Miksi kaikki vanhat "stadin kundit" on juoppoja?

Vierailija

Lähes jokainen tapaamani vahvalla Helsingin aksentilla puhuva, slangisanoja viljelevä 40+ mieshenkilö on ollut alkoholin ongelma/suurkuluttaja. Lähtien lapsuudestani 90-luvulta tähän päivään. Mielestäni korrelaatio on siis selvä. Muilla samanlaisia havaintoja ja selitystä ilmiölle? (Mikään av-lainen "roskaväkiteoria" ei tähän sovi, sillä suurin osa ollut siisteissä sisätöissä olleita koulutettuja ihmisiä.)

Kommentit (4)

Vierailija

Vaikka et roskaväkiteoria halua kuulla, itse uskon silti että tämä liittyy sosiaaliseen taustaan. Slangi ei ole ollut mitenkään yläluokkainen puhetapa vaan yleinen ennemminkin alemmissa sosiaaliluokissa. Vaikka "stadin kundi" olisi lähtöisin ylemmästä sosiaaliluokasta, seura voi hyvinkin muuttaa myös puhetapaa.

Vierailija

Edesmennyt appiukkoni oli 30-luvun lopulla syntynyt lakimies, ylempää keskiluokkaa,paljasjalkainen "stadilainen" Helsingin keskustasta. Ei puhunut todellakaan slangia tai sanonut itseään stadilaiseksi. Eli "stadin kundit" ovat perinteisesti vanhaa "työväen luokkaa". Tuskin enää nykyään tällaista eroa, mutta suurissa ikäluokissa kylläkin.

Vierailija

Koska ne stadilaisuuttaan korostavat ovat sellaisia ihmisiä, joilla ei elämässään ole muuta ylpeilyn aihetta kuin stadilaisluus. Muut ihmiset antavat tekojensa puhua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat