ainut lapsi menossa ammattikouluun :(

Vierailija

Miten saan hänen mielensä muutettua ensi kevääseen mennessä? En tajua miksi poika haluaa ammattikouluun kun älyä löytyisi paljon enempäänkin.. Matikassa pojalla on aina ollut todistuksessa kymppi ja vaikka ei edes lue kokeisiin niin muissakin aineissa keskiarvo 8-9 luokkaa.
Minua vaan surettaa että hän ei halua tehdä äidistään ylpeää.. olin jotenkin kuvitellut saavani olla joskus ylpeä akateemisesti koulutetusta pojastani :(

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

kyllä sieltä amiksestakin saa hyvät lähtökohdat elämään. Itsekkin menin yli ysin keskiarvolla lähihoitajaksi ja siiä sitten sairaanhoitaja-kätilöksi.  Ihanaa kun ei pakotettu lukioon ja "parempaan" ammattiin ja koulutukseen.  Vanhemmille iso kiitos että aina tukivat minua.

Vierailija

Ei niitä töitä sillä tutkinnolla tehdä, ainakaan useimmissa ammateissa. Ei amk tai yliopisto ole tae menestyksestä. Koulu on apu oppimiseen mutta ketään se ei tee itsessään valmiiksi työelämään, se työ pitää tehfä itse itsensä kanssa.

Tunnen lähipiiristä kummankin pään esimerkin. Mies, joka on käynyt vain peruskoulun on luonut omaisuuden peräkärrybisneksellään. Nainen joka opiskeli biologiaa yliopistossa, on joogaopettajana. (Ja en siis missään nimessä dissaa joogaopettajia. Tämä oli esimerkki.)

Vierailija

Mitä alaa poikasi lähtee opiskelemaan? Eikö tärkeintä ole kuitenkin, että hän on löytänyt itselleen mieluisen alan ja lähtee opiskelemaan sitä? Hänellä saattaa olla reilun kolmen vuoden päästä tutkinto suoritettuna ja työpaikka hankittuna. 

Jos hän on fiksu, niin kuin numeroiden perusteella vaikuttaa, hänestä voi tulla arvostettu oman alansa osaaja, sellainen jolla töitä riittää ja joka voi laskuttaa vähän enemmän. Jos hänellä on omaa kunnianhimoa ja kiinnostusta, hän saattaa jatkaa opintoja myöhemmin. Nykyisin voi edetä korkeakouluun ilman yo-tutkintoakin. Näkisin, että monissa suunnittelutehtävissä on ihan ylivertainen etu siitä, että on ensin tehnyt niitä käytännön töitä. Jos hänestä tulee esim. alkuun automaatioasentaja ja myöhemmin hän opiskelee diplomi-insinööriksi, niin kyllä hänellä on ihan erilainen ote siihen suunnittelutyöhön ja parempi kokonaisnäkemys kuin niillä, jotka ovat suoraan lukiosta menneet korkeakouluun.

Olisitko ylpeämpi akateemisesta lapsesta, joka joutuu kaupan kassalle kun omalla tutkinnolla ei ole työmarkkinoilla kysyntää?

Vierailija

Mikset itse mene opiskelemaan? On ihan typerää vaatia lasta uhraamaan omat haaveensa jotta sinä voisit luulla että olet saavuttanut jotain.

Vierailija

Ammattiopistosta saa myös jatko-opintokelpoisuuden, eli jos nyt jaksat oikein tsempata poikaasi siellä ammattiopinnoissa, saatat jonain päivänä seistä insinöörin rinnalla.

Ja tässä välissä kannattaisi myös miettiä, mikä sinulle on oikeasti tärkeää elämässä.

Vierailija

Voi opiskella ammatin ja myöhemmin muuta..fiksut pärjää työelämässä ammattikoulullakin niin hyvin ettei kannattaisi edes käydä muuta..

Vierailija

Kai lapsi sentään käy salilla ja osaa jotain taistelulajeja? Muistan kun kaveri jatkoi peruskoulusta amikseen. Vähän sellanen kiltti ja hintelä poika, joka ei edes polttanut tupakkaa. No tämän seurauksena saikin sitten köniin usein ja päätä vessanpönttöön. Nykyään työkyvyttömyyseläkkeellä mt-ongelmien takia, en ihmettele

Vierailija

Leikitään hetki, että ap on tosissaan.

Millainen suhde akateemiseen koulutukseen ja sivistykseen pojan kodissa on? Kuinka monta kirjaa on hyllyssä, koska viimeksi käytiin galleriassa tai museossa tai leffateatterissa tai teatterissa, katsottiin telkkarista tai netistä hyvää dokumenttia tai leffaa, käytoiin paikallisen orkesterin konsertissa koko perheen voimin? Mikä on vanhempien koulutustaso ja miten sivistyneitä he ovat (ei ole koulutuskysymys)? Peruskoulun ja amiksen käyneet voivat olla sivistyneempiä kuin tohtoriksi väitelleet. 

 Mitä poika haluaa elämältään ja tulevaisuudeltaan, edistääkö amis sitä? Miksi äiti ei tue poikaansa tämän haaveissa ja toiveissa? 

Koulutus ei voi olla mikään suorite- tai elvistelyasia, ei varsinkaan koulukkaan vanhemmille.  

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat