Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Siis kenen luona käy joulupukki klo 16-18??

Vierailija

Radiota kuuntelin jossa sanottiin että suosituin aika pukin käynnille on klo 17-18. Myös klo 16 tosi yleistä. Kamalaa minusta. Mitä sitä loppuilta tehdään? Siihen iltaanhan kuuluu se jännitys ja odotus. Meillä ainakin lapsetkin saa aattona valvoa myöhempään. Meillä käy pukki vasta korkeintaan klo 19-20. Kaikki muu on siihen mennessä tehty.

Sivut

Kommentit (61)

Vierailija

No onhan ihmisillä erilaisia aikatauluja! :D Monilla voi olla illaksi ajoitettu esim. joulusauna, haudoilla käynti tai vaikka kyläilyä. Eikä kaikki lapset jaksa valvoa myöhään ja odottaa joulupukkia koko päivän.

Vierailija

Meillä ainakin, samoin porukoilla kun olin itse lapsi.

Aamulla riisipuuroa brunssityyppisesti, jouluateria on myöhäinen lounas 3 pintaan. Lahjat jaetaan sen jälkeen eli noin neljältä ja illemmalla kukin syö mitä tahtoo: suklaata, pipareita, lisää jouluruokia yms.

Kuka malttaisi odottaa jouluruokaa iltaan asti? Ja kuka avaisi lahjat ennen jouluateriaa? Siksi klo 16 on hyvä aika.

Vierailija

Kukin tavallaan :)

Mitä kaikkea teillä sitten tehdään sen odotuksen lomassa? Mitkä ne on ne jutut mitkä on pakko ehtiä tekemään?

Meillä ei ole mitään ihmeempiä joulurituaaleja eikä tarvitse pelätä että aika kävisi pitkäksi tai tulisi tylsää.

Ap kuulostaa (ehkä tahtomattaan) juhlapoliisilta, joka kyttää ikkunassa ja päivittelee hermoromahduksen partaalla kuinka 'naapurin pirkolle meni jo joulupukki, vaikka kello on vasta kolme. Ei herraisä mitä tuommoisesta elämästä oikein tulee. Lapsetkaan ei opi odottamaan mitään vaan kaikki on saatava heti valmiina'.

Vierailija

Meillä käy n. Klo 17-18. Sen jälkeen syödään ja sitten lapsilla on ilta aikaa leikkiä uusilla tavaroilla. Aikuiset saa rauhassa syödä pitkän kaavan mukaan.

Vierailija

Mitä loppuilta tehdään? No, lapset touhuavat uusien lahjojensa parissa ja niin pitkään kuin jaksaa. Aikuiset jelppaavat lapsia ja katselevat lasten iloa ja touhua. Ehkä aikuisten seurastakin. Huoletonta yhdessä oloa, rupattelua.

Tuli se pukki 16 tai 19. 

Vierailija

Meillä joulupukki käy jo hyvinkin ennen kolmea, aamupala syödään "normaalisti", kaikkea saa ottaa mitä jääkaapista löytyy. Riisipuuroa lounaaksi. Jotain puuhailua, lahjojen avaaminen, leikkiä ja lahjoihin tutustumista ja sitten ruoka, sauna ja mitä nyt mieleen tulee. Anteeksi.

Vierailija

Minä en jaksa katsella sitä muksujen pomppimista pitkin seiniä, joten pukki on yleensä tullut meille siinä kuuden kieppeillä.

Tänä vuonna pukki tulee jo puoli neljältä.

Meillä lapset saavat valvoa niin kauan kuin jaksavat. Ai mitä he tekevät loppupäivän? Leikkivät saamillaan lahjoilla.

Vierailija

Meille tulee klo: 11:oo. Jonka jälkeen voi rennosti nauttia hyvästä seurasta ruuan, saunan yms merkeissä. Lapsetkaan ei hypi seinille kun lahjat on jaettu. 

Vierailija

Silloin kun meillä kävi pukki, kävi se juuri viiden-kuuden välillä, lapset ei olisi jaksaneet odottaa kauempaa. Aattona lastenohjelmia (vaikka pukki ei enää käy niin silti nuo ohjelmat pitää saada nähdä:)) puoleen päivään, jolloin joulupuuro ja joulurauhan julistus, sitten käydään haudoille viemässä kynttilät, kolmen-neljän välillä ruokailu, ja pukki oli tilattu 2 h päähän ruuan aloituksesta (jälkiruuat vasta kun pukki oli lähtenyt).

Loppuilta meni jälkiruokia syödessä (lapsilla lähinnä piparit, mutta isoin söi jopa juustoja, nyttemmin kaikki lapset syövät juustoja piparien päällä, kuten aikuisetkin) ja lahjoja tutkiessa. Nyt kun pukki ei enää käy, lahjat jaetaan yhdessä ruuan jälkeen, ja sitten pelataan jotain, yleensä trivial pursuitia (meidän perheessä on tapa ostaa trivialista uusi painos/versio aina kun tulee).

Eli hyvin aika meni. Tiedän että joissain perheissä yksi lahja annetaan jo etukäteen, jolloin lapset jaksaa odottaa myöhempään.

Vierailija

Kuuntelin samaa radio-ohjelmaa ja kyllähän siellä syitä tuli. Joillakin pukki käy jo klo 14, koska ilta menee navettatöissä. Ja meillä lapset ei ainakaan edes jaksa valvoa myöhempään. Päin vastoi simahtavat jopa normaalia aikaisemmin koska ovat innokkaina heränneet niin aikaisin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ap:han sanoo että lapset saa valvoa myöhempään.

Joo. Ja kun ap näin sanoo, niin silloin ainoa oikea joulupukkiaika on 18-20. Kaikille. Mitään muita aikoja ei hyväksytä ;)

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat