Todella vilkas ja itsepäinen taapero... Neuvoja kiitos.

Vierailija

Toivon neuvoja ja vertaistukea niiltä joilla OIKEASTI on tietoa tai kokemusta vilkkaammasta lapsesta.
Esikoisemme on aivan toisenlainen, ollut syntymästään asti. Rauhallinen, hyvätapainen,hieman ujo. Tämä pienempi lapsemme on ylivilkas, osoittaa helposti mieltään, ei viihdy hetkeäkään paikallaan (ei sylissä, rattaissa, eikä syöttötuolissakaan), kiipeilee ja koskee joka paikkaan, uhmaa kieltoja, ei arastele/pelkää mitään tai ketään... Ajoittain tunnen olevani ihan loppu. Lapsi ei suostu edes nukkumaan päiväunia.
Mieheni kanssa ollaan molemmat myös luonteiltamme rauhallisia, kuten esikoinenkin, joten tämä pienemmän luonne tuli melkoisena yllärinä. Tiedän kyllä että lapset voivat olla keskenään hyvinkin erilaisia.
Haluaisin vaan saada neuvoja, ja jos jollain ollut vastaavanlainen lapsi, kauan tällainen vaihe on kestänyt?

Kommentit (5)

Vierailija

jään kuulolle tarvis itsekin neuvoja. Meidän taapero kuulostaa melko samanlaiselta paitsi rauhoittuu ja kuuntelee vain siskoani ja kun sisko lähtee itku ja marina kestää sen 20min. En tiedä mikä taaperokuiskaaja siskoni on.

Iskä vaan

Meillä kokemusta aiheesta. Tässä muutama huomio.

Vilkas lapsi tarvitsee paljon liikuntaa ja nimenomaan ulkona. Kiipeilyyn kannattaa tarjota turvallinen ja sallittu mahdollisuus esimerkiksi leikkikentällä. Ihan hyvä taktiikka on riehaannuttaa pikku hillujaa hillumaan itsensä puhki edes kerran päivässä.

Tossa jatkuvassa kieltämisessä on sellainen ongelma, että todella nopeasti lapsi siihen turtuu kokonaan eikä sitten mikään kielto merkkaa enää mitään. Ratkaisimme tätä ongelmaa muuttamalla tilapäisesti kotona muutamia pahimpia paikkoja sellaisiksi ettei ongelmaa enää syntynyt. Kasvatuksellisista ja sisustuksellisista syistä sohvia ei sentään poistettu vaan pomppimiskiellon kanssa voitiin harjoitella tottelemista sitten niiden kanssa. Kaappien ovet laitettiin lapsilukoilla ja teräviä kulmia pehmusteltiin. Ei tarvinnut olla kokoajan jahtaamassa lasta pitkin kämppää.

Telkun huomasimme olevan vilkkaalle lapselle erityisen pahasta koska vähänkin enemmän sitä ja vilkkaasta tulee sitten lisäksi kärttyisä ja se vähäkin nukkuminen häiriintyy.

Jos ei nuku päikkäreitä pitää olla tarkkana, että unen saanti vuorokaudessa on silti riittävää. Väsynyt lapsi on hankala lapsi.

Vilkas lapsi kuluttaa energiaa, joten myöskin ruokaa kuluu ja kuten edellä nälkäinen lapsi on hankala lapsi.

Vierailija

Jostain syystä vanhempien vaihto auttaa usein. Vilkas ja hankala taapero on hänelle sopivien vanhempien luona mukava ja rauhallinen.

Vierailija

mäkin jään oottamaan, jos jollakulla on neuvoja :D meillä kans rauhallinen 3v tyttö, ja sekopäinen 1v poika :D meillä toki ei ihan noin "paha" ku teillä, poika nukkuu päikyt, istuu jotenkuten kun syötetään, leikkii itsekseenkin. mutta on kyllä jästipää pahimmasta päästä, joka paikkaan kiikkumassa, jos näkee että alan laittaa ruokaa lautasille, niin parkuu nilkassa kunnes saa ruokaa (niinkuin nälkään tapettas heh) lyö otsaa lattiaan, että sais kipeää ja vielä pahemman mielen jne.. loputon lista! mut eiköhän se meillä kaikilla helpota, kun nuo natiaiset saa vähän järkeä päähän lisää.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat