Nuori pari ja taapero hampurilaisravintolassa

Vierailija

Isä ja äiti molemmat selailivat älypuhelintaan ja taapero pyysi pöydän keskeltä ketsuppia "Saanko tuota" ja osoitti ketsuppia. Kumpikaan vanhemmista ei reagoinut lapsen pyyntöön. Hetken päästä lapsi pyysi ketsuppia hieman kuuluvammalla äänellä ja isä ojensi sitä hänelle sanaakaan sanomatta ja keskittyi jälleen älypuhelimeensa.

Sivut

Kommentit (61)

Vierailija

Hui kauhia, varmana ne nyt aina sitten laiminlyö lastaan ja lapsi pitäisi huostaanottaa ja vanhemmat ruoskia julkisesti. 

Oletko nyt ap tyytyväinen?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ehkä se oli päivän ainut hetki kun vanhemmat ehtivät selailla puhelinta?!
En tiedä, ehkä. Toivottavasti asia olisi noin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hui kauhia, varmana ne nyt aina sitten laiminlyö lastaan ja lapsi pitäisi huostaanottaa ja vanhemmat ruoskia julkisesti. 

Oletko nyt ap tyytyväinen?

En. Lähinnä ajattelin, että siinä voisi mahdollisesti olla perhe johonkin erilaiset perheet -ohjelmaan tyyliin: Perhe, jossa ei kommunikoida kuin älypuhelimin tjmst.

Vierailija

Nykyään on siis ihan normaalia jättää lapsen yksinkertainen pyyntö huomioimatta ja pitää puhelinta tärkeämpänä kuin lapsi :O?

Opiskelkaa logopediaa. Puheterapeuteilla on töitä. Näkee kahdesta suht. samanikäisestä eri perheiden sukulaislapsesta, n. 3 v. Toinen on jo pitkään puhua papattanut kuin papupata. Toinen alkaa vasta nyt puhua lauseita ja ihan normilapsia molemmat. Jälkimmäisen vanhemmat vaan ovat koneella tai puhelimella koko ajan, kun taas tuon toisen kanssa tehdään ja touhutaan kaikkea. Sen koneella olon paljouden näkee esim. facebookista ja lasten ukin kertomuksista. 

Vierailija

Taaperoksi kutsutaan yleensä 1-2 vuotiasta. Ärsyttää tuo sekoilu. Sama kun jotkut puhuvat vuoden ikäisestä vauvana ja roikottavat turvakaukalossa pää kemällään. Mutta joo, hyvin harva taapero osaa sanoa saisinko tuota.

Vierailija

Näitä näkee nykyään koko ajan joka puolella. Olen muutaman kerran bussissa seurannut kun äiti lapsineen ajaa pysäkkinsä ohi kun ei puhelimen räpläämiseltä ehdi seurata tilannetta. Tai pihan leikkipaikalla saattaa olla useampikin äiti lapsineen, kaikki tuijottaa omaa luuriaan, lapset leikkivät keskenään. Joskus isokin huuto ja parku, kukaan aikuinen ei reagoi.

Mua ei oikeastaan tämä liikuta, ihmettelen kyllä usein. Ei se lasten kanssa oleminen niin vaikeaa ja raskasta näköjään olekaan, puhelimesta on seuraa:).

Vierailija

Tuo on oikeasti todellisuutta nykyvanhemmuutta. Lapsen seurassa ei olla läsnä ja aktiivisesti katsekontaktissa, jutella. Nänä kiinni kännyssä tai tietokoneen ruudussa ja hajamielisiä vastauksia.

Siitä seuraa sosialisesti kyvyttömiä, tunneköyhiä, huonosti puhuvia ja itseään ilmaivia, huonosti toista ihmistä ja itseään "lukevia" nuoria ja aikuisia. Sen minä sanon, että tulevaisuudessa kytee kunnon pommi näiden lasten pahoinvoinnin kanssa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat