Uusperhe, huoneenjako lapsille, APUA!

Vierailija

3,20 x 3,60
2,20 x 4,00
Tässä siis koko tilanne: lapset 7v ja 14v. 7-v asuu meillä tällä hetkellä vuoroviikoin, tulevaisuudessa nähtävästi käy vain viikonloppuisin äitinsä luona. 14v käy kun huvittaa, nyt kun on muutto edessä "paremmalle alueelle" niin oletettavasti useammin. Ehkä 3-5 pv/vk.

Asuntomme sijaitsee vanhassa kivikerrostalossa. Makuuhuoneita on kaksi, mutta olohuone on niin iso että olemme päättäneet rakentaa siihen väliseinän. Tästä lisää myöhemmin.
Tosiaan tämän hetkiset makuuhuoneet ovat kooltaan suht iso, 6mx6m + pieni vaatekomero. Tämä huone sijaitsee olohuonetta vastapääten. Tämä uusi makuuhuone tulisi olohuoneemme toiseen päätyyn, ja sen kooksi tulisi 2,20x4,00.

Ensinnäkin: onko tämä 2,20 x 4 liian pieni? Olemme suunnitelleet makuuhuoneeseen parvisänkyä, joka toisi tietysti lisää tilaa huoneeseen. Hirveästihän sinne ei kuitenkaan kapeutensa vuoksi mahdu. Tätä siis olemme miettineet kuitenkin harvemmin käyvän 14-vuotiaan huoneeksi/omaksi tilaksi.
Toinen huone siis on erillään olohuoneesta ja isosta makkarista, ja sinne käynti on eteisestä. Koko on sen 3,20x3,60m. Tämä nyt olisi sitten sen "lähilapsen" huone, jonne mahtuisi enempi lelua ym. Ottaisimme muuten tämän huoneen itsellemme, mutta sänkymme ja miehen työpöytä eivät sinne yhdessä mahdu.

Nyt siis pohdimme, kumpi huone ja kummalle lapselle.

Tässä "uudessa" huoneessa tulee nähtävästi olemaan huomattavasti huonompi äänieristys, sillä emme ala tiiliseinää sinne väliin rakentamaan (ehdotuksia hyvälle äänieristeelle!). Alkuperäisen puuoven saimme hommattua, siinä on myös lukko eli halutessaan asukas saa yksityisyyttä. Huone on myös pienehkö, käytävän muotoinen. Riittääkö se teinille, vai pitäisikö kuitenkin laitta tämä nuorempi sinne. Toisaalta pienempi ei siellä mahdu leikkimään. Ja taas toisaalta, vanhemmalla ei sinne kovin montaa kaveria mahdu.

Oikeastaan yhtään isompaa tästä huoneesta ei ole oikein mahdollista rakentaa - ehkä nippa nappa 50cm saisimme lisättyä huoneen leveyteen (eli olisi 2,70x4,00) - tämä kaikki olisi pois olohuoneen koosta. Lisäksi meidän olisi saatava riittävä äänieristys jos teini tähän muuttaisi.

Tämä huoneen rakentaminen on siinä mielessä meille aikalailla pakollinen juttu että harkitsemme viiden vuoden sisään perheenlisäystä, jolloin tämä nuorempi nyt 7v tulisi siis edelleen asumaan luonamme ja tahdomme että hänellä on silloinkin vielä se oma huone. Eli siksi näin.

Mutta tosiaan, kumman huoneen antaisitte kummalle, millä perusteella ja toki muitakin mielipiteitä otetaan vastaan.

Ps. ollaan keskusteltu asiasta miehen kanssa ja hänestä tämä 14v voi jakaa huoneen sen 7-vn kanssa. Tämäkin vaihtoehto otetaan huomioon, mutta omasta mielestäni kyllä jokainen perheen asukas ansaitsee sen oman rauhan.

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Teini pienempään huoneeseen. Ottaisin hänet mahdollisimman aikaisessa vaiheessa mukaan suunnitteluun,antaisin itse valita tapetit ym. ja haluaako parvisängyn vai tavallisen.

Vierailija

Itse varmaan antaisin sen isomman makuuhuoneen lapsille yhteiseksi. Jakaisin huoneen hyllyköllä  jotta molemmilla olisi omaa rauhaa - edellyttäen, että lapset ovat samaa sukupuolta.

Työpöytä, joka ei mahtuisi siihen pienempään makkariin, voisi siirtyä olohuoneeseen, olkkariin voisi rajata tarvittaessa ns. työtilan jos on tarvis. 

Vierailija

Pennut jakaa toisen makkarin, aikuiset saa toisen. Myöhemmin kun lasten asumiset/olemiset teillä on selkiytynyt, niin voi hommaa katsoa uudelleen. Mutta sellainen joka asuu huushollissa koko ajan, saa paremman huoneen. Eli aikuiset. Ja tuo isompi on jo sen verran iso, ettei kauaa vanhempiaan viihdytä.

Vierailija

Ei ole liian pieni jos sisutatte kivasti! Onko teini tyttö vai poika? Voi olla eri tarpeita esim sängyn suhteen.

Kyllä 4 metriä on jo ihan hyvin tilaa vaikka tila olisikin kapea.

Meillä on lapsella tosi pieni huone, mutta hankittiin sinne iso 120 cm kunnon sänky jossa voi katsoa tvtä ja pelailla kavereidenkin kanssa ja seinille korkeat hyvä kirjahyllyt. Ei paljon lattiatilaa muttei ole tarvinnutkaan. Nykyään ei koulupöytää ole käytössä kin läksyt voi tehdä muualla ja läppäriä käytetään sänyssä / sohvalla.

Vierailija

Minulla muuten oli lapsuudenkodissa suunnilleen 2x3m huone. Ydinperhe ja asuin huoneessani vakituisesti. Pienihän se oli, pienempi kuin sisaruksillani, mutta olin tyytyväinen siihen että oli oma huone.

Vierailija

Teinin mielestä pieni huone voi olla kiva "luola". Sinnehän voi nyt vapaasti miettiä jotain erikoisempia ratkaisuja, kiinteitä hyllyjä, upotettuja kaiuttumia tms.

Vierailija

Meillä oli samankaltainen tilanne ja puitiin yhdessä teinin kanssa. Lopputulema oli se, että hän halusi mieluummin oman pienemmän "luolan" kuin jakaa isomman huoneen ala-asteikäisen lapsen kanssa. Teini ei harrasta mitään tilaavievää, eli käy omassa huoneessa lähinnä nukkumassa, räpeltämässä tietsikkaa tai kännykkää ja lukemassa, eli on parvisänky, säkkituoli ja pieni työpöydänpätkä.

Vierailija
Vierailija

Kiitos ihanista vastauksista!

Tosiaan, vaikka 14v teini (poika) ei meille kauaa enää viihdykkään, meillä on suunnitelmissa toisen lapsen hankinta - eli toinen on huonen on rakennettava. Kun sitten nuorempikin muuttaa pois, mies saa sen ihan oman työhuoneen. Lisäksi ajateltii rakentaa seinä niin, että sen voi halutessaan purkaa.

Isomman huoneen antaminen lapsille ei vaan käy, sillä työpöytää ei voi sijoittaa olohuoneeseen. Tai toki joo voi, mutta sitten siinä ollaan kaikki pahalla mielellä kun keittiö on ainoa paikka missä viettää aikaa kun mies tekee töitä.

Tuo oli loistava idea että olohuoneen ja pikkuhuoneen seinän säilytystilan voi maksimoida, mutta kun kerta olohuonetta on lähellä niin äänieristyksen on todellakin pelattava. Mieheni tietää näistä enempi onko mahdollista toteuttaa ilman että kuiskaus kuuluu läpi, mutta ehdotan sitä hänelle ehdottomasti. 

Tosiaan jos teinille (tai lapselle) tuo huone rakennetaa niin kuten toisessakin huoneessa itse asukas pääsee valitsemaan maalit, tapetit ja osan huonekaluista. 

Meidän on muutenkin remontoitava osa olohuoneesta, ja se ei ole ihan ekana muuttolistalle. Eli ehkä sijoitamme teinille parven aluksi nuoremman huoneeseen, ja jos hän meillä alkaa viihtyä niin remontoimme olkkarin/pikkuhuoneen hänelle.

Laskeskelin että jos lisäisimme sen 50cm tilaa niin pikkumakkarin toiselle seinälle menisi parvisänky ja viereen ohut vaatekaappi. Sängyn alle sohva/pöytä ym ja toiselle seinälle mitä teini haluaakin.
Tosiaan tämä pikkuhuoneen rakentaminen olisi siinäkin mielessä hyvä että tosiaan n. 5v päästä meillä olisi toiveessa jälkikasvua, jolloin olisi kiva että nyk. 7-vlle ja hänelle olisi omat huoneet. Aikataulu siksi näin että teinilläkin olisi meillä kiva olla. Jos teini ei viihdy, voihan sitä pikkuhuonetta käyttää vierashuoneenakin. Olkkari meillä on iso, ja puolet tavaroista saisi heittää pois. 

Ap

Vierailija

Lapset ovat eri sukupuolta, kysytään toki vielä teiniltä et sopiiko hälle et meillä ollessaan jakaisi sisarensa kanssa huoneen. Toki haluttais teinille mieluisa oma tila et viihtyisi meillä niiltä osin mah. Paljon.
Tuossa huoneessa mitä rakennettavaksi on iso ikkuna.
Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Huoah! Väsätkää vielä lisää eksä nyksä tuleva nyksä ja eksä-rakkauslapsia. Onnetonta tämä nykymeno.

Saatetaanpa väsätäkkin, tosin vasta kun edelliset ovat isompia :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat