Pinoon hyviä säästövinkkejä

Euronvenyttäjä

Elikkäs tarvitsen nyt konkreettisesti vinkkejä, pieniäkin, joilla voi venyttää euroa. Kiitos! 😊

Kommentit (12)

Vierailija

Tee viikon ruokalista ja osta kyseiset ruoat/tarvikkeet kerralla kaupasta niin ei tarvitse käydä usein kaupassa. Meillä tuolla tyylillä säästetty hurjasti ruokalaskuissa. Lisäksi kannattaa seurata tarjouksia ja suunnitella ruokalista sillä perusteella. Paperit kannattaa ostaa isoissa säästöpakkauksissa samoin pesuaineet. Jos asuu omakotitalossa jossa varaava takka niin takkaa kannattaa käyttää talvikaudella joka päivä. Siinä tulee nopeasti säästöä lämmityskuluissa.

Vierailija

Käytä hyväksesi tehtaan myymälät, jotka luontevasti normaalin kulkureitin varrella tai joihin muuten pääsee ilmaiseksi. Kakkoslaadun leipää saa edullisesti leipomon myymälästä, maito-osuuskunnan myymälästä juustoja, jogurttia yms. Jne.

Äläkä heitä yhtään ruokaa roskiin.

Vierailija

Ostaminen on aina kalliimpaa kuin ostamatta jättäminen. Tarkoittaa sitä, että älä lankea paljousalennuksiin, sarjalippuihin, "kun ostat vielä kympillä saat toimituskulut maksutta"-tarjouksiin. Osta vain välttämätön, vaikka yksittäinen ostos tulisikin näin kalliimmaksi. Tartu paljousalennuksiin vain, jos varmasti tiedät, että olisit hankkinut ylimääräiset tavarat myöhemmin joka tapauksessa.

Vierailija

Minulla on lista puhelimessa mitä pitää ostaa vuoden sisällä.

Esim kumisaappaat lapsille, pipoja, hanskoja, koska näitä aina hukkuu.

Kun käyn kirppiksellä, en osta tarpeetonta vaikka sen saisi kuinka halvalla. Ostan vain tarpeeseen.

Samoin toisinpäin. Kodin tavarat käydään säännöllisesti läpi, tarpeetonta ei säilytetä vaan myydään ja raha käytetään vaikka esim ruokaan.

Meillä on 5 viikon ruokalista käytössä. Se vaihtuu jonkin verran, vinkkejä tulee paljon valio.fi sivuilta tilaamastani ruokalistasta, ilmainen !

Käyn myös harvoin kaupassa ja en sorru. Menen vatsa täytenä kauppaan ja ostan ainoastaan mitä listalla on. Poikkeus on joku megatarjous, mutta tämä myös käytetään sitten seuraavalla viikolla.

Mitään uutuuksia meillä ei kokeilla.

Vierailija

Minulla on useampi tili. Tilipäivänä jaan rahat lainanlyhennys-, ruoka- , säästö- ja käyttötilille. Käyttörahaksi jääneet rahat jaan neljälle viikolle ja pitäydyn siinä budjetissa minkä olen joka viikolle päättänyt. Ja säästöön laitan vain sen minkä pystyn, eli ei "liikaa" ettei tule sieltä "lainattua".

Vierailija

- Suunnitelmallisuus on säästämisen ydin. Ruokajutuissa säästää, kun miettii viikon tai puolentoista ruokalistat valmiiksi ja pysyy niissä. Yhdellä ostoskeikalla siis kaikki.

- Pakastimeen perustuotteita, lihaa, kalaa ja kanaa, jos tarjouksesta saa isomman paketin. Kannattaa pakata niin, että yhdessä pakastepussissa/rasiassa on valmiiksi oikea määrä ateriaa varten.

- Jos johonkin ateriaan tarvitaan jotakin erityistä tuotetta, mitä kuitenkin jää yli, niin suunnittele valmiiksi jo miten käytät sen tuotteen loppuun, eli mieti muutaman päivän päähän toinen, erilainen ateria, johon saat loput käytettyä. 

- Hedelmiä ja vihanneksia ostan itse paljon, mutta lasken aina, että viimeisinä päivinä ennen seuraavaa kauppareissua on esim porkkanoita ja omenaa, jne, mitkä säilyvät pidempään. Ei siis tarvitse muutamaa päivää ennen mennä kauppaan hakemaan uutta tuoretta... Eli suunnitelmallisuus siinäkin, ettei mitään mene roskikseen, mutta myös, että tarvittavat ainekset on valmiina.

- Muuten tietysti kannattaa minimoida bensat kävelemällä ja pyöräilemällä kun mahdollista, vaihtaa kallis harrastus halvempaan, lopettaa lehtitilaukset (kirjastossa ja netissä saa lukea ilmaiseksikin), ja vaateostoksissa pohtia mitä oikeasti tarvitsee, eikä sortua kerran tai kaksi pidettäviin juttuihin. Kenkiin kannattaa panostaa ja sitten kannattaa huoltaa suutarilla, niin ei tarvitse ostaa kovin usein uusia. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat