Voisiko Seinäjoen teinimurhaajan laittaa vankilan sijaan pakkohoitoon määrittelemättömäksi ajaksi (joskus koko loppuiäksi?)

Vierailija

Voiko alaikäisen laittaa pakkohoitoon suljetulle vankilan sijaan? Vankista vapautuu kaikki joskus, pakkohoidosta ei välttämättä koskaan....Sanna Sillanpääkin on vieläkin suljetulla, ollut kohta jo 20 vuotta.

Oikeudenkäynneissä ja kuulusteluissa Sillanpää ei puhunut juuri mitään, eikä teon motiivi selvinnyt. Sillanpää lähetettiin 2. kesäkuuta mielentilatutkimukseen. Hänen todettiin sairastavan paranoidista skitsofreniaa.

Helsingin käräjäoikeudessa valtionsyyttäjä Maarit Loimukoski vaati Sillanpäälle vankeusrangaistusta kolmesta täyttä ymmärrystä vailla tehdystä taposta ja kahdesta tapon yrityksestä. 11. lokakuuta 1999 käräjäoikeus totesi Sillanpään syylliseksi, mutta jätti hänet syyntakeettomana tuomitsematta vankeusrangaistukseen.

Loimukoski valitti Helsingin hovioikeuteen, mutta käräjäoikeuden päätös pysyi samana 11. lokakuuta 2000. Loimukoski perusteli rangaistusvaatimustaan muun muassa sillä, että Sillanpää oli hänen mielestään käyttäytynyt suunnitelmallisesti yrittäessään teon jälkeen paeta Suomesta. Sillanpää toimitettiin psykiatriseen hoitoon Niuvanniemen mielisairaalaan.

Kommentit (8)

Vierailija

Voi joutua pakkohoitoon, mutta kestohan on aina määrittelemään ja riippuu toipumisesta. Kriminaalipotilaiden keskimääräinen hoitoaika on 8 vuotta, mutta jotkut toipuvat hoidon ansiosta nopeastikin. Ja eihän Niuvanniemessäkään kaikki osastot suljettuja ole. ;) Monelle tulee yllätyksenä se, että samalla lailla kuin muissakin sairaaloissa siellä on avo-osastoja ja itsenäisiä kulkulupia potilailla.

Vierailija

Sanna Sillanpää ei ole ollut niuvassa varmaan yli kymmeneen vuoteen, hänen sairautensa, paranoidi skitsofrenia pysyy kai lääkkeillä melko hyvässä hoitotasapainossa.Sanna teki tekonsa harhojen vallassa, eikä tuennyt siis mitä teki.Tämä neiti taitaa olla manipuloiva narsisti, jollei psykopaatti, eikä häntä voi näillä luokitella sairaaksi, vaan persoonallisuushäiriöiseksi.En osaa sanoa onko hoidosta hänen tapauksessaan hyötyä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei voi, mikäli ei ole todettu syyntakeettomaksi. Alentunut syyntakeisuus ei riitä pakkohoitoon määräämiseksi.

Alaikäisellä pakkohoidon perusteeksi riittää aina vakava mielenterveyden häiriö, vaikka ei olisi mitään rikosta tehnytkään. Syyntakeisuus ja tuomitsematta jättäminen tai tuomio on sitten erikseen. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat