Papa-koe ja sen ottaminen

mamy

Tiedän miten se otetaan mutta otetaanko se suoran labrassa? Tai pitää mennä tk:n lääkärille? Ovat ne yhtään sama osaavia kun gynekologi?

Kommentit (5)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tiedän miten se otetaan mutta otetaanko se suoran labrassa? Tai pitää mennä tk:n lääkärille? Ovat ne yhtään sama osaavia kun gynekologi?

Jos sulla on ehkäisyasioita, otat yhteyttä kuntasi ehkäisyneuvolaan. Papa-näytteen ottaa terveydenhoitaja.

Osa naisista käy säännöllisesti yksityisellä puolella, jolloin näyte otetaan lääkäriaseman labrassa tai naistentautien erikoislääkäri ottaa suoraan omalla vastaanotollaan.

Vierailija

Soita tk:seen ja sano, että tahdot papaan. Kertovat siellä varmasti, missä koe otetaan. Minulla on otettu aina tk:n yhteydessä olevassa perhesuunnitteluneuvolassa ja näytteen ottaja on ollut lääkäri. Eiköhän tk lääkäri ole ihan yhtä hyvä kuin gyne ottamaan papan. Jos kaipaa tarkempaa alakerran terveystarkastusta, niin gynegologi on varmasti tk lääkäriä pätevämpi.

Vierailija

Riippuu paikkakunnasta. Siihenhän tarvitsee lähetteen joka tapauksessa. Jossain otetaan labrassa, jossain vain lääkärit/hoitajat ottaa. Tk-lääkärit ottaa noita todella paljon joten ei ole mitään eroa menetkö gynelle.

Vierailija

Riippuu terveyskeskuksesta. Onko sinulla lähete papa-kokeeseen? Jos olet sellaisen saanut esimerkiksi yksityiseltä lääkäriltä, otetaan koe yleensä tk:n labrassa. Jos haluat muuten vaan papa-kokeeseen (edellisestä pari vuotta aikaa tms), soita terveyskeskuksen ajanvaraukseen ja kerro että haluat kokeen. He ohjaavat sinut tilanteen mukaan yleislääkärille, gynekologille tai labraan. Henkilö, jolle sinut ohjataan, on varmasti ottanut papa-kokeita satoja kertoja ja osaa asiansa, ellei nyt satu joku juuri aloittanut olemaan kyseessä. 

Yksityisellä lääkäriasemalla papa-koe otetaan yleensä gynekologin vastaanotolla.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat