneeseen. Sama juttu ruuan kanssa, siinä ei saa olla kuin vähän suolaa. Kun hän tulee kylään, teen aina sellaista ruokaa, jota ei mausteta paljon: karjalanpaistia, jauhelihakeittoa, makkarasoppaa. Laitan pöytään yrttisuolapurkin ja muut sitten lisää siitä vimmatusti.

Äitini taas on siivoushullu ja erittäin määräilevä ihminen. Hänen kyläreissunsa tarkoittavat sitä, että hän tulee ämpärin ja moppien kanssa ja aloittaa suursiivouksen, koska hänen mielestään meillä ei ole riittävän puhdasta, vaikka meillä olisi edellisenä päivänä siivottu. Kukaan ei ole pyytänyt häntä siivoamaan. Myöskään siskollani tai veljelläni ei ole riittävän puhdasta, eikä mummollani, vaikka jälkimmäisellä käy maksettu siivooja ja kotiapu. Hän elää siivoukselle, se on hänen ainoa harrastuksensa. Kivaa vai? No ei ole, kun hän myös olettaa, että kaikki osallistuu siihen, että kaikki pestään. Lopputuloksena on monesti kadonneet tavarat kaappien järjestämisen jälkeen, ja hajonneet mattojen kantit, koska hän ei usko että kaikkia mattoja ei saa tampata. Samoin hän repii ja paiskoo ovia ja ovenkahvat juuttuvat kiinni...lisäksi en tee koskaan hänen mielestään mitään oikein, vaan "lapsi kulta minkä takia sinä olet..." ja minä olen jo 45. Mieheni lähtee yllättävästi mökille, kun anoppi tulee kylään. Voi kun minäkin pääsisin. Siskoni ja veljenvaimo saa säännöllisesti hänelle kilarit. Sanominen ei auta, äidin mielestä hän ei tee mitään väärin tai ole tunkeileva, vaan tarkoittaa hyvää. Hän ei vain tajua, ettei hänen työleiriään kaivata.

PS. piilota se imuri? Meidän mutsin kanssa sekään ei auta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

PS. piilota se imuri? Meidän mutsin kanssa sekään ei auta.

:D Voi apua, ei kyllä ole ihan tervettä menoa... Pitäisi siis:

- piilottaa pölypussit

- katkaista mattopiiska

- hukata tiskiharjat

- laittaa kaikki rätit pesuun ja selvitä yhdellä talouspaperirullalla

- käyttää kaikki puhdistusaineet niin loppuun, että purkin pohjalla on pelkkä haju

- laittaa herätyskello soimaan siihen aikaan kun teidät saa herättää

- suunnitella ulkoilupainotteista ohjelmaa vauva päiväunien ajaksi ja kehottaa äiteetä aamulenkille katselemaan "ihania aamumaisemia" silloin yöneljän aikaan...

- nukkua korvatulpat korvissa

Vierailija

Asutteko kerrostalossa? Eihän siellä edes saa imuroida kuuden aikaan aamulla. Olisiko paikkakunnallanne mitään hotellia edullisempaa vaihtoehtoa (majatalo, hostelli, mitä näitä nyt on)?

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat