Listattaisiinko arkisia tapoja pienentää kemikaalikuormitusta?

Vierailija

En siis tarkoita sellaisessa hengessä, että on muutettava asumaan olkimajaan ja syötävä käpyjä, vaan vinkkejä pieniin muutoksiin joita voisi vähitellen omaksua arkipäiviinsä. Mielellään jos jaksaisitte, niin laittakaa perusteluja myös!

Aloitan yksinkertaisella: Pyyhi pölyt usein. Pölyssä on mm. huonekaluissa ja elektroniikassa käytettäviä haitallisia palonsuoja-aineita. Lapsethan siellä pölyn seassa usein pyörii leluineen. Palonestoaineiden leviämistä huoneilmaan (ja siihen pölyyn) voi yrittää hillitä pitämällä elektroniikkalaitteita kiinni.

Kommentit (3)

Vierailija

Tässä toinen vinkki: vaihda kosmetiikka hajusteettomiin tuotteisiin.  Monia hajusteita ei ole tutkittu millään lailla, eikä voida sanoa mitä vaikutuksia niillä on jos ja kun niitä hengittää ja jos ne imeytyvät ihon läpi vuosien ja vuosikymmenien ajan.

Vierailija

No aluksi kannattaa vaihtaa kaikki kosmetiikka ja kodin pesuaineet mahdollisimman luonnonmukaisiksi. Lääkkeiden käyttö minimiin. Teflon-astiat pois käytöstä, samoin muovi keittiöstä minimiin. Vaatteet kannattaa hankkia kirppareilta, niin joku toinen on jo pessyt kemikaaliijäämät niistä pois.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat