Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kokemuksia Ikean ektorp sohvasta?

Vierailija

pysyykö kuosissaam,tyynyt paikoillaan ym

Kommentit (10)

Vierailija

Pysyy. Meillä on mökillä Ektorpit.

Ektorpin kunniaksi on sanottava, että irrotettavat ja pestävät päälliset ovat todella hyvät. Eivät kutistu ja on helppo laittaa takaisin. Kotona on Valantin sohvat ja niiden päällisten pesu on aina yhtä tuskaa, kun ne on niin hankala laittaa takaisin. Pitäisi melkein märkänä kiskoa, jotta asettuisivat hyvin.

Mutta Ektorpin vuodesohva ei kyllä sovellu ollenkaan sohvakäyttöön,siinä on huono istua. Yhdessä mökissä on tällainen ja ei todellakaan jatkoon. Mutta ajaa asiansa vierasvuoteena..

Vierailija

Meille ostettiin ensimmäinen ektorp syyskuussa ja hyvässä kunnossa on pysynyt! Katsoo jos jouluksi pesisin ensimmäisen kerran päälliset... :) Tyytyväisiä ollaan!

Vierailija

Mulla on ollut ektorpeja jos jonkinmoisena versiona, kulmasohvasta 2-istuttavaan. Päällisiä saa pestä aika usein jos valkoisena ostaa ja mitä useammin pesee niin ne tahrat oikein jämähtää kankaaseen eivätkä tietyn ajan päästä enää peseydy puhtaaksi. Saumat ratkeaa helposti. Päälliset on aika hintavia jos hyvän haluaa ja silloin sohvalle tulee huimasti hintaa.
On ollut yksi ja ainoa hyvä kangas eli se beige, hieman pellavamainen ja rouhea, mutta myös hintava. Tosin sitä ei saa edes koneessa pestä eli konepestäviä on vaan tietyt värit ja kuosit, joita on suht vähän.
Pysyy vuoden verran hyvänä ja sen jälkeen jos vertaa kuvaan, joka otettu sohvasta uutena niin ero on huomattava, vaikka pitäisit kuinka siitä huolen. Tyynyt menee helpolla muhkuraisiksi, kovan tuntuisiksi littanoiksi.

Jos ostat halvimman mahdollisen version niin on hintansa väärti kestossaan, mutta kalleimmalla kankaalla jälleenmyyntiarvokin on olematon.
Valkoiset kaikkein kysytyimpiä käytettyinä, koska saa halvalla, mutta tosiaan ne kalliit ei oikein ketään innosta maksamaan edes puolia hinnasta, koska sohvalla ei ole mikään laatu maine.
Nykyään pestäviä päällisiä on monissa muissakin sohvissa tarjolla.
Nukkumiseen ektorp on harvinaisen huono sillä istuinkaltevuus viettää toiseen suuntaan enemmän ja selkätyynyt tulee ottaa silloin pois.

Vierailija

Ebaysta oldn löytänyt uusia (paketissa olevia) Ektorpin päällisiä, noin satasella postikuluineen. Sellaisia värejä joita ei enää ikea myy. Kolmet olen ostanut, vaihdan päälliset ja verhot vuodenajan mukan.

Vierailija

Ot. Valkoista sohvaa en kyllä suosittele kenellekään, mikäli siinä istuskellaan päivittäin. Likaantuu ja pinttyy erittäin nopeasti. Farkuissa tai muissa väriäpäästävissä vaatteissa ei voi istua ollenkaan. Kokemuksesta opin. Joudun suojaamaan istuintyynyt vilteillä. Onneksi sentään löytyi hyvin samannäköiset kuin sohvakangaskin on.

Vierailija

Ebaysta oldn löytänyt uusia (paketissa olevia) Ektorpin päällisiä, noin satasella postikuluineen. Sellaisia värejä joita ei enää ikea myy. Kolmet olen ostanut, vaihdan päälliset ja verhot vuodenajan mukan.

Vierailija

Pelkkää hyvää sanottavaa! Ne on tosi mukavat löhösohvat :) Olleet meillä käytössä nyt kuutisen vuotta. Meillä on valkoiset ja toiset on värilliset vaihtopäälliset. Rahin sisässä voi säilyttää niitä toisia päällisiä, eivät vie tilaa kaapeissa. Valkoisiin sohviin on kiva vaihtaa erivärisiä tyynyjä sesongin ja vuodenajan mukaan.

Minusta nuo valkoiset on hyvinkin helppo pitää puhtaana. Reippaasti läikkynyt punaviinitahrakin lähti tyystin pois, kun käytti Vanishia. Päälliset on myös helppo saada takaisin paikoilleen. Tyynyt eivät liukuile mihinkään, pysyvät hyvin. Kahden istuttavan sohvan rungon päällisen mahtuu pesemään kotikoneessa.

Vierailija

Meille ostettiin reilu vuosi sitten kahdenistuttavat Ektorpit kalliimmalla, ei-vesipestävällä kankaalla. Yhteishinta yli tonnin... Kangas on edelleen ihan hyvä (kyttäsin ostohetkellä kankaan ominaisuuksia), mutta istuintyynyt litassa ja selkänojatyynyt lysyssä, vaikka niitä on käännelty ja vaihdeltu. Joka ainoa kerta istuessa ajattelen vain miten sohva on jo ihan "luovuttanut", matala ja lässähtänyt ja littaantunut. Harmittaa ja ahdistaa ihan liikaa että käytettiin lahjarahamme näihin.

(Ei lapsia tai lemmikkejä, vain me kaksi normaalipainoista ahkeraa istujaa ja makaajaa.)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat