Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

REHELLISESTI, kuinka kauan lapsi älylaitteella?

remakeit

Eli siinä se kysymys tulikin. Vastatkaa rehellisesti, kuinka monta minuuttia/ tuntia päivässä annatte lapsenne päivässä olla älylaitteella, kuten kännykällä, tietokoneella tai tabletilla? Tuli vain mieleen kun hoidan kotona puoli vuotiaita kaksosia ja annan 4-vuotiaan lapsemme pelata kännykällä muutamia pelejä päivälevon jälkeen noin kaksi tuntia. Ekaluokkalainen saa läksyjen jälkeen pelailla kännykällä myös kaksi tuntia. Muuten ulkoilevat, ovat sosiaalisia, leikkivät kavereiden kanssa jne, eli osaavat tehdä muutakin kuin roikkua älylaitteella.

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

5 v saa viikonloppuisin pelata n 1 h / pv kännykällä . Viikolla ei pelaa. Usein pelaa vähemmän tai ei ollenkaan.

Vierailija

Kaksoset 2v. Eikä älylaitteilla laisinkaan. 0-4 kertaa viikossa katsovat jakson muumia/ ryhmä hauta tai vastaavaa (max.20min./päivä). Toivottavasti menee vielä ainakin muutama vuosi, ettei laitteet kuuluisi heidän arkeensa.

Näinjanoin

En suosittelisi noin pienille vielä mitään kännykkäpelejä. Ei niitä vaikutuksia vielä tuossa iässä huomaa mutta sitten kun saavat omat puhelimet niin saattaa lähteä aika nopesti lapasesta. Pikkusiskoni 9v ei enää muuta teekkään kun istuu puhelimellaan.

Vierailija

Enpä ole 9, 12 ja 14 vuotiaiden tekemisiä kellottanut, mutta he tekevät niin paljon kaikkea muutakin, joten en katso asiassa olevan ongelmaa. Ehkä 0,5-2 h/arki-ilta, viikonloppuisin ehkä enemmän, tosin viime viikonloppuna kukaan ei ehtinyt paljoa kännykällä leikkimään kun oli muutakin mieleistä tekemistä.

Vierailija

Kyllä se 2 tuntia 9- vuotiaalla ylittyy joka päivä. Yritetään järjestää pojalle muutakin tekemistä. Harrastuksia on kolmena päivänä viikosta.

Toisaalta joku minecraft kaverin kanssa pelattuna ei vaikuta kovin huonolta harrastukselta.
Sehän on oikeastaan aika kehittävä ja luovuutta korostava peli.

Olen yrittänyt piilottaa Ipadia ja pelejä, jotta lapsi liikkuisi enemmän, mutta aina ne on jostain löytynyt...

Vierailija

Meillä 4v ja 6v pelaa satunnaisesti - ei siis mitenkään päivittäin. Asetan silloin ajaksi ½-1h. Usein ihan sen vuoksi, että keksivät pelaamisen yleensä illalla, jolloin nukkumaanmenoaika lähenee. Piirrettyjä menee kyllä useampi tunti päivässä, varsinkin viikonloppuisin. Heräävät kukonlaulun aikaan, joten ehtivät katsoa leffan ennen kuin aamun pikkukakkonen edes alkaa... Siihen aikaan taas en halua päästää heitä pihalle riehumaan tai kauheasti kotonakaan niin edes osa perheestä + naapurit saa nukkua, telkkarin ääressä ovat hiljaa.

Vierailija

En rajoita pelaamista ollenkaan. 

Normipäivänä ekaluokkalainen saa olla aamulla kaksi tuntia koneella kun odottaa koulun alkamista. Se on tosi hyvä juttu, ei koe itseään yksinäiseksi eikä ala pelkäämään kun on yksin. Illalla hän yleensä on sen tunnin tabletilla, joskus ei sitäkään jos on kavereiden kanssa ulkona. Päiväkoti-ikäinen saa olla hoitopäivän jälkeen tabletilla illalla niin paljon kuin juuri sinä päivänä nyt on järkevää olla, viimeistään kahdeksalta on kuitenkin laitteet kiinni. 

Joskus lapset on tabletilla useita tunteja, jos itse luen esimerkiksi tenttiin ja lapsi on samalla kotona eikä mene sinä päivänä päiväkotiin/kouluun. Köllötetään vierekkäin sängyllä, minä luen, lapsi pelaa.

Vierailija

4-vuotias ei ole joka päivä. Välillä katsoo Pikkukakkosta tai pelaa Ekapeliä tai Angry Birdsiä. Nukkuu vielä päiväunet ja toisaalta on niin innokas leikkijä, ettei välttämättä päivässä ole oikein sopivaa aikaa tv-ohjelmille tai pelaamiselle.

Vierailija

Teinit on jollakin laitteella IHAN KOKOAJAN! Joitain tunteja yöllä ilman. HelVETIN rasittavaa.

Nuorin alle kouluikäinen, pelailee iPadilla tai kännykällä tunnin verran ehkä joka toinen päivä. Joskus on viikonkin ilman, joskus taas pelaa vähän kauemmin. Ihan tietoisesti olen vahtinut pelaamista, koska hänkin on sen sorttinen, että pelaisi niin kauan kun vain saisi.

Vierailija

Ei yhtään minuuttia. Telkkaria saa katsoa, mutta älylaitteet on aikuisille. Lapset ei enää halua edes ulkona leikkiä, kun pitää kokoajan semmosen tabletin ja älypuhelimen kanssa häärätä.
Lapset eivät saa olla enää lapsia. Ja se on ainoastaan omien vanhempien vikaa..
Antakaa niitten lapsenne olla lapsia!

T. Ärsyyntynyt Lastenohjaaja.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat