Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

autottomuudesta

Vierailija

Eilen oli ei-lähiomaisen hautajaiset kappelissa, joka ei ole kovin hyvien kulkuyhteyksien varrella, busseja menee siitä ohi noin 30 min välein. Sieltä lähdettiin muistotilaisuuteen noin 3 km päähän. Suvun mummot olivat aikaa sitten tilanneet kimppatakseja päästäkseen pisteestä A pisteeseen B, mutta muutama autoton nuorempi perhe odotti, että heille tarjotaan ilmainen kyyti. Ja kaiken lisäksi niin, että koko perhe pääsee samaan autoon JA että autoon on tajuttu varata heidän lapsilleen turvaistuimet. No eihän tällaisia tietenkään ollut, joten alkoi vihainen soittelurumba siinä pihassa, että saavat itselleen sopivan taksin paikalle.
Voisiko sitä opetella ennakoimaan? Itselle tuli lähinnä ikävä olo, kun tivattiin, miksi olin poistanut lasteni istuimet autosta, he kun luottivat, että ainakin meillä olisi ymmärretty heidän lasten tarpeet.

Kommentit (10)

Vierailija

Moni autoton kuvittelee, että muut olisivat valmiita kuljettamaan heitä ilmaiseksi ihan vain siitä riemusta että omistavat auton. Palkkioksi saa kuulla vain saarnaa, kuinka itsekeskeistä on omistaa auto, kuinka paljon se saastuttaa ja että kaupungissa ei oikeastaan edes tarvitse autoa, ja että auton voi vuokrata silloin kun tarvitsee.

Aloituksen tapaus oli kyllä harvinaisen törkeä.

Vierailija

Tuollaisia loisiahan ne autottomat on. Hyvin kehutaan, että pärjää ilman omaa autoa, mutta aina tungetaan autollisten kyytiin aina, kun on mahdollista ja kinutaan kyytiä.

Vierailija

Tuossa onkin jo tullut pari hyvää vastausta. Itsekin ihmettelen muutamia autottomia perheitä, jotka oikein kehtaavat soitella ja kerjätä kyytiä, koskaan eivät mitään kyydistä maksaisi.

Vierailija

Minä en ole autottomana koskaan pyytänyt autokyytiä keneltäkään. En ylipäätään tykkää matkustaa henkilöautoissa. Minulla ei ole käytännössä koskaan tarvetta päästä mihinkään, minne julkiset eivät kulje, mutta taksi kyllä palvelee tarvittaessa. Sillä rahalla, jonka autottomuudessa säästää, matkustaa kyllä taksilla varmaan satoja kilometrejä vuodessa.

Vierailija

Lisättäköön, etten edes tiedä, keneltä kyytiä pyytäisiin. Juuri kellään kaverillani ei ole autoa, kaupunkilaisia kun ollaan. -4

Vierailija

Eipä tullut autottomina aikoina kyytejä ruinattua. Nykyään on auto, mutta eipä kuin yksi sukulaismummeli kyytiä joskus kysellyt.

Vierailija

Ei ole autoa, eikä kyllä perhettäkään. Enpä ole tiennyt, että autottomiakin vihataan ja syytellään ryhmänä joidenkin tekemisten perusteella...

Vierailija

Turvaistuinpakko tuli takseihin vasta vähän myöhemmin kuin henkilöautoihin. Jo silloin mietin, että onneksi omat lapseni ovat jo sen verran isoja, että voivat istua vöissäkin. Ja mietin, miten autottoman ihmisen on tarkoitus kulkea taksilla. Jos vaikka menomatkan pääseekin julkisilla, niin miten saat bussiin vauvan vaunuissa, taaperon ja kaksi turvaistuinta, koska paluumatkaa (taksilla) varten pitäisi olla ne istuimet. Nykyisin kai joissain takseissa on istuimet lapsia varten? 

Ymmärrän kyllä ap:n harmin, koska ei autoton nyt voi olettaa kysymättä ensin, että saa kyydin ja vieläpä niin, että autosta löytyy turvaistuimet. 

Vierailija

Melko typerää yleistystä. Meidän perheellä ei ole autoa, mutta ei se meistä idioottimaisia moukkia tee. Autokyytiä tarvitsemme kaksi kertaa vuodessa, siitä sovitaan hyvissä ajoin, maksetaan ja omat istuimet on lapsille.

Vierailija

Lain mukaan lasta saa kuljettaa myös ilman turvaistuinta, jos autossa ei ole sitä kuljetuksen tilapäisyyden takia. Kyllä meidän autottoman perheen lapset ovat matkustaneet taksissa ilman turvaistuinta uudenkin lain aikana. Ap:n tapauksen autottomat perheet toimivat kyllä epäkohteliaasti.
Tosin sen voisin autottomana sanoa, että jos ei itse asu lähipaikkakunnalla, niin on usein älyttömän vaikea selvittää, mistä numerosta voisi tilata vieraalla paikkakunnalla taksin etukäteen.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat