Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Appi ei anna anopin hoitaa lapsenlasta

Vierailija

Meille syntyi huhtikuussa vauva ja kesällä miehen pikkuveli muutti pois (lapsuuden)kotoa. Työelämässä oleva appi ja anoppi ryhtyivät appiukon sanojen mukaan elämään uutta nuoruutta. Reissaavat, harrastavat ja ovat kiireisiä. Kesän olivat mökillä tai veneilemässä kaikki viikonloput, nyt on jouluksi tilattu matka etelään. Viikonloppuisin ovat aina menossa.
Olen yrittänyt nätisti sanoa, että meillä tarvittaisiin apua. Univelkaa on kertynyt, miehen kanssa alkaa välit olla aika tiukalla ja sanomista tulee pikkuasioista. Mutta ei, vauvaa ei saa viedä yökylään eikä edes päiväkylään mummolaan, koska heillä on "lapsenitkujen aika ohi". Kylään saadaan mennä koko perheenä, mutta vauvaa ei saa jättää edes siksi ajaksi, että mennään miehen kanssa kahdestaan syömään.
Tämä alkaa jo rassaamaan meitä, oma aika on kortilla ja niin on yhteinenkin. Silti appi sanoo tylysti, että he eivät ota vauvaa hoitoon. Anoppi myötäilee ja yrittää, että jos isompana, mutta appi sanoo siihenkin, että ei käy. Heillä eletään kahden aikuisen elämää, jossa on mukava tavata lapsenlapsia, mutta ei ottaa yhtään ylimääräistä vastuuta. Sitten pakkaavat tavarat autoon ja lähtevät kylpylään ihan kuin ilkkuen, että näinkin voi tehdä.

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Ei isovanhemmille kuulu lasten hoito, se kuuluu vanhemmille. Palkatkaa lastenhoitaja jos on omasta ajasta pulaa.

Vierailija

Minä ainakin ymmärrän appia ja anoppia, he ovat vastuunsa hoitaneet ja nyt on aika nauttia elämästä ja kaikille siihen ei sisälly toisten lapsien hoito.
Miksi odotat vain miehesi vanhempien hoitavan vauvaanne?

Vierailija

Te olitte sitten raskautta suunnitellessanne sopineet appivanhempien kanssa vauvan hoidosta?! Eli ette. Tietenkään. Oletit, että teitä autetaan kädet ojossa ja vauvan saa hoitoon heti kun vähän 'väsyttää' tai muuten 'ahdistaa'.

Kakkosen kohdalla osaatte sitten ottaa kaikki asiat huomioon.

Vierailija

Entä sinun vanhempasi,olisiko heistä apua? Minulla itselläni on kaksi lasta ja olen orientoitunut siihen,että lapset otetaan mukaan ravintolaan,kylpylään,reissuihin jne. Isovanhempia ei voi velvoittaa hoitamaan lastenlapsia.Minusta appesi on vahva ja suoraselkäinen ihminen sanoessaan suoraan,että eivät halua hoitaa lastanne.Lapsenne on vielä hyvin pieni ja tarvitsee teitä.Nuorimmaiseni on 10 kk enkä todellakaan vie häntä yökylään vielä aikoihin,koska tiedän hänen kaipaavan äitiään.Ei hoitajakaan varmasti nauttisi eroahdistusta itkevästä lapsesta.Jos haluamme lähteä bilettämään,menemme eri päivinä.Toinen jää lasten kanssa.Sellaista se on,kun lapsia tehdään.Uskon,että lapsesi on tervetullut anoppilaan hoitoon (jopa yöksi), kun lapsenne on isompi ja omatoimisempi.Kunnioita heidän päätöstään.Liikaa on isovanhempia,jotka kääntyvät hoitotaakan alle,kun eivät osaa sanoa EI!

Vierailija

Etsikää itsellenne kiva ja luotettava lapsenkaitsija. Ja tilatkaa appivanhemmille ET-lehti joululahjaksi. Siellä on loistavia vanhemman väen matkaidiksiä ja ohjeita, miten parhaiten ignoorata muu perhe.

Vierailija

No, eikös mies vois järkätä sinulle uniaikaa menemällä vauvan kaa veljelleen yökylään? Ja jos vauva ei isovanhempiaan kiinnosta, niin pakkoko sinne on tuppautua; tulevat sit käymään kun jaksavat.

Vierailija

Sääli, että he eivät luo suhdetta lapsenlapseensa.

Onko kunnassanne kotiapua saatavilla tai vapaaehtoisia varamummoja niin että saisitte hetken olla kahdestaan rauhassa.

Itselleni oli iso muutos se, että omaa aikaa ei enää yksinkertaisesti ole. Kyllä se helpottuu kuitenkin koko ajan, jos voimavarat on vähissä niin ota puheeksi neuvolassa tai ystäviesi kanssa. Appivanhemmille ei kannata, pahoitat vaan mielesi. He tässä menettävät.

Vierailija

Siis tähän, alle en nukkuu useamman tunnin päikkäreitä, ettekö siinä saa levähdettyä? Jätä kotityöt vähemmälle, eihän ne appivanhemmatkaan piipahda visiitille kun elävät "uutta nuoruuttaan" ;)

Jos anoppi haluaisi vauvaanne hoitaa, olisi hän jo ovikelloa soittanut. Nyt appiukko yksin "syntipukkina" , helppoa sillä verukkeella luistaa hommasta.

Hoitajan vauvalle saa esim MLL:sta.

Vierailija

Ymmärrän ap että vauva-arki väsyttää mutta semmosta se nyt vaan on. Ota se niin, että vuosien myötä helpottaa. Isovanhemmilla ei ole velvollisuutta hoitaa lasta. Toki mukava jos haluaisivat mutta hyvä että ovat rehellisiä ja kehtaavat sanoa ei. Jos vauva kovasti valvottaa, sopikaa vuoroaamut jolloin toinen vanhemmista saa nukkua pidempään.

Vauva on turhan pieni yökylään mielestäni eikä varsinkaan jos ei ole edes päivällä heidän kanssaan ollut. Menkää vuorotellen ulos ystävienne kanssa ja esim. ravintolaan voi mennä syömään lapsenkin kanssa. Ei "sit kun" vaan nyt lapsen ehdoilla. Teitä on nyt kolme ja se muuttaa parisuhdetta ja arkea. Tsemppiä!

T. Kahden lapsen äiti, jonka vanhemmat/miehen vanhemmat eivät hoida lapsiamme lainkaan. Ilman yökylääkin selviää. ☺

Vierailija

Onpas tylyä toimintaa apen ja anopin puolelta. Ei heidän elämänsä varmasti menisi pilalle jos vaikka kerran puoleen vuoteen uhraisi yhden päivän ensimmäiselle lapsen lapselle!

Ikävää ja itsekästä!

Asialle ette ilmeisesti mahda mitään, joten ei auta kuin etsiä hoitoapua muualta.

Vierailija

Olisko sitten niin, että anoppi ehkä voisikin hoitaa, mutta appi jyrää anopin tahdon?

Aika itsekkäitä minusta, ehtiihän sitä eläkeläisenä hoitamaan vaikka useamman kerran kuukaudessa. Minusta sääli, sillä kyllä tuossa  häviäjinä ovat nuo appivanhemmat.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onpas tylyä toimintaa apen ja anopin puolelta. Ei heidän elämänsä varmasti menisi pilalle jos vaikka kerran puoleen vuoteen uhraisi yhden päivän ensimmäiselle lapsen lapselle!

Ikävää ja itsekästä!

Asialle ette ilmeisesti mahda mitään, joten ei auta kuin etsiä hoitoapua muualta.

Meneekö ap:n elämä pilalle, jos itse hoitaa lapsensa tai hankkii sille hoitajan? MLL:n kautta voi saada varamummon sillä noin 10e/h hinnalla kuin niitä nuorempiakin hoitajia. Ja näkeehän isovanhemmat lapsenlasta niin, että sen vanhemmat on paikalla.

Vierailija

En kyllä ymmärrä etteikö nyt vaikka pari kertaa vuodessa voisi lapsenlasta yhdeksi yöksi hoitoon ottaa. Kurjaa ja itsekästä toimintaa appivanhemmilta. Kyllähän sitä läheisiä pitäisi auttaa, kun on tarpeen. Vauva-arki voi vetää todella tiukoille, eikä siihen mitenkään voi etukäteen varautua, ihan turha jeesustella. En ole ikinä elämässäni ollut niin väsynyt kuin esikoisen kanssa ensimmäiset puoli vuotta. Apua on järkevä pyytää, kun sitä tarvitsee.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat