Raskaus ja akne

Vierailija

Hei, voikohan lääkäri määrätä mitään aknelääkettä raskauden aikana?

Minulla on ollut aknea jo ennen raskautta ja aikaisemmin olen käyttänyt reseptillä saatavia paikallisvoiteita. Muutamaan kuukauden ennen raskautta akne pysyi kutakuinkin kurissa ihan vaan basironilla. Nyt raskauden aikana (rv11) akne on pahentunut, eikä mikään ilman reseptiä saatava lääke auta alkuunkaan. Tämä alkaa olla jo niin paha, että nukkuminen poski tyynyä vasten on mahdotonta ja lisäksi levinnyt naamasta hartioihin.
Joten onkohan olemassa lääkettä jota lääkäri voi turvallisesti määrätä myös raskaana olevalle? En haluaisi turhaan varata aikaa, sillä perusasiat aknen hoidossa on jo käyty läpi monesti, en siis kaipaa "ihonhoito vinkkejä".

Kiitos!

Kommentit (1)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

aknelääkkeistä isotretinoiini, jota käytetään vakavan aknen sisäiseen hoitoon, aiheuttaa sikiövaurioita, joten sitä ei voi käyttää raskauden aikana.

Aknea hoidetaan myös monilla antibiooteilla, mutta monet näistäkään eivät sovi raskaanaolevalle, koska ne mm. aiheuttavat vaurioita sikiön kehittyville hampaille.

Joitakin paikallisvalmisteita, kuten iholle levitettäviä, voi käyttää raskauden aikana pienille ihoalueille. Ymmärtääkseni sinulla akne on kuitenkin laajalla alueella kasvoissa ja hartioissa.

Suosittelisin siis, että varaat ajan lääkärille ja keskustelet hänen kanssaan, mikä hoitomuoto sinulle olisi paras nyt raskauden aikana.

Toivottavasti sinulle löytyy apu kivuliaaseen akneesi.

t. Mia, terveydenhoitaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat