Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

työstressi

Sally

Mikä helpottaisi työstressiin? Kokeiltu on liikuntaa, lepoa (vaikka lääkkeillä), viiniä (ainakin vkonloppuisin), ruokavaliota. Vaikeinta on saada työasiat pois päästä vapaa-ajalla. Ehdotuksia tähän?
Olen siis vielä suht terve työntekijä, en ehkä kauaa stressin takia.

Kommentit (2)

Vierailija

Ihan täydellinen mielenlaadun muutos. Pitää vain päästä yli siitä, että työ määrittäisi oman elämän arvon ja kertoisi itsestä ihmisenä jotenkin olennaisesti. Älä käsitä väärin, on tärkeää tehdä työtä jolla kokee olevansa edes jotain merkitystä ja ennen kaikkea haastetta, mutta jos haluaa että työ ei ulotu vapaa-aikaan, niin pitää tehdä yksinkertainen päätös: työ ei ole koko elämä, eikä edes tärkein osa sitä. Helpommin sanottu kuin tehty.

Minulle myös on auttanut seuraavat konkreettiset keinot: Aamulla töissä heti ensimmäisenä teen do-listin sähköpostin selailun jälkeen. Mietin mitkä ovat kriittisimmät ja eniten stressaavimmat, ja hoidan ne ensin. Päätän myös mikä on viimeisin aika milloin lähden kotiin, enkä ole yli sen ajan. Ennen kuin lopetan työt, niin teen uuden do-listin; asioita jotka pitää muistaa seuraavana päivänä hoitaa. Tätä listaa käytän apunani aamulla uutta do-listiä tehdessäni. Tämä ei välttämättä toki auta esim. sairaanhoitajan stressiä tietysti. Kotona ollessa teen heti miesten tavalla (harva nainen tekee näin!) irtioton; teen välipalaa (no okei lapsille myös laitan), pistän piirretyt pyörimään ja syön sohvalla rauhassa oman välipalani, juon kahvikupin, teen jotain rentouttavaa esim. luen kirjaa tai selailen netissä. Näin irtaudun töistä. Missään nimessä en ala samantien siivoamaan tai laittamaan ruokaa, se vain ruokkii sitä stressiä mikä on jäänyt töistä päälle. Illalla sitten yhdessä tehdään miehen kanssa päivällinen ja siivotaan pahimmat sotkut. tai jotenkin jaetaan nämä, pääasia ettei niitä ala yksin tekemään heti työn päälle. Koti on rauhallista oloa varten!

Vierailija

Arvo Ylpön ohje on paras: "kiireisinkin asia muuttuu kiireettömäksi kun siihen ei puutu". Tarkoitti lähinnä kirjeitä pöydällään, mutta samalla tavoin ne duunispostit jne voi jättää työajan ulkopuolella katsomatta. Sitten jos ne yöunet alkavat mennä stressin takia, kannattaa ottaa kunnon tauko ennen masennusdiagnoosia.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat