Voiko usein toistuva tuulettaminen aiheuttaa home/kosteusvaurion?

Vierailija

Teini tykkää tuulettaa huonettaan joka ilta koska viileässä on kuulemma niin paljon mukavampi nukkua, joskus jopa jättää tuuletusikkunan raolleen koko yöksi. Voiko kosteus tiivistyä rakenteisiin jotenkin ja aiheuttaa kosteusvaurion? Teinin huoneessa on aamulla todella viileä jos ikkuna on unohtunut koko yöksi auki talvella.

Kommentit (7)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Aika epätodennäköistä, sehän on terveellistä nukkua rikkaassa huoneessa.

Myönnän olevani hieman sairaalloinen näissä asioissa kun muutettiin juuri tähän taloon :D

Vierailija

Nimenomaa riittävä ja toistuva ilmanvaihto ja tuuletus estää homevaurioita. Tietenkin niin ettei ikkunasta mikään vesi pääse lorisemaan sisälle jatkuvalla syötöllä, mutta tästähän ei varmaan olekaan kyse.

Mutta todellakaan se että ilma vaihtuu, ei tuota home- ja kosteusvaurioita vaan liian tiivis rakentaminen, jossa illma ei kierrä ja vaihdu yhtään.

Vierailija

Kannattaa hankkia kosteusmittari.
Nykyaikaisessa koneellisella lto- ilmanvaihdolla ja järkevällä sisälämpötilalla ilman suhteellinen kosteus on talviaikaan 20-25% ja kesällä max. 10% korkeampi.
Jos kosteus pysyy näissä rajoissa, ei minkäänlainen sienikasvusto kykene
elämään, ellei kosteutta rakenteisiin tule jostakin muusta syystä.
Jos taas suhteellinen kosteus on jatkuvasti yli 45% on sienikasvustoilla jo mahdollista alkaa kasvamaan.

Tuolla mittarilla voi tarkkailla ikkunan auki olemisen vaikutusta kosteuden, mutta se tuskin lämmityskaudella on ongelma.

Myy

Talvi on kuiva (pakkanen). Kesä kostea. Kondensoitumusita syntyy kylmiin pintoihin. Mut tuulettamalla ei vaurioo pääse syntymään. Pitäiskö huoneen lämmitystä pienentää. Melkoista energian tuhlausta...

Vierailija

Eiköhän kannattaisi vähentää huoneen lämmitystä kuin pitää ikkunaa auki koko yön? Kerrostalo vai omakotitalo? Meinaan omakotitalossa lämmityslasku voi sitten yllättää...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat