Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi laittaa ruokiin outoja juttuja kuten psyllimjauhetta, gojimarjoja, chiasiemeniä ym?

Vierailija

Kauhean kalliita ja outoja! Reseptit on nykyaikana niin monimutkaisia ja hintavia kun pitää tuollaisia outouksia hankkia!

Kommentit (7)

Vierailija

Psylliumia laitetaan gluteenittomiin leivoksiin, koska gluteenittomissa jauhoista ei saa tarpeeksi sitkoa. Tai jotain.

Vierailija

Ja psylliumissa ja chiassa on erittäin paljon kuituja ja vitamiineja, joista monella meistä keliaakoista ja suolistosairaista on kova pula.

Vierailija

Kokeilunhalusta? Ja voipi kai ne omituisimmat jutut reseptistä toki riippuen jättää poiskin tai vaihtaa tutumpaan. Jotkut gojimarjat voi varmaan helposti korvata vastaavilla kotimaisilla marjoilla.

Vierailija

Chia on loistava juttu. Erittäin moni käyttöinen ja riittosa. Kympin pussista riittää moneen leipätaikinaan, smoothieen, vanukkaaseen jne. Erittäin helppokäyttöinen, eikä itessään maistu miltään.
Jo alko suoli tällä läskillä laulamaan, kun chian otin valiooni.

Vierailija

Psylliumin ymmärrän leipomisen kannalta, chiaa käytän, jotta kuopuksen kakka kulkee. Siihen kyllä auttaa myös kotimainen pellava. Gojit saa jäädä kauppaan, mustaherukka, tyrni, mustikka ja lakka voittaa mennen tullen.

Vierailija

Kuidun takia minäkin viljavammainen psylliumia ja chiaa käytän, chiaa kyllä vähempi. Psylliumilla saa monen moista leiväkkeen tapaista pysymään kasassa ja siitä saa pikaisesti pyöräytettyä puolukoiden ja kerman kanssa "vispipuuron". Psyllium on myös oleellinen osa meidän viljatonta kototekoista lasagnelevyä. Gojit menee sitten enempi tuonne superfoodein kategoriaan, en ole koskaan kokeillut.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat