GYNEKOLOGI-ASIAA

Vierailija

Mitä tutkimuksia gyne voi tarkastuksessa tehdä ja millä välineillä?

Jos sanoo että pitää tehdä raskaustesti verestä, missä se otetaan? Kuuluuko tarkstuksen hintaan vai laskuttaako verikokeesta ehkä erikseen vai neuvooko julkiselle

Siis jos käy yksityisellä.

Kommentit (10)

Vierailija

Verikokeeseen kirjoitetaan lähete, itse olen käynyt saman lääkäriaseman labrassa, ja totta kai joka ainoa verikoe laskutetaan erikseen.  Normaali perustarkastus tehdään ja voidaan tehdä vaginaalinen ultra, josta menee eri maksu.

Vierailija

Ok. Kiitos vastauksesta

Vähän hirvittää minkälainen lasku tulee kun ultra ja verikoe on varmaan tarpeen. Julkiselle gynelle en nyt halua mennä

Ap

Vierailija

Voiko joku avata minulle tuota vaginaalista ultraa?

Multa o kuitenkin joskus vaan ultrattu ihan vatsanpeitteiden päältä (munasarjojen kohdalta luulen?) Eli sekin on vaihtoehto ja ei varmaan ole sama asia?

ap

Vierailija

Lääkäriasemien hinnat näkyvät yleensä omilla kotisivuillaan. Tutkimukset riippuvat tietysti siitä, oireista, mikä on vikana jne.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00125  , jossa kerrotaan gynekologisesta perustutkimuksesta näin:

"Virtsarakon pitää olla tyhjä, koska täysinäinen rakko tekee tunnustelun epäluotettavaksi ja voi aiheuttaa naiselle epämukavuutta, jopa kipua. Tutkimusta varten nainen on selällään gynekologisella tutkimuspöydällä, jalat hiukan levällään ja tuettuna jalkatelineeseen. Tutkimus onnistuu sitä helpommin, mitä paremmin lihasten rentouttaminen onnistuu. Aluksi tarkastellaan ulkosynnyttimien ja emättimen suuaukon tilanne sekä häpykarvoitusalue. Sen jälkeen emättimeen viedään tähystin, ns. spekula ja kohottaja, jotta emättimen limakalvoa ja kohdunnapukkaa voidaan tarkastella. Spekulan sisäänviennin helpottamiseksi käytetään liukastetta. Instrumentit voivat olla muoviset kertakäyttöiset tai metalliset, jolloin ne tuntuvat vähän viileiltä. Spekulatutkimuksen yhteydessä voidaan ottaa papanäyte (ks. «Papa-koe»1). Varsinaisessa sisätutkimuksessa tunnustellaan kohdun koko, asento ja rakenne sekä munasarjojen koko ja aristus. Tutkimusta voidaan täydentää peräaukon kautta tehtävällä tutkimuksella. Jos selvitellään esimerkiksi kipujen tai vuotohäiriöiden syytä, tehdään tutkimuksen yhteydessä usein emättimen kautta kaikututkimus (ks. artikkeli «Gynekologinen kaikututkimus»2)."

Vierailija

Ja gynekologisesta kaikututkimuksesta näin:

Kaikututkimuksen suorittaminen

Tutkimus voidaan tehdä vatsanpeitteiden päältä, jolloin virtsarakon pitää olla täynnä. Vatsan päälle levitetään geeliä, joka auttaa liikuttamaan anturia vatsanpeitteiden pinnalla ja tarkentaa kuvan laatua. Tämän tutkimuksen avulla saadaan yleiskuva kohdusta ja munasarjoista, mutta samalla esimerkiksi virtsateiden rakenteista.

Jos on tarpeen saada tarkempi käsitys munasarjojen rakenteesta tai kohduun limakalvon paksuudesta, tutkimus on syytä tehdä emättimen kauttta. Tutkimus tehdään tätä tarkoitusta varten suunnitellulla anturilla. Tällöin virtsarakon pitää olla tyhjä. Myös peräaukon kautta tehtävä tutkimus on mahdollinen.

Alkuraskauden kaikututkimukset tehdään yleensä emättimen kautta. Myöhemmässä raskauden vaiheessa tutkimus tehdään vatsanpeitteiden päältä, koska kohdussa oleva lapsivesi toimii sopivana kontrastina.

Vierailija

Julkiselle gynelle en halua mennä.
Ihan hyvä koska sinne et pääsikään. Julkisella ei pääse suoraan erikoislääkärille, vaan sinne vaaditaan yleislääkärin lähete. Ja lähetteen saa vain jos asia on sellainen ettei yleislääkäri osaa hoitaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat