Jossain vaiheessa ne naiset muuttuu semmoisiksi laihoiksi kääkiksi ja miehet alkaa kävellä töpöttelemällä

Vierailija

Olemme itse vielä työelämässä, mutta meillä on usein vapaata päivisin ja loma-aikojen ulkopuolella. Käydään paljon mökillä ja tietysti sitä varten puutarhakaupoissa ja kaupoissa yleensä.
Semmoiset juuri eläkkelle jääneet naiset useinkaa ei saa sitä eläkemoodia pois päältä ollenkaan. Niillä on kiire, ne vaikuttaa erittäin stressaantuneelta ja lisäksi ne pitää itsensä erittäin laihana ja näköjään lenkkeilee päivät pitkät. Kaulajänteet kiristää, vaatteet on aina jotain urheiluvaatteita ja vaellussandaaleita ja ryhti ja se laihuus on tärkeintä.
Niiden miehet monesti sitten on jo nostaneet housut kainaloihin gubbe-malliin ja käveleskelevät sillain töpöttelemällä. Vaikuttavat leppoisemmalta.

Tässä on tietysti elintasoeroja. Nämä, joita minä joudun väistelemään kaupoilla, ajavat suurta maasturia ja ne iänikuiset urheiluvaatteet on aina jotain merkkikamaa. Ranteissa killuu bismarckit ja kaulassa samaa sarjaa.
Ehkä ne on tottuneet olemaan jossain johtavassa asemassa työssäollessaan ja sama asenne on vielä päällä kun ollaan senioreita?
Pahantuulisia ne on, leuhkoja ja jotenkin epäluuloisia luonteenltaan.

Täysin toinen asia on ne, jotka ovat matalapalkka-aloilta tai köyhiä eläkkelle jääneitä. Yleesä ne paljon päivisin maastureilla mihinkään puutarha- tai sisustuskauppoihin ajele. Työ on väsyttänyt heidät jo aikaa, kunto on huono ja jotkut lonkkakulumat tekee liikkumisesta vaikeaa. Ei niillä ole kyllä mökkiäkään yleensä tai mitään harrastuksia. Kunhan vain koittavat selviät elämästään. Huomattavasti nöyremmin suhtautuvat kanssakulkijoihin, toisin kun nämä kansalliset seniorit.

Tämmöisiä tuli mieleen. On niitä leuhkoja ja laihojan nuoremmissakin. Samanlailla nekin on fanaattisia juoksukouluissaan ja spinningeissään, mutta ne nyt menee siinä nuoruudessa. Sitten keski-ikäisenä se liikunta- ja terveysvouhotus alkaa näyttää jotenkin kiriältä ja lähinnä ahdistavalta. Minkälaiset miessuhteet niillä on, onko niillä miestä ollenkaan?

Kommentit (4)

Vierailija

Kiitos päivän nauruista. Rentoutti kummasti kaulajänteitä. Taidan pistää pismarckit killuun ja lähtee puutarhakaupoille. Lenkille tekis mieli, mutta kun sataa.

Vierailija

"Kansalliset Senioirit" eli vanhoja kokoomusjääriä. Ei koskaan niiden retkille tai kokouksiin mukaan, never. Ihan hirveetä. Siellä ne asenteen lepää syvällä ja oikealla.

Vierailija

Naisillekin se töpöttelyvaihe tulee, myöhemmin. Käytin äitiäni asioilla, ja kovin on lyhyt 85-vuotiaan mummon askel, ja kahdensentin kynnyskin korkea ylittää. Isä ollut jo muutaman vuoden haudassa, yli yhdeksänkymppiseksi eli.

Lämpimät muistot jäi viime vuosiltaankin. Makasi sairaalasängyssä, luki suurennuslasilla Suomen Kuvalehteä ja haukkui kepulaisia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat