Kalevala korun tanskalainen, ruotsalainen ja norjalainen vastine?

Vierailija

Vinkatkaa!

Kommentit (5)

Vierailija

Kalevala-koru on suomalaista,koska Kalevala on suomalainen.Korut ovat esikuviensa tyyppisiä,varmaan melkein kopioita,niistä,mitä on hautalöydöksistä löydetty.Mielestäni korujen ym. aikakausikuva on muutama sata,ehkä tuhatkin vuotta ennen kristusta tänne n,1200-1300 luvulle jkr.Pohjoismaissa on varmaan tehty myös hautalöytöjä paljon,mm. viikinkiaikahan on nimenomaan Ruotsi-Tanska-Norja-ja kai myös Islanti-akselia.Kai näissäkin maissa tehdään perinnekoruja,en tiedä,millä nimillä.Ainakin Islannilla on omat muinaissaagansa.Näistähän kertoo ainakin oopperat Ring-sarja.Reinin kulta ym.Etsipä tietoa pohjoismaiden sankaritarustoista.

Vierailija

Turun keskiaikamarkkinoilla oli myymässä joku sen tapainen kuin Viking Jewerly, mutta nyt kun googlailin tuota, ei ollut mikään tuloksista. Mutta siis joku sen tapainen nimi :)

Vierailija

Norjassa ainakin on joku valmistaja joka tekee viikinkihenkisiä, mutta modernisti tyyliteltyjä koruja. Olivat tosi hienoja kun näin Tromssassa näyteikkunan. Valitettavasti on nimi unohtunut, ehkä joku muu tietäisi?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat