Kaikki yliopistosta!

Vierailija

Haluaisin tietää kaiken mahdollisen yliopistossa opiskelemisesta ja sinne pääsemisestä. Toivoisin kommentteja ja kattavia vastauksia siellä opiskelevilta/opiskelleilta!

Esim.
Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään?
Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat?
Millainen oli yo-todistuksesi?
Millaista opiskelu on?
Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko?
Miten ainevalinnat(?) menee?
Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?
Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat?
Onko opiskelu rankkaa?
Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon?
Onko ryhmätöitä?
Jne!

Sivut

Kommentit (20)

Vierailija

No ei voi verrata lukioon. Nuo muut on aika alakohtaista. Jotkut kasvatustieteet aika pakkoläsnäolollista hömppää kun taas monilla muilla aloilla on ihan itsestä kiinni millä monimuotohommalla opintopisteensä suorittaa. Ei se rankkaa ollut, hyvin ehti ryypätäkin. 

Farmasialla

Farmasia, pääsin ensimmäisellä haulla sisään alempaan tutkintoon eli farmaseutiksi. Ylemmästä eli maisterivaiheesta tulee proviisoreja.
Otettiin huomioon pääsykoe + yo-todistus.
Yo-todistus oli pelkkää E:tä ja M:ää, eli sain paljon lähtöpisteitä.
Opiskelu on melko raskasta, mutta todella antoisaa jos kiinnostaa hyvinvointi, kemia, miten kemikaalit oikeasti vaikuttavat elimistössä ja työllisyys.
Harvoin läsnäolopakko, eli meillä esim. labroissa, tilanneharjoituksissa ja kielissä pitää olla paikalla, mutta luentokurssit voi suorittaa myös itseopiskelemalla.
Meillä on kolme eri linjaa joista valitaan, eli (1) apteekki ja sairaalafarmasia (2) teollisuus ja viranomaistyö (3) tutkimus. Proviisorit valitsevat niistä vielä omat linjansa.
Opiskelu on todella mielenkiintoista ja olisin mielellään teollisuudessa tai viranomaistöissä, mutta kiva että apteekissa ainakin työllistyisi.
Kaverini käyvät luennoilla, itse en koska en hyödy niistä. On ajan tuhlausta matkustaa, jaksaa keskittyen kuunnella 20min/75min ja matkustaa takaisin.
Meillä on ryhmätöitä aina vähintään yhdessä meneillään olevassa kurssissa. Suurin osa ryhmätöistä tehdään arvostelematta ja sillä on tarkoistus ehkäistä opiskelun yksinäisyyttä ja luoda ryhmätyötaitoja.
Opiskelua en vertaisi lukioon, sillä silloin kotitehtävät tekemällä ja yhden illan lukemalla sai helposti arvosanaksi 9. Nyt ei ole kotitehtäviä, ja tentteihin luetaan koko kurssin ajan, sillä satojen sivujen englannin kieliset kirjat (ei kaikilla kursseilla onneksi) vaativat aikaa.
Sen verran on rankkaa, että vaikka opiskeluaika on 3 vuotta, keskimääräinen suoritusaika on 4 vuotta. Mutta opintoihin kuuluu myös kaksi pakollista harjoittelua, jotka rajoittavat kurssien suoritusta ja toisinpäin.
 

Vierailija

Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat? - Kummatkin; enimmäkseen pääsykoe.
Millainen oli yo-todistuksesi? - M-E
Millaista opiskelu on? - Itsenäistä, aikataulutettavaa, raskasta ja toisinaan palkitsevaa.
Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko? - Opettajakohtaisesti läsnäolo tarkastetaan sanktion uhalla tai sitten ei.
Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat? - Kyllä, ellei ole ryhmätöitä.
Onko opiskelu rankkaa? - On, mikäli haluaa menestyä opinnoissa hyvin.
Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon? - Voi, mutta suoriutuminen on huomattavasti itsenäisempää ja lukemista sekä kirjoittamista on enemmän.
Onko ryhmätöitä? - On toisinaan, ja niille pitää varata aikaa luentojen ulkopuolelta.

Vierailija

Olen opiskellut aiemmin ammattikorkeakoulussa, josta jatkoin avoimeen yliopistoon ja pääsin yliopistoon suoraan maisteriohjelmaan, ensimmäisellä sisälle. Yhteiskuntatieteitä opiskelen. Kursseissa on aina useita suoritusvaihtoehtoja, kuten verkkokurssi, tenttiminen, etätehtävä, ryhmäsuoritus... Itse teen pääasiassa etäopintoja, koska käyn töissä samaan aikaan. Suoritan lukuvuodessa kuitenkin täysmäärän eli noin 60 opintopistettä eikä ole edes raskasta! Amk:ssa oli paaaaljon rankempaa koska oli sitovampi läsnäolo... Lukioon verrattuna paljon motivoivampaa eikä ole niin valtavasti turhaa pänttäämistä. Toki tiedekuntakin on sellainen, että vaatii lähinnä päättelykykyä eikä ulkoa muistamista.

Vierailija

Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään?
Hidtoria. Hain kolmeen yliopistoon, pääsin kahteen. Otin vastaan yhden paikan.

Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat? Molemmat.

Millainen oli yo-todistuksesi? 5*L, 1*E

Millaista opiskelu on? Juuri sellaista, miksi sen teet.

Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko? Että 5 vuden opintojen aikana on noin 7 kurssia, joilla todella oikeasti on läsnäolopakko. Tosin muillakin voi joutua tekemään korvaavia tehtäviä jos on poissa ja aina on ihan itse vastuussa oppimisestaan. "En tiedä, koska en ollut paikalla" ei kelpaa luentopäiväkirjassa eikä tenttivastauksessa.

Miten ainevalinnat(?) menee? Tää riippuu siitä, missä yliopistossa ja mitä pääainetta opiskelet, sekä siitä, miksi haluat tulla isona. Itse opiskelen Tamperreella, jossa teoriassa on vapaa sivuaineoikeus, ei voit opiskella sivuaineena ihan mitä vasn, jopa toisesta yliopistosta joo-opintona. Käytännössä ammatilliset suuntautumisvaihtoehdot sanelevst divuainevalintoja aika paljon, opettajilla pitää olla tietyt valinnat, jne.

Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa? On mielenkiintoista ja minusta tulee tutkija.

Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat? Joo ja ei. On myös harjoitusryhmiä ja seminaareja. Kanditutkielmat ja gradut tehdään meillä niin, että koko prosessin ajan käydään myös viikon tai kahden välein seminaarissa, joka tukee ja arvioi omaa työtä (ja iteetieytdti tukee ja arvioi toisten työntä). Näin oppii, mitä pitää huimioida tutkimuksen suunnittelussa, tekemisesssä ja esittämisessä.

Onko opiskelu rankkaa? Kiinnostavat asiat eivät ole rankkoja, mutta ei niitä toki vasemmalla kädelläkään kannata tehdä ( vaikka välillä voisikin)

Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon? Keskitason opiskelijalla voi menetelmät ja tavoitteet olla samat. Kunnianhimoisemmilla ei. Oikeasti mä en muista lukkiosta mitään.

Onko ryhmätöitä? Joillain kursseilla on paljon. Toisilla ei yhtään.

Vierailija

Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään? - Ekalla kerralla hain, mutten mennyt kokeeseen, koska jäi huonosti aikaa lukea. Tokalla kerralla menin kokeeseen ja pääsin.
Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat?- Omalla kohdalla vain koe.
Millainen oli yo-todistuksesi? - Keskihyvä, ei huono, muttei erinomainen.
Millaista opiskelu on? - Kivaa, opiskelen pääaineena itselle mielenkiintoisinta ainetta, joka on pieni aine humanistisessa.
Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko? - Sitä ettei ole pakko istua luennoilla. Oma pääaine ja sivuaineetkin sattumalta on sellaisia, että meillä on lähes aina läsnäolopakko. Kielikursseilla on myös pakko olla.
Miten ainevalinnat(?) menee? - En ihan ymmärrä kysymystä.
Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?- On mielenkiintoista. Tulevaisuudesta en ole ihan varma, koska opiskelemani ala ei kouluta suoraan mihinkään tiettyyn työhön.
Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat? - Itsellä ainakin näin. 1-2 luentoa päivässä, sitten esseet, tentit, ryhmätyöt muulla ajalla. Useissa aineissa taitaa olla eniten tenttejä, mutta pääaineessani esseet ovat olleet suositumpi tapa suorittaa kursseja. Itse koen esseet myös mielekkäämmäksi tavaksi.
Onko opiskelu rankkaa? On ja ei, riippuu paljonko kursseja on kerralla ja millaisia ne ovat sisällöltään, onko esim. aihe ja suoritustapa (tentti vs. esseet) mieluisa. Joskus sattuu useampia deadlineja samoille viikoille esim. ennen joulua tai keväällä. Välillä ainakin omat hermot on testissä, mutta tähän mennessä kaikesta selvitty.
Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon? - Lukiossa enemmän läsnäolotunteja kuin omatoimista työtä, yliopistossa päinvastoin, ainakin omalla alallani.
Onko ryhmätöitä? - Tässä parin vuoden aikana pari ryhmätyötä ollut. Aluksi kammosin niitä, mutta joillain kursseilla, joissa olen entuudestaan tuntemattomien kanssa se voi olla ihan mukavaa ja antaa ehkä mahdollisuuden tutustua muihin. Ei ne tuntemattomat sittenkään pure, ihan kivoja suurin osa ihmisistä.

Vierailija

Opiskelen kauppatieteitä, ja on raskasta ja vaativaa. Yo-todistus oli keskinkertainen. En lukioaikoina panostanut opiskeluun ja alunperin suuntauduinkin toiselle uralle. Kauppatieteellinen asenne on kuitenkin aina kiinnostanut ja intohimo roihahti myöhemmin alaa kohtaan. Lukiossa en oikeastaan juurikaan perehtynyt tähän aiheeseen. Itse koen, että tämä ei ole verrattavissa lukioon. Ryhmätöitä on jonkin verran, omasta mielestä liikaa, koska ne hankaloittavat kaikkea aikatauluttamista. Täällä on joissain kursseissa epävirallinen läsnäolopakko, toisissa ei ole. Joitain osioita voi olla vaikea selvittää, ellei käy ollenkaan tunneilla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
No ei voi verrata lukioon. Nuo muut on aika alakohtaista. Jotkut kasvatustieteet aika pakkoläsnäolollista hömppää kun taas monilla muilla aloilla on ihan itsestä kiinni millä monimuotohommalla opintopisteensä suorittaa. Ei se rankkaa ollut, hyvin ehti ryypätäkin. 

Itse opiskelin kasvatustieteitä sivuaineopintoina ja ei ollut meillä ainakaan yhtää läsnäolopakollista mitään. Työharjoittelu ja kandin tutkielma + joku vuorovaikutuskurssi olivat ainoat, joissa piti olla muutaman kerran paikalla.

Yliopistokohtaisia eroja siis on.

Vierailija

Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään?

Sosiaalitieteisiin. Pääsin heti kun yritin "tosissani". Sitä ennen kokeilin kerran ja menin päsykokeisiin luettuani kirjat vain kerran. Opiskelen nyt toista vuotta.

 
Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat?

Pääsykoekiintiössä pääsi puolet, yo-kiintiössä puolet. Yo-kiintiö tarkoittaa sitä, että hyvistä yo-tuloksista saa lisäpisteitä, jolloin pääsykokeista riittää vähemmätkin pisteet. Mä pääsin sisään pääsykoekiintiössä, eli mun yo-tulokset ei olleet riittävän hyvät yo-kiintiöön.
Millainen oli yo-todistuksesi?

LEMMC
 

Millaista opiskelu on?

Hyvin itsenäistä eikä palautetta oikein saa, joten motivaation täytyy tulla sisältä. Mulla on hyvä motivaatio ja pystyn tekemään töitä hyvin itsenäisesti, joten vaikka työtä on paljon, niin se sujuu kyllä. Opiskelu on tässä vaiheessa paljon kirjojen lukemista sekä esseiden kirjoittamista.
Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko?

Mun alalla se tarkoittaa, että läsnäolopakko on vain kieli- ja metodologiakursseissa. Tässä syksyllä mulla on esimerkiksi ollut pakollista läsnäoloa keskimäärin kolme luentoa viikossa. Käyn myös mielelläni vapaaehtoisilla luennoilla, mutta yleensä käytän ajan itsenäisesti opiskellen.
Miten ainevalinnat(?) menee?

Sosiaalitieteissä valitaan pääaineet vasta ensimmäisen vuoden aikana ja sivuaineet saa valita itse. Sivuaineita saa periaatteessa lukea niin paljon kuin jaksaa ja ehtii.
Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

On mielenkiintoista, olen täysin itselleni oikealla alalla. Mä haluaisin ruveta tutkijaksi.
Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat?

Lähinnä joo. Mä kyllä hoidan itsenäisetkin tehtävät yliopiston kirjastolla.
Onko opiskelu rankkaa?

Onhan se, varsinkin jos kursseja on liikaa, eikä ole niin hyvä aikatauluttamaan tekemisiään. Multa kyllä jää onneksi energiaa vielä muuhunkin.
Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon?

No peruskursseissa on paljon sisällöltään samoja asioita kuin lukion kursseissa ja kieliopinnot on melko samanlaisia. Mutta siihen se ehkä ainakin mun alalla jääkin. Kirjat on pidempiä ja vaikeampia, työ on itsenäisempää, ja parasta on ettei tarvitse lukea mitään tylsiä pakkopullalta tuntuvia oppiaineita vaan saa keskittyä just siihen mikä kiinnostaa.
Onko ryhmätöitä?

Meillä tosi vähän. Tähän mennessä ainoastaan kieli- ja metodologiakursseilla.
 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Haluaisin tietää kaiken mahdollisen yliopistossa opiskelemisesta ja sinne pääsemisestä. Toivoisin kommentteja ja kattavia vastauksia siellä opiskelevilta/opiskelleilta!

Esim.
Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään?
Kauppatieteet, pääsin toisella hakukerralla

Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat?
Pääsykoe

Millainen oli yo-todistuksesi?
4M

Millaista opiskelu on?
Kehittävää, itsenäistä

Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko?
Läsnäolovaatimus lähinnä kieli- ja viestintäopinnoissa

Miten ainevalinnat(?) menee?
Pääainevalinta perusopintojen jälkeen

Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?
Oli mielenkiintoista, työelämä onkin sitten ollut turhauttavaa

Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat?
Kuinkas muuten?

Onko opiskelu rankkaa?
Ei lainkaan, elämäni parhaat vuodet

Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon?
Paljon mukavampaa

Onko ryhmätöitä?
Joskus

Jne!

Vierailija

Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään?

Kauppatieteet, kolmannella kerralla sisään
Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat?

Sisään voi päästä joko yo-todistuksella, pääsykokeella tai molempien vaikutuksella
Millainen oli yo-todistuksesi?

EMMMCA
Millaista opiskelu on?

Eka vuosi menossa, aika iisiä, pelkkää pääsykoekirjojen toistoa.
Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko?

Vain kielten kursseilla + parilla muulla on läsnäolopakko. Tämä tarkoittaa että voit olla koulussa vain pari tuntia viikossa halutessasi, jos sinulla on käynnissä joku läsnäolopakon sisältävä kurssi.
Miten ainevalinnat(?) menee?

Meille on aika pitkälti määrätty mitä pitää käydä ekana vuonna, tulevasta en tiedä vielä tarkemmin. Keväällä on pääaine-haku ja pääaine+sivuaine opiskelu starttaa siis ensi syksynä.
Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

Ei tällä hetkellä, kun ei opi mitään uutta. On nuo pääsykoekirjat tullut luettua sen verran monta kertaa että ne asiat ovat jo hallussa.
Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat?

Villi heitto että 30% luentoja 70% itsenäistä opsikelua/ryhmätöitä. Ainakin teoriassa.
Onko opiskelu rankkaa?

Ei tosiaan! Sisäänpääsy taisi olla se vaikein rasti.
Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon?

Eipä kai. Lähes joka kurssilla suht. työläs ryhmätyö/itsenäinen tehtävä (essee, oppimispäiväkirja, case-työ..). Luennot ovat nyt ekana vuonna +300hlön massaluentoja lähes kaikki.
Onko ryhmätöitä?

Paljon!

Vierailija

Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään?
- kieltä lukemaan, pääsin ekalla, moni oli hakenut useamman kerran

Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat?
- Sai valita, minulla huomioitiin molemmat. Kirjoitin vain 4 pakollista ainetta ja pääsykokeessa huomioitiin viisi, ei sinänsä järkevä ratkaisu ja jos sisäänpääsypapereita oikein tulkitsin, olisin saanut paremmat sisäänpääsypisteet pelkällä pääsykokeella. Ei väliä, kun pääsin sisään kuitenkin.

Millainen oli yo-todistuksesi?
- L L M M

Millaista opiskelu on?
- itsenäistä työtä, vapaus suunnitella opintoja/aikatauluja/suoritustapoja, minulle helppoa

Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko?
- Kielissä aika usein 80 % läsnäolopakko, mutta sivuaineiden kursseilla sitä, että ilmoittaudut esim. luentokurssille mutta näytät naamaasi 0/10 luennolla. Osallistut vain loppukokeeseen. On sitten luennoitsijasta kiinni, saako monisteita jälkikäteen, laittaako powerpointit nettiin ollenkaan jne. eli ainakin avausluennolla kannattaa käydä kuuntelemassa. Kavereilta saa muistiinpanoja ja kopioita eli pidä suhteet kunnossa (myös vastapalvelukset!).

Miten ainevalinnat(?) menee?
- Pääaineeseen pääsee sisään. Sivuaineet voi valita aika vapaasti, mutta meillä on pedagogiset rajattu joiltain aloilta pois (ei ole oikeutta edes hakea) ja joillain on pakollisia sivuaineita pääaineeseen liittyen. Osa sivuaineista vapaasti luettavissa eli ilmoittaudutaan vain mukaan, osaan on erillishaku esim. ope-opinnot ja kielet. Osaan pääaineista on suositeltuja sivuaineita. Voit myös kokeilla sivuainetta käymällä pelkän peruskurssin.

Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?
- On, toivon työllistyväni niin, että pääsen hyödyntämään osaamistani

Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat?
- Meillä on paljon seminaareja, joissa keskustellaan, pidetään esitelmiä, tehdään ryhmätöitä ja harjoitustöitä. Paljon on myös ihan kirjatenttejä eli ilmoittaudut tenttiin, luet vaaditut kirjat/artikkelit ja menet yleisenä tenttipäivänä vastaamaan kysymyksiin. Loppujen lopuksi ihan noita leffoista tuttuja luentoja on aika vähän.

Onko opiskelu rankkaa?
- Ei. Olen käynyt töissä samalla. Vaatii aikataulutusta ja välillä on tiukempaa.

Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon?
- Ei.

Onko ryhmätöitä?
- Alasta riippuu, mutta nykypäivän työelämä on aika tiimityökeskeistä eli siihen kai pyritään valmentamaan.

Nämä vastaukset siis humanistisen puolelta (pää- ja sivuaineeni).

Vierailija

Mille alalle hait, pääsitkö heti sisään?

- Aineenopettaja taideaineeseen, pääsin heti sisään
Huomioitiinko sisäänpääsyssä yo-todistus vai pääsykoe, vai kenties molemmat?

- Molemmat, mutta oli myös kiintiö pelkille pääsykokeille
Millainen oli yo-todistuksesi?

- E:n paperit, mutta niitä ei otettu huomioon, joten pääsin tuossa koekiintiössä sisään
Millaista opiskelu on?

- Kivaa, enimmäkseen käytännönläheistä, mutta on paljon luettavaa ja esseitä yms. Tenttejä harvoin.
Mitä tarkoittaa, kun on harvoin läsnäolopakko?

- Meillä oli lähes kaikilla kursseilla 80% läsnäolopakko - ei sen kanssa ihan älyttömän tarkkoja kuitenkaan oltu ja opettajan kanssa pystyi hyvin sopimaan korvaavia tehtäviä jos ei päässytkään paikalle tarpeeksi. Joillain aloilla joustetaan vähemmän (esim. luokanope)
Miten ainevalinnat(?) menee?

- Meillä sivuaineita alettiin kunnolla opiskella vasta kolmantena vuotena, sitä ennen mentiin lähes aina "luokkana" ja yliopiston puolesta valmiilla lukkarilla (pieni ryhmä ja kurssit kerran vuodessa). Joihinkin sivuaineisiin pitää hakea opinto-oikeutta, mutta suurin osa on varmasti kaikissa yliopistoissa vapaita.
Onko opiskelu mielenkiintoista, mitä haluat tehdä tulevaisuudessa?

- Oli lähes aina, joitakin typeriä kursseja tietysti oli. Valmistuin siksi, mitä haluan tehdä, eli kuvisopeksi :)
Käydäänkö yliopistossa vain luennoilla ja hoidetaan itsenäisesti tehtävät ja tutkielmat?

- Meillä oli paljon toiminnallista opetusta (siksi myös läsnäolopakko 80%)
Onko opiskelu rankkaa?

- Ei ollut, maisterivaiheessa alkoi olla jo jonkin verran kuluttavaa. Enimmäkseen oli tosi kiinnostavaa, eli motivaatiota riitti "rankkoihinkin" tehtäviin hyvin.
Voiko opiskelua mitenkään verrata lukioon?

- Ei oikeastaan, paljon enemmän joutuu tekemään itse.
Onko ryhmätöitä?

- Oli useinkin.

Vierailija

Teetkö jotakin tutkimustyötä, vai miksi utelet noin tarkkaan yliopisto-opinnoista? Jos kyselet vain oman tulevaisuutesi takia, suosittelen sinua perehtymään huolellisesti kaikkiin haku- ja opinto-oppaisiin, sillä lienet kuitenkin sisälukutaitoinen kun aloituksenkin osasit värkätä.

Nykyajan nuoret ovat kummallisia, kun kaikki, siis todella kaikki, pitäisi tietää ennakolta pienintä piirua myöten. Ja sitten kiukkuavat, jos ei osaa vastata. He ovat jo niin nuoria, etteivät tunne entisen poliitikon tokaisua: "Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen." Kun puhutaan opiskelusta, niin siinäkin on monia seikkoja, jotka muuttuvat jatkuvasti eli ennustettavuus on heikko. Pitää siis olla rohkeutta sukeltaa opintoihin, vaikkei tiedäkään, mistä joskus vuosikymmenien jälkeen jää eläkkeelle (jos eläkkeitä silloin vielä maksetaan!).

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Teetkö jotakin tutkimustyötä, vai miksi utelet noin tarkkaan yliopisto-opinnoista? Jos kyselet vain oman tulevaisuutesi takia, suosittelen sinua perehtymään huolellisesti kaikkiin haku- ja opinto-oppaisiin, sillä lienet kuitenkin sisälukutaitoinen kun aloituksenkin osasit värkätä.

Nykyajan nuoret ovat kummallisia, kun kaikki, siis todella kaikki, pitäisi tietää ennakolta pienintä piirua myöten. Ja sitten kiukkuavat, jos ei osaa vastata. He ovat jo niin nuoria, etteivät tunne entisen poliitikon tokaisua: "Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen." Kun puhutaan opiskelusta, niin siinäkin on monia seikkoja, jotka muuttuvat jatkuvasti eli ennustettavuus on heikko. Pitää siis olla rohkeutta sukeltaa opintoihin, vaikkei tiedäkään, mistä joskus vuosikymmenien jälkeen jää eläkkeelle (jos eläkkeitä silloin vielä maksetaan!).

Keskustelupalsta on keskustelua varten. Uteliaisuus ei ole pahe, vaan hyve. Samoin pohdinta, miettiminen, ajatteleminen, vertailu...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat