Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

auta junttia

Vierailija

Tämmönen tavallinen junttiperhe on lähdössä huomenna ulkomaille, ja juntit tarttee apua yleisiin käytänteisiin Espanjassa.

-Lennämme malagaan, mistä löydämme matkatavarat?
- uskaltaako ottaa minkä taksin tahansa ja mennä sillä hotelille? Puhuuko taksikuskit yhtään enkkua?
-Ei osata kieliä juurikaan, tulostettiin yleisimmät fraasit espanjaksi mukaan.

Miten ravintolassa tilataan ruokaa? Mennään pöytään istumaan? Pitääkö tarjoilija pyytää erikseen? Onko tippiä ns. Pakko jättää

Hotellihuone siivotaan päivittäin, koputtaako siivooja vai miten se ilmestyy huoneeseen?

Lupaan kysellä muita apuja tästä ketjusta matkan aikana. Kaduttaa jo koko reissu kun ollaan niin törppöjä eikä osata mitään ku ekaa kertaa mennään. Ja taaperokin matkassa sekoottamassa pakkaa

Kommentit (4)

Vierailija

Seuraatte lentokoneen muuta porukkaa. Sieltä näette kyllä tauluista minne teidän matkatavarat tulevat, jos erkaannutte jostain porukasta.

Taksin pitää myös näyttää taksilta. Kysy paljonko maksaa teidän hotellille ja tinkaa. Jos ei osaa enkkua, vaihda taksia.
Siivoojat tulevat yleensä noin samaan aikaan. Koputtavat ensin.

Yleensä joku hyökkää paikalle, kun astuu ravintolaan ja opastaa teitä paikalle jne.
Ravintolasta näkee melkein heti, että palvellaanko pöytiin, kunhan katsot miten muut tekevät. Äläkä mene tyhjään ravintolaan, niistä saa yleensä pahaa ruokaa. Sinne missä on jonoa, mieluummin myös paikallisia. Varmasti hyvää ruokaa ja kerkiät samalla katsomaan miten siellä kuuluu toimia.

Tsemppia! Hyvin se menee! Ole positiivisella asenteella liikenteessä!

Vierailija

Hyvä että olette lähdössä vaikka teitä vähän kammottaakin! Samoja asioita mietin itsekin ekalla ulkomaanmatkalla, ja nyt olenkin jo aika kokenut reissaaja. Ylläolevan viestin ohjeet ovat oikein hyvät, kannatan näitä!

Vierailija

Kuka teillä on matkanjärjestäjänä, vai onko se kenties omatoimisesti järjestetty? Kysyn siksi, että monella matkanjärjestäjillä on yleensä hotellilla ensimäisenä iltana jonkinlainen infoilta, joka voidaan jopa järjestää suomeksi jos hotellilla on paljon suomalaisia (Malaga on ainakin suosittu lomakohde suomalaisille). Täällä kerrotaan yleensä paikallisista tavoista ja muista kohteen piirteistä, jotta loma sujuisi mahdollisimman mukavasti. Infoillassa voi myös tutustua muihin (ehkä suomalaisiinkin) turisteihin, joiden kanssa voi sitten yhdessä pähkäillä matkan käytännön asioita. Suosittelen etenkin kokemattomille matkusteljoille!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat