Työajoista

Vierailija

Millaista työaikaa teette pientenlasten/-koululaisten vanhempina? Ja miten olette saaneet arjen sujumaan.
Itsellä tilanne että olen useamman kk vuodesta yksin lasten kanssa. Työaikaa muutettiin niin, että olen työpaikalla 40,75 h/viikko. Tämä tarkoittaa, että ehdin hakea pidenyyneestä työajasta johtuen (työmatka itsessään kestää puoli tuntia/sunta) nuorimmaisen päiväkodista klo 17.10 ja ekaluokkalaiset lähtee kävellen kotiin klo 17 ja poimin hänet matkalta kyytiin. Kotona olemme n.17.30 eikä iltaan jää yhtään ylimääräistä aikaa saati harrastaa, kun syödään, tehdään läksyt, kotityöt ym.
19 aikaa pitää kuitenkin aloittaa jo iltahommat ja kahdeksan jälkeen nukkumaan.

Harmittaa omasta ja lasten puolesta kun yhteinen aika vähenee ja arki on entistä tiukempaa.

Kommentit (2)

Vierailija

Onko ekaluokkalaiset (kaksoset?) jossakin iltapäiväkerhossa?

Meillä ratkaisu tuohon ongelmaan oli osa-aikainen hoitovapaa, eli saattoi tehdä lyhennettyä työviikkoa, ja sen voi muuten pitää myös isä!

Kuinka aikaisin te nousette ylös, kun jo kahdeksalta pitää olla nukkumassa?

Mitä ihmettä ovat ne "iltahommat", joihin tärvääntyy tunti? Ei kai joka ilta ole pakko puljata kylvyssä koko pesuetta vai mitä lie teettekin, vaan parina iltana viikossa ottaa kaikki pesut pitemmän kaavan mukaan vaikka saunassa, muuten riittää pikasuihku.

Yhteisen ajan voitte käyttää ruuanlaittoon yhdessä ja muihin kotihommiin, eli älä edes odota että teet ne yksin sitten, kun lapset ovat jo nukkumassa. 

Vierailija

Kun olet tehnyt puoli vuotta täyttä työaikaa, niin silloin kait saa jo kysyä 80% työsaikaan siirtymistä. Työnantaja velvollinen myöntämään tämän? Kelalta saa silloin pientä palkanlisääkin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat