Pidättekö korkeasti koulutettuja fiksumpina, älykkäämpinä tms. kuin amiksen käyneitä?

Vierailija

Yllättävän moni tuntuu ajattelevan noin. Itse en ymmärrä. Kyllähän myös duunareita tarvitaan, sanoohan sen jo järkikin.

Sivut

Kommentit (48)

Vierailija

En, pidän kaikkia ihmisiä tyhminä ja yksinkertaisina kunnes toisin todistavat. Eihän tarpeellisuus tarkoita, että olisivat älykkäitä?

Vierailija

Noh, ehkä kuitenkin hiukkasen enemmän noita fiksumpia/älykkäämpiä on kuitenkin korkeakoulutettujen joukossa? Voisi olettaa näin.

Vierailija

Riippuu ihan siitä, mitä sillä koulutuksella on sitten aikaan saanut, vai olisiko nekin yhteiskunnan rahat kannattanut käyttää johonkin muuhun.

Vierailija

Vanhemmissa ikäluokissa, siis niissä, jotka kävivät koulunsa ennen peruskoulun tuloa, on paljon sellaisia, jotka yksinkertaisesti joutuivat valitsemaan työväenluokan, vaikkei järjessä ollut mitään vikaa. Näin siksi, että heidän vanhemmillaan ei yksinkertaisesti ollut varaa maksaa opintoja.

Vierailija

No tottakai korkeasti koulutetut ovat fiksumpia, järkikin sen sanoo. Ja tottakai duunareita tarvitaan, ei niiden aivoja tarvitsekaan käyttää :)

Vierailija

En pidä. Esim. Asperger-ihmisiä pidetään yleisesti ottaen hyvin älykkäinä, mutta ainakin itse tiedän enemmän amistaustaisia asseja kuin korkeasti koulutettuja.

Vierailija

En, ei se niin ole. Korkeasti koulutetuilla on sellaista opittua teoreettista tietoa enemmän, mutta se amislainen voi olla ihan yhtä älykäs ja käyttää ns. maalaisjärkeä tehokkaasti.

Vierailija

Koulutus ja älykkyys eivät kulje käsi kädessä. Tietysti totta ettei korkeakouluun ihan täys lahopää pääse vaan täytyy jonkin sortin älykkyyttä olla, mutta kyllä tuolla yliopistollakin näkee paljon sellaisia juntturoita, jotka ovat hyviä vain omalla alallaan mutta tietty "maalaisjärki" puuttuu kokonaan. Sitten taas amiksen joukoissa on niitä, joilla on järkeä ja riittäisi rahkeita vaikka korkeakouluunkin, mutta ei vain ole kiinnostunut sellaisesta. Ja se on täysin ok, kutsumus on tärkeämpi kuin joku titteli (mielestäni).

Vierailija

Pidän korkeakoulutettuja noin keskimäärin älykkäämpinä. Huomaan keksiväni yhteisiä puheenaiheita noin keskimäärin paremmin korkeakoulutettujen kanssa.

Mutta en pidä heitä sen tarpeellisempina ja parempina kuin muitakaan rehellistä työtä tekeviä kansalaisia.

Vierailija

Keskimäärin kyllä. Eikä asialla ole mitään tekemistä tarpeellisuuden kanssa. Esimerkiksi kirjallisuustieteilijät ovat aika turhia, mutta usein älykkäitä ja sivistyneitä.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat