Vierailija

Eilisestä Vanhasen haastattelusta vaan jäi mieleen, miten rento ja asiallinen ulosanti tällä on vrt. Stubb tai Sipilä, jotka ovat lähinnä nuoria lausunta-automaatteja.

Kommentit (13)

Vierailija

Hyvä nyt on Vanhasen olla rento, kun kaiken kommentoinnin voi tehdä jälkikäteen. Pääministerinä ollessaan oli sekava änkyttäjä.

Vierailija

Vanhanen sanoi eilen että "myös minä uhkasin kaataa hallitukseni" hah mikä pelle.

Heh. Muisteloissaan on myöntänyt että kusi meni päähän pääministeröidessään, heh

Se kyllä huomattiin :) Itse tajusi vasta jälkeenpäin. Antoi vauhtia Suomen alamäelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hyvä nyt on Vanhasen olla rento, kun kaiken kommentoinnin voi tehdä jälkikäteen. Pääministerinä ollessaan oli sekava änkyttäjä.

Oli ja on yhä niin väritön, mauton ja hajuton ettei kukaan erota harmaaseen seinään nojaavaa matti vanhasta. Sehän oli alkuun paniikkiin joutuneen jäniksen näköinen pääministerinä. Hyvä ettei apua huutanut. Ehkä olisi huutanut mutta taisi äänikin mennä paniikissa? Si-si-si-sitte-te-ten sai jotain änkytettyä.

Vierailija

Vanhanen toimii asioiden takana. Hän jakelee ja ehdottelee uusia ehdotuksia. En muista kuka sanoi Ylen lähetyksessä sen, et Matti on melkein kaikkien Keskustan ehdotuksien takana.

Vierailija

Vanhanen joutui keväällä 2009 nousseen vaalirahoituskohun keskipisteeseen, kun kävi ilmi, että paitsi hänen puolueensa, myös hän itse on saanut tukea muun muassa kaupan alan yrittäjiltä ja Suomen Keskustaa lähellä olevilta säätiöiltä.

Yksityishenkilö teki kesäkuussa 2009 valtioneuvoston oikeuskanslerille selvityspyynnön, joka koskee muun ohella pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa 22. tammikuuta 2007 pidettyä kokousta. Tapaamiseen osallistuivat pääministerin lisäksi Kuntien eläkevakuutuksen keskustalainen toimitusjohtaja Markku Kauppinen, keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen sekä Nova Groupin johtohenkilöitä. Aiheina olivat muun muassa Novan tuki keskustapuolueelle ja puoluerahoitus muutenkin.

28. syyskuuta 2009 Yle TV2:n Silminnäkijä-ohjelma väitti nimeltä mainitsemattoman rakennusliikkeen toimittaneen ilmaisia rakennustarvikkeita Vanhaselle tämän vuonna 1996 rakennettua taloa varten. Sama yhtiö olisi urakoinut taloja keskustaa lähellä olevalle Nuorisosäätiölle. Vanhanen kiisti väitteet. Keskusrikospoliisi alkoi selvittää oliko syytä aloittaa esitutkintaa tapausta koskien, mutta totesi myöhemminen että mahdollinen rikos olisi vanhentunut.

Keskusrikospoliisi alkoi tammikuussa 2010 selvittää, onko Vanhasta syytä epäillä rikoksesta Raha-automaattiyhdistyksen vaalirahojen jaossa.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka teki 16. syyskuuta 2010 eduskunnan perustuslakivaliokunnalle ilmoituksen Vanhasen virkatoimen tutkimiseksi. Jonkan mukaan Vanhanen oli esteellinen osallistumaan valtioneuvoston yleisistuntoihin, joissa päätettiin Raha-automaattiyhdistyksen avustusten myöntämisestä Nuorisosäätiölle. Edelleen Jonkan mukaan asiaa olisi arvioitava myös rikosoikeudellisesti.Vanhanen kommentoi tiedotusvälineille Jonkan päätöstä jääviysriskistä sanoi, että "--olisi hyvä, jos olisin hoksannut". Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi samoin kuin Keskustan piirijohtajat kommentoivat Jonkan päätöstä sanoin, että "--ne eivät koske puolueen nykyjohtoa". Puhuttiin asian viemisestä valtakunnanoikeuteen. Myöhemmin Vanhasen tiedotusvälineille kommentoimaa "--hoksaamatta jättämistä" kyseenalaistettiin, sillä Vanhanen epäili itse jääviyttään päättämään ydinvoiman lisärakentamisesta valtioneuvoston istunnossa keväällä 2010, koska Keskusta oli saanut noin 8 000 euron puoluerahoituksen Fennovoimalta ja TVO:lta. Vanhasen valtiosihteeri Risto Volanen oli selvittänyt asiaa keväällä oikeuskansleri Jonkalta, mutta Jonkan tulkinnan mukaan Vanhanen ei ollut esteellinen lisäydinvoima päätöskäsittelyssä. Eduskunnan perustuslakivaliokunta päätti myöhemmin, että se pyytää poliisia aloittamaan esitutkinnan Vanhasen mahdollisesta jääviydestä Raha-automaattiyhdistyksen avustusten jaossa. Valiokunta oli yksimielinen, mutta keskustalaiset valiokunnan jäsenet antoivat pöytäkirjaan eriävän lausuman. Tutkintaa kerrottiin johtavan Veli-Matti Räsänen keskusrikospoliisista. Vanhasta kuultiin krp:ssä koko päivän kestäneissä kuulusteluissa joulukuussa 2010 kahdesti ja Nissisen mukaan Vanhasen joutuminen valtakunnanoikeuteen näytti krp:n tutkinnan jälkeen epävarmalta. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan näyttö ylitti vain niukasti tutkintakynnyksen; syytekynnys on korkeampi kuin tutkintakynnys. Asiaa käsitteli eduskunnan perustuslakivaliokunta, joka kuuli Vanhasen lisäksi useita asiantuntijoita. Perustuslakivaliokunta katsoi helmikuussa 2011 antamassaan lausunnossa, että Vanhanen oli rikkonut tuottamuksellisesti virkavelvollisuuttaan, mutta hänen menettelynsä ei ollut törkeän huolimatonta eikä perustuslain syyksiluettavuusvaatimus sen vuoksi täyttynyt.

Vanhanen on kannattanut eläkeiän nostoa, jonka hän näkee parhaimpana mahdollisuutena selvitä talouskriisin jälkeisestä ajasta. Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri Eeva Kuuskosken mielestä Vanhanen toimi kaksinaismoralisesti korostaessaan perhearvoja, mutta samanaikaisesti vaatiessaan ihmisiä työskentelemään pidempään.

Electronic Frontier Finland myönsi vuoden 2007 yksilösarjan Isoveli-palkinnon Vanhaselle, koska hän on Effin mukaan johdonmukaisesti kehottanut kansalaisia luottamaan sokeasti viranomaisiin ja päättäväisesti tukahduttanut kansalaiskeskustelun ”keskeneräisistä asioista”. Vanhanen pyysi anteeksi Muhammed-pilakuvien julkaisua.

Ketkä idiootit tuon maamme suurimman suhmuroijan äänestivät uudestaan eduskuntaan????

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On tietysti arvion esittäjän omasta iästä kiinni, ovatko Sipilä ja Stubb "nuoria". Herrojen syntymävuodet ovat 1961 ja 1968.

Poliitikkoina ihan untuvikkoja. Ja sen huomaa...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
On tietysti arvion esittäjän omasta iästä kiinni, ovatko Sipilä ja Stubb "nuoria". Herrojen syntymävuodet ovat 1961 ja 1968.

Poliitikkoina ihan untuvikkoja. Ja sen huomaa...

Kehuisitko heitä, jos he olisivat touhunneet puoluetyössä 16-vuotiaasta saakka? Et. Epämieluisa politiikko haukutaan kokemuksen puutteesta yhtä reippaasti kuin pitkästä kokemuksesta. Hän on joko untuvikko, tai ei ole eläissään rehellistä työtä tehnyt.

Vierailija

Vanhanen on fiksu mies. Häneltä kuitenkin puuttuu sellainen vankka johtajakokemus, jota Juha Sipilältä löytyy vaikka muille jakaa. Paavo Väyrysellä taas on esimerkiksi hiljaista tietoa, jota näillä kahdella nuoremmalla herralla ei ole, mutta hänenkään johtajakokemuksensa ei ole Sipilän tasoa. Juha Sipilä on ehdottomasti pääministerin salkkunsa ansainnut. Ainoa ongelma hänen kohdallaan on se, että hallituspohja ei välttämättä ole se kaikkein dynaamisin ja parhaiten toimiva, mutta kansa äänesti ja päätti sen. Sipilä ei pettänyt, vaan toteutti kansan tahdon.

Linkki sisältää huumoria, joka perustuu kuitenkin raakaan realismiin: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13629803/vanhanen-vayrynen-ja-sipila

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat