Miksi käytät vedenkeitintä etkä keittotasoa?

Hämmentynyt

Tuntuu olevan yllättävän yleistä että ihmiset vielä nykyäänkin käyttävät vedenkeitintä keittotason sijaan, en ymmärrä miksi? Eikö se yhtään häiritse että vedenkeittimeen kerääntyy sitä kamalaa valkoista moskaa? Eihän sitä saa mitenkään kunnolla puhtaaksi, kattilan voi sen sijaan laittaa säännöllisesti tiskikoneeseen niin puhdistuu helposti.

Sivut

Kommentit (32)

Vierailija

Mun liesi on ihan kamalan hidas, vedenkeittimessä tulee teevesi paljon nopeammin. Enkä ole kyllä ikinä huomannut että mitään moskaa vedenkeittimeen kertyisi.

Vierailija

Vedenkeitin on sata kertaa nopeampi, kuluttaa vähemmän sähköä.

Lisäksi vedenkeitin on hyvä keittää puhtaaksi etikalla säännöllisin väliajoin eikä siinä saisi seisottaa vettä pitkiä aikoja.

Vierailija

Keitin on nopea ja kuluttaa vähemmän sähköä eikä tarvitse pestä mitään kattiloita.

Nykyinen keitin ollut yli vuoden eikä sitä ole pesty.

Vierailija

Kamala valkoinen moska = kalkkia. Ja kalkki lähtee kalkinpoistoaineella (vedenkeittimeen esim: sitruunahappoa, apteekista saa pussissa). Ruokasooda myös ok :)

Vierailija

Se "valkoinen moska" on kalkkia. Suomen vesijohtovesi tosin on niin pehmeää, ettei siitä juurikaan ole kalkkia. Saksassa asuessani kalkinkertymisen huomasi helposti, mutta Suomessa ei ole kyllä tullut missään vastaan.

Vierailija

Mulla on induktioliesi, eli vedenkeitin ei ole edes nopeampi....Mutta keitin on turvallisempi 8-vuotiaalle.

Mitä moskaa sinne kertyy, kun ylimääräinen vesi kaadetaan pois ja keittimen annetaan kuivua eikä kerätä sakkaa pohjalle.

Vierailija

Onko sinulla tallessa se peruskoulun kotitalouskirja? Muistaakseni siinä neuvotaan vedenkeittimen puhdistus.

Helppohan näitä nykyisiä on puhdistaa. Ennen heitettiin koko keitin pois, kun se sisällä oleva vastus oli kalkkiutunut pilalle.

Vierailija

En tiedä mikä on keittotaso.

Mutta meillä on sekä vedenkeitin että vesipannu (kaasulieden päällä käytettävä). Vesipannussa keitän teeveden. Vedenkeittimellä kuumennan pesuvettä ym "talousvettä" vesihauteisiin tms. Aika harvoin sitä kyllä tulee käytettyä.

Vierailija

Vedenkeitin on helppo ja nopea. Kattilasta on ärsyttävä kaataa mukiin vettä ja kun keittää vettä sen 5-10krt päivässä, niin sillä on jo väliä. Kohta vaihtuu keraaminen liesi induktioon, niin saa nähdä miten sitten on paras.

Kalkkia ei kyllä pahemmin ole näkynyt ja samalla tapaa sitä kertyy sitten kahvinkeittimeen, suihkuun ja muuallekin, mitkä ovat yhtä lailla ärsyttäviä puhdistaa, mutta ei se nyt niin vaikeaa ole..

Vierailija

Vedenkeittimellä on helpompi säätää veden lämpötila kuin liedellä. Jos tarvitsen tietylle vihreälle teelle 70-asteista vettä tai mustalle teelle 95-asteista, saan sitä säädettävällä keittimellä parilla napin painalluksella - liedellä pitäisi uittaa jotain lämpömittaria kattilassa ja vahtia silmä kovana lämpötilaa.

Jos 100-asteista vettä tarvitsen, keitän sen induktioliedellä kyllä.

Vierailija

Hankkimassani induktioliedessä on oikeassa etuosiossa säädettävä vedenlämpötilamoodi, ei siis vaan pelkkä kiehutus, joten saa millaista teetä vaan ikinä haluttaa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat