Mummo sopii yökyläilyistä 3-v:n kanssa vanhempien selän takana

Vierailija

Mummolla (äidilläni) oli ensin (kun lapsi oli +2v ollut kerran siellä yötä) tapana ehdottaa lapselle suoraa josko lapsi haluaisi tulla yöksi. Sanoin et sovitaan mieluummin aikuisten kesken kun vanhemmat tietää muut menot jne ettei tarvi turhaa taistella jos ei meille sovikaan. No, tämä toimi kunnes hän nyt supattaa lapselle kahden kesken ollessaan et ole kiltisti äidille jne et pääset yöksi. Olen kuullut ja lapsi kertonut.

Haluaisivat lasta yöksi mummolaan tämän tästä. Me nähdään muutenkin viikottain niin minusta ei tarvetta joka viikko. Plus jos on mummolassa hoidossa kovin tiheään lapsi on sitten kiukkuisempi kotona pari päivää.

Pitää ehkä taas koittaa jutella äidin kanssa. Meillä on pinnallisesti ok välit mut kunnolla suoraan ei koskaan puhuttu koska marttyyri-äitini loukkaantuu.

Apuja? Ylireagoinko koska mua suututtaa tuo selän takana supatus?

Kommentit (5)

Vierailija

Anteeksi, mutta kuulostaa aika pieneltä ongelmalta henkilöstä, joka ei saa koskaan lapsia yökylään tai hoitoon isovanhemmille. 

Tee niin, että juttelet suoraan äidillesi ja toivot, että hän esittää pyynnöt sinulle eikä lapselle, joka saattaa hämmentyä. Lapselle taas voit sanoa, että mummo rakastaa sinua niin kovasti, että toivoo sinua usein yökylään mutta nämä ovat asioita, jotka äiti ja isä päättävät. 

Vierailija

No tietenkin yökyläilyt sovitaan vanhempien kanssa. Tai voivat sopia, että tulee joskus. Mutta ajankohta sovitaan vanhempien kanssa. Sen voit sanoa myös lapselle.

Vierailija

No todellakin muakin suututtaisi. Minähän se sitä lapsen käninää sitten joudun kuuntelemaan, jos ei käykään. Ihan typerän lapsellista käytöstä mummolta.

Vierailija

Mun mutsi teki ihan samaa, kun lapset olivat pieniä. Se oli raivostuttavaa.

Tuokin, kun vielä tekee musta peikon, että ole kiltisti, että pääset yöksi. Jos ei pääsekään, niin onko lapsi ollut paha ja äiti hirmuvaltia?

Paljon asiasta käytiin keskustelua. Anteeksi äiti, mutta meillä on muutakin menoa. Jos hän ottaa edes toisen lapsen sitten, että menette pienemmällä porukalla. Oli ikään kuin tarkoitus perheenä tehdä asioita.. Supattelu vaan jatkuu. 

Välillä pyydettiin äiti mukaan perheen juttuihin. Satunnaisesti lähti ja sitten se jupina kuului, että hänet vaan raahataan mukana lapsenvahdiksi. No, ei. Ei tarvinnut vahtia, kun vaan nautit päivästä, mutta kun ei kelpaa. Väkisin menee ja touhuaa, onko pissahätä, pitää mennä pissalle, haluatko syötävää, syötäiskö nyt eväät, kun pentillä on nälkä... Äiti voitko rauhoittua ja relata?

Nyt muksut on teinejä ja saavatkin jo mummonsa kanssa sopia menojaan, tietty muistaen omat harrastuskalenterinsa ja perheen menot. Äitikin jo paremmalla mielellä muistelee lasten kanssa tehtyjä reissuja ja kovasti kiittelee, että sai olla mukana. :D

Toisaalta kiittämättömyys on maailman palkka. ;) Toisilla kun ei ole edes noin upeeta turvaverkkokytköstä kuin meillä. Nautitaan siitä.

Vierailija

Musta tuntuu että tuollainen turhaa hämmentää lasta. Täytyy jutella kummankin kanssa.

Olen kiitollinen isovanhemmista, ei siinä. Täytyy vain oppia hoitamaan nämäkin tilanteet äitini kanssa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat