Kuinka pian/kauan vesirokon jälkeen voi tulla jälkitauti?

Vierailija

Meidän 2-vuotiaalla nousi kuume ja valittelee pääkipua. Sairastui 4 viikkoa sitten vesirokkoon, josta on siis jo parantunut. Ihan normaali flunssa voi olla tulossa, vaikka mitään muuta oireita ei vielä olekaan. Vesirokossa oli jälkitautina kuitenkin myös esim. aivokalvontulehdus, niin haluaisin osata olla varuillaan jos voi vielä näin myöhään sellainen tulla.

Kommentit (3)

Vierailija

Mitenhän nyt tekisi. Pääkipua ei enää valita. Leuan saa rintaan. On tavallista väsyneempi, mutta ei mitenkään itkuinen tai ihan väsähtänyt. Voisikohan kuitenkin odottaa aamuun asti?

Vai voiko olla jokin sellainen näillä oireilla, joka vaatisi heti lääkäriin menemistä? Katselin aivokalvontulehduksen ja aivotulehduksen oireita, eikä oikein tuon kuumeen lisäksi ole ellei oteta huomioon tuota pääkipua, joka meni ohi.

Aivotulehdus: Aivotulehdusta epäillään, kun kuumeen ja muiden infektio-oireiden lisäksi potilaalla on tajunnan tilan tai ympäristön ymmärtämisen häiriöitä, persoonallisuuden muuttuminen tai äkilliseen kuumetautiin liittyvä halvaus.

Aivokalvontulehdus: Korkea kuume, päänsärky ja tajunnan häiriöt ovat tyypillisiä bakteerin aiheuttaman aivokalvontulehduksen oireita. Jokaisella sairastuneella on ainakin jokin näistä oireista. Virusaivokalvontulehduksissa oireet ovat muuten samankaltaiset, mutta tajunnan alentumista tai muita hermosto-oireita niihin ei liity. Tyypillisten oireiden lisäksi tutkimuksissa havaitaan usein niskan jäykkyys. Tällöin leuan taivuttaminen rintaan kiinni ei onnistu.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat