Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Opiskelija: tyypilliset ruokaostoksesi?

Vierailija

Mitä elintarvikkeita ostat usein kaupasta? Ohjaako valintojasi taloudellisuus, terveellisyys vai joku muu?

Kommentit (8)

Vierailija

Yritän ostaa mahdollisimman paljon luomua ja kotimaista. Kieltäydyn eineksistä (pl. maksalaatikko). Valinotja ohjaa se mihin on rahaa, mikä on terveellistä ja mikä olisi ekologisin vaihtoehto ja ihmisoikeudellisesti paras. Mieluummin käytän vähän enemmän rahaa hyvälaautuiseen ruokaan ja jätän rellestelyt vähemmälle

Vierailija

Ostan kaikkea mitä tekee mieli. Käyn töissä opiskelun ohella. En ole koskaan joutunut elämään "makaronia ja puuroa ilman hilloa" -tyyliin.

Vierailija

Suhteellisen edullista, suosin kotimaista ja luomuakin ostan välillä. Jos ostan jotain eineksiä tai "purkkiruokaa" kuten papuja, niin etsin sellaisia missä on mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä. Yleensä ostan jotakin jauhelihaa, pakastekasviksia tai tuoreita kasviksia, riisiä, pastaa, papuja... Välillä leipääkin, mutta harvemmin. Budjetin mukaista terveellistä perusruokaa.

Vierailija

Terveellisyys tavallaan, mun perusruoka on väkisin aika kasvispainotteista, koska en syö lihaa kotona juuri ikinä. Toki hinta vaikuttaa paljon, tuoreet yritit ja vähän kalliimmat juustot jne jää usein ostamatta.

Tässä viimeisen kuun aikana on ollut projektina, että olin vähemmän herkkuja ja esim. pussipastaa, nuudeleita, jugurttia, kalapuikkoja ja uunipatonkeja, mutta enemmän tuoreita kasviksia. Ennen siis oli paljon paskemmat ostokset, enemmän prosessoitua ruokaa.

Mitä nyt esim. tulee ostettua:

Paljon papuja
Rahkaa
Maitoa
Mustikoita
Puuroa
Ruisleipää
Tummaa riisiä
Maitoa
Wokkivihanneksia ja keittovihanneksiajattelin (pakkasesta)
Perunaa
Porkkanaa
Chiliä
Ruokakermaa
Salaattitarpeet

Vierailija

Papuja, manteleita, banaaneja, tomaattia, pastakastiketta, kaurahiutaleita, punajuuria/bataattia/lanttua tms.

Vierailija

Suosin kotimaisia juureksia ja kananmunia. Kasvikset ja hedelmät otan halvimman hinnan mukaan. Ostan täysjyvä sillä se täyttää paljon.
Lihaa en osta, sillä olen kasvissyöjä. Sen sijaan ostan tofua ja soijavalmisteita. Soijarouheet sun muut ovat todella riittoisia ja edullisia. Ostan myös paljon herneitä ja siemeniä.

Vierailija

Syön lähinnä mitä milloinkin tekee mieli.

S-marketista saa yleensä halvalla ulkofile- ja kasslerpihvejä, joten ostan aika useasti niitä. Pidän myös "makaronimössöstä", joten jauhenliha ja parmesanijuusto lähtevät aika usein myös matkaan. Viikonlopuksi ostan aika usein palan savu- tai loimulohta sellaisessa muovirasiassa. Joka ruoan yhteydessä syön joko suolakurkkuja tai sitten tuorekurkkua ja tomaattia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat